Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Taban tutmama veya tabandan sonraki katta parcalanma sorunları

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S Combo 3D Yazıcı
🔹 Kullanılan Filament
Porima Rainbow PLA Premium Filament
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

pozedion

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
4
Bambu Lab P1S Combo 3D Yazıcı
Bambu Stüdyo Program
0.4 Nozzle
Porima Rainbow PLA Premium Filament
Tablanın yüzeyi tertemiz yıkandı ve kurulandı minik parmak izi dahi yok
Flament ayarları : LINK
SORUNUN VIDEOLAR : VIDEO 1 - VIDEO 2 - VIDEO 3 - VIDEO 4 - VIDEO 5 - VIDEO 6

sebebini bulamadım.

stok kodlarından tahmin ettim :)

Filament profil ayarları dilimleme programında bulamadığın takdirde link ekliyorum, bu linkten direk hangi filament ise oradan bulup profil dosyası var bambu lab için indirim yazıcıya aktarman yeterli.

yapamadığın takdirde söylersen görsel olarak anlatırım. Bu aktarmayı 1 kere yapıyorsun, sonrasında dilimleme programında kayıtlı oluyor. Mevcut profil ayarları ne ise bende hep öyle kullandım, hiç değiştirme ihtiyaçı duymadım. Genelde sıcaklık ayarı ile oynuyoruz ama bunda gerek yok.

Bir diğer konu ise; filament geldiği zaman poşeti random yırtmda. Kilit sistemi vardır bu filamentlerde, o kilit sistemin üzerinden makas ile kesersen daha sonra olası kullanmadığın zaman tekrar poşetine koyup kilitleyebiliyorsun.
Bu bilgi çok iyiymiş teşekkür ederim

@HakaN yedek 0.4 nozzle vardı. dediğiniz gibi yaptım. bu porimadan sonra makine daha da kötü basmaya başladı nozzle kaynaklı olabilir diye başı söküp ısı ve fan kitini yenise monte etitp terman mancunlayıp geri taktım bakalım ne olacak. elimde sadece bambu lab beyaz kaldı az bir şey. polmaker lar pazartesi ya da salı gelecek. testlere devam

WhatsApp Image 2025-11-29 at 20.29.36.webpWhatsApp Image 2025-11-29 at 20.29.362.webp

WhatsApp Image 2025-11-29 at 20.29.363.webpWhatsApp Image 2025-11-29 at 20.29.384.webp

tamamdır bir gelişme olursa yine haber verirsiniz.

WhatsApp Image 2025-11-29 at 20.29.385.webp

@HakaN hocam testleri tamamladım
2. Aşamalı akış hızı testi yaptım. 2.Aşamada hepsi pürüsüzdü. Sarkma - akma - tel gibi izlerde yoktu.

elde ettiğim izlenim ve değerlendirmeler:

• Flament kaynaklı baskı problemi yaşadım buda benim nozzle'un tıkanmasına sebebiyet verdi.
  • Çözüm olarak nozul'un yedeği ile değiştim ve bambu orjinal beyaz flament ile akış testleri yaptım her şey normal gibi (baskı yapacak flamentim kalmadı- pazartesi yeni siparişlerimi bekliyeceğim)
  • elde ettiğim dersler şu yönde. GLOBAL ya da Orjinal olmayan flament kullanılmaması. bunlar baskı kalitesini ve makineyi bozuyor. ( belki sadece benim başıma gelmiştir ama ben bundan sonra GOLBAL çapta bilinmedik flament alıpta makinime sokmam. bunlar ucuz oyuncak degıl sonunda)
-marka kötülemek degıl amacım Porima marka flament en iyisi diye lansman ediliyordu türkiye'de aldım ve kullandım şimdi hepsini iade gönderdim. nozzle'u yine tıkama riskini alamam. global marka olan polymaker'ın siparişini verdim. elimden gelse bambu lab ın orjinal flamentlerini verecem ama onlar 2.000 TL den asagı degıl cok gereksız masraf.
polymaker 999-1500 bandında guzel 15 tane fllament aldım bakalım birde onları denıyecegım
  • hazır nozzle degısmısken makinanın yag ve dıger parca bakımlarınıda yaptım bana yedek gress ve termal macun lazım nerden bulabılırım bılgınız var mı acaba ? kutudan 1 tane gress gondermısler beyaz tupç normal 4 tane falan cıkıyo youtube da ızledıklerımden bana 1 tane beyaz gress tup gondermısler ufak. kullandım ve bıttı. bana bakım malzemelerı lazım ılerısı ıcın nereden neler almam lazım bılgı paylaşabılır mısınız sıze zahmet.
  • 0.4 baslık alıcam yedek Bambu Lab Sertleştirilmiş Çelik Nozullu alıcam komple seti kalmamıs bunu alsam benım cıhazdakı sanırım paslanmaz olan onun ısı kablolarını kullanabılır mıyım yoksa komple kabololu mu almam lazım model farklı dıye?

aşagıdakı baslaklar var bende. poly maker ın sunmus oldugu hazır profıller 0.4 ıcın galıba ama OrcaSlicer da tum baslıklar ıcın varmıs. ben bambunun kendı slıcer ından memnunum oradakı profıllerı bambu lab'e aktarmanın yolu var mı acaba? her baslık turu ıcın.
Bambu Lab Sertleştirilmiş Çelik Nozullu Komple Hotend Tertibatı -0.2mm P1P,P1S Için
Bambu Lab Sertleştirilmiş Çelik Nozullu Komple Hotend Tertibatı -0.6mm P1P,P1S Için
Bambu Lab Sertleştirilmiş Çelik Nozullu Komple Hotend Tertibatı -0.8mm P1P,P1S Için

bana bunların profıllerı lazım cunku hepsı ıcın

Panchroma PLA Marble
Panchroma Silk
Panchroma PLA Filament
PolyTerra PLA Marble
Panchroma PLA Dual
Panchroma PLA Galaxy
Panchroma PLA Luminous

birde değişmiş oldugum nozzle sizce garanti kapsamına girer mi ? ne yapabilirim?

geri bildirim için teşekkürler.

Türkiye için yerli üreticiler arasında evet Porima bence içlerinde en iyisi, yaklaşık 20 yerli üretici olduğunu düşünürsek. Bir diğer konu ise tıkanma olayı. Bu cihazlarda lanet bir durum var bu durumu her filamentte yaşamak mümkün Bambu filament dahil. Bazı filamentlerde ise tıkanma yapıyor temizliyorsun daha sonra cihaz dikiş tutmuyor :) bende bunu yaşadım nozul değiştirip en son uğraşmadım.

Polymaker kendi içerisinde filament türleri var bunlar Panchroma ve PolyTerra. Dönemsel kampanyalar oluyor onları takip etmek yeterli, ben öyle yapıyorum filament alımlarımı indirimlere denk getiriyorum.

Yağ konusu için; 6 ayda bir yağlamak yeterli o bile fazla 7/24 kullanıyorsan. Yağ için ben WD-40 veya eski tip dkişi makinalarında kullandığımız yağlar olurdu hatırlarsan o bile iş görür. Boşuna fazla para verip grees yağ çeşidi bakma. Bence WD40 direk çözüm, hem pas tutmaz.

Nozul için bir sürü alternatifler var orjinal olmayan, sadece uç değişen vs vs. Benim önerim set olarak alman hazır. Evet cihazlarda gelen sanırım paslanmaz çelik olması lazım. Sertleştirilmiş çelik alıp onu ona takman vs bir problem yok hepsi aynı sadece iç malzemesi farklı o kadar, hatta CF filamentler için sertleştirilmiş çelik önerirler. Bana kalmaz bence fark yok. Sadece çin işi bazı nozullar var, sadece alt nozul uç kısmı söküp takılabilen vs ekonomik olsun diye, o tarz kitlerden setlerden uzak dur yeter.

Bambu Stüdyo dışında bir dilimleme programı kullanmanız önermem, gerek yok bence. Her zaman üreticinin sunduğu araçları kullanmak daha iyi. Profil ayarları için bir link atmıştım biliyorsun, hemen göstereyim oradan.

Polymaker.com Wiki sayfasına giriyoruz. Sol bölümde Polymaker Filamentleri bölümünden hangi filament türü ise seçiyoruz.

Örnek: Panchroma serisinden "PLA Marble" resimde görüldüğü gibi.

1764446403429.webp

tıklayınca gelen sayfadan en alt kısımda "Printing Profiles" diye bir başlık göreceksin ona tıkla.

1764446468252.webp

Tıkladığında gelen ekran şu şekilde olacak; Ekranda Bambu Lab bölümünden yer alan profil dosyasını indir.

1764446508135.webp

Daha sonra indirdiğin dosyayı Bambu Lab dilimleme programından içe aktaracağız; Direk görsel olarak gösteriyorum.Ekran uyarı gelirse üzerinde yaz ve diye EVET demen yeterli.

1764446559266.webp

Daha sonra filamentler kısmında Özel yer ayarları göreceksin

1764446668671.webp

Tüm işlem bu kadar. Hangi filamenti kullanıyorsan bu şekilde aynı mantıklı profilleri indirmen yeterli.

-o zaman şimdi anladım. marble serisi için direkt yok isim sanırım marble ile Polymaker PLA Panchroma Matte PLA aynı profil oldugu ıcın oraya yonlendırme yapmıslar tesekkur ederım. ama sanırım bunlar 0.4 nozzle için galiba fix. 0.6 ya da 0.8 takarsam yıne ayar yapmam gerekır mı sızce?

-0.6 ve 0.8 buradan almıstım LINK Herhalde orijinaldir diye düşünüyorum. siz bunu söyleyince biraz düşünür oldum acaba orjinal mi satıyor arkadas diye.

- WD 40 derken pas sökücümü direkt kullanıyorsunuz yoksa onun gress olanı da mı var ? WD40 denince aklıma ilk gelen şey pas sökücü

-yukarida resmini paylaştıgım ve sokmus oldugum nozzle sizce garanti kapsamına girer mi firma ile konuscamda ne diye bilirim diye düşünüyorum.

ya zaten bende aynı kafadcayım bambu lab varken neden 2. uygulama kullanıyım. flament satan firma hazır profıller bunda var onerırım dıyınce bır bakayım dedım sadece.

@HakaN

WD40 bildiğimiz klasik WD40 :) grees olan değil. WD40 işe yaramadığı yer yok.

1764460231234.webp

Profil ayarlarında 0,4mm nozul yazıdığına çok takılma. Nozul değişikliğinde yapman gereken ekrandan Çap seçeneklerinden rakamı değiştirmen yeterlidir "baskı için" Nozul değişikliğinde çok fazla filament profil ayarında düzenleme yapılmaz, genel düzenleme baskı ayarlarında yapılır. Katman kalınlığı vs vs vs. Evet bazıları aynı profil olarak eklemişler.

Attığın nozul fiyatı + açıklamada yazmış orjinal olsa gerek. Zaten geldiğinde nozul üstünde siyah pad Bambu Lab yazıyorsa problem yok.

Geri