Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TPU baskı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gusenol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
bambulab a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
nanelab
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambulab studio

gusenol

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Ilk defa tpu baskı almayı denedim fakat AMS kabul etmedi TPU filamenti. external olarak denedim ama filamenti çekemiyor yazıcı. Ne yapmam gerekir.

Ekli dosyalar

• IMG_20250603_115747.webp
    IMG_20250603_115747.webp
    141.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250603_115758.webp
    IMG_20250603_115758.webp
    39.6 KB · Görüntüleme: 5

Çözüldü TPU baskı sorunu

hocam o problem, aldığınız yerle iletişime geçin, 1.28 olarak çap yok, sanırım çapı küçük diye ekstruder tam sıkıştırıp çekemiyor o vakit
TPU filamenti AMS modülde kullanamazsınız hocam ayrıca tek olarak takmanız lazım

tek taktım zaten external dediğim oydu. attigim fotograf da cekemedigi icin filamenti basamadi

Filament değişiminde boşa akıttığı zamanda yine aynı şekilde akmıyor mu TPU filament, yoksa sadece baskıyı başlatıldığı zaman resimdeki gibi mi oluyor.

Filament değişiminde boşa akıttığı zamanda yine aynı şekilde akmıyor mu TPU filament, yoksa sadece baskıyı başlatıldığı zaman resimdeki gibi mi oluyor.
Aslında biraz bastı ilk denememde. 2 cm kadar yükseldi. Filamenti elle ittirince akiyor sorun yok. kendi haline birakinca cekemiyor. tpu için çekme ayarı ayrıymış sanırım o mu eksik bende acaba

TPU kaç peki ? büyük ihtimal çok yumuşak kalıyor ve ekstruder dişlileri çekerken arada çok ezildiği için tam ittiremiyor olabilir.

TPU kaç peki ? büyük ihtimal çok yumuşak kalıyor ve ekstruder dişlileri çekerken arada çok ezildiği için tam ittiremiyor olabilir.
1.75 yazıyor filament üzerinde. Kumpasla şimdi ölçtüm 1.20 civarı ölçtü hatalı mı geldi acaba. sizde varmı TPU

1.75mm çap ölçüsüdür. TPU'da ekstra numara vardır, satın alırken sitede yazar. Örnek 80 85 veya 95 98 gibi. Nu numara yumuşaklığını temsil eder.

1.75mm çap ölçüsüdür. TPU'da ekstra numara vardır, satın alırken sitede yazar. Örnek 80 85 veya 95 98 gibi. Nu numara yumuşaklığını temsil eder.
tpu da çap kaç olmalı nerede yazıyor ? 1.28 i makine çekmiyor nasıl kullanıcam ?

resimde yaziyor çap 1.75 diye diğer değerle işimiz yok sanki

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-04-23-04-32-520_com.qukasoft.filamentmarketim.webp
    Screenshot_2025-06-04-23-04-32-520_com.qukasoft.filamentmarketim.webp
    28 KB · Görüntüleme: 3
tpu da çap kaç olmalı nerede yazıyor ? 1.28 i makine çekmiyor nasıl kullanıcam ?

bizim kullandığımız tüm filamentlerin çapı 1.75mm dir. Hadi sapma vs deseniz 0,05mm sapma olur. 1.75mm dışında ben filament görmedim daha. Ona başka bir problem var

hocam o problem, aldığınız yerle iletişime geçin, 1.28 olarak çap yok, sanırım çapı küçük diye ekstruder tam sıkıştırıp çekemiyor o vakit

Çözüm
Selamlar öncelikle iyi bayramlar. Böyle bir blog açtığınız için teşekkürler. Tpu 95 a için de baskı profilinizi paylaşabilir misiniz? seyahat ederken filament akıtmaya devam ediyor bendeki sorunda bu.

Selamlar öncelikle iyi bayramlar. Böyle bir blog açtığınız için teşekkürler. Tpu 95 a için de baskı profilinizi paylaşabilir misiniz? seyahat ederken filament akıtmaya devam ediyor bendeki sorunda bu.

Aleyküm selam, hayırlı bayramlar sizlerede.

Bir tek şimdilik TPU Profil ayarlarım yok, en son kullandığımda 1 yıl geçti diyebilirim. TPU ile ilgili video çekeceğim lakin stoklarda olmadığı için bekleme modundayım. İlk fırsatta paylaşımlarımın arasında ama genel ayarını söylememi isterseniz eğer şu şekilde.

Filament seçeneklerinden Generic TPU seçmeniz yeterli Eğer porima tarzı bir marka ise; Ekstra olarak baskı hızını düşük tutmanız faydalı olacaktır. Son olarak eğer kapalı bir kasa yazıcı kullanıyorsanız mutlaka kabinin üst ve ön kapağın açık olması gerek.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri