geri bildirim için teşekkürler.
Türkiye için yerli üreticiler arasında evet Porima bence içlerinde en iyisi, yaklaşık 20 yerli üretici olduğunu düşünürsek. Bir diğer konu ise tıkanma olayı. Bu cihazlarda lanet bir durum var bu durumu her filamentte yaşamak mümkün Bambu filament dahil. Bazı filamentlerde ise tıkanma yapıyor temizliyorsun daha sonra cihaz dikiş tutmuyor

bende bunu yaşadım nozul değiştirip en son uğraşmadım.
Polymaker kendi içerisinde filament türleri var bunlar Panchroma ve PolyTerra. Dönemsel kampanyalar oluyor onları takip etmek yeterli, ben öyle yapıyorum filament alımlarımı indirimlere denk getiriyorum.
Yağ konusu için; 6 ayda bir yağlamak yeterli o bile fazla 7/24 kullanıyorsan. Yağ için ben WD-40 veya eski tip dkişi makinalarında kullandığımız yağlar olurdu hatırlarsan o bile iş görür. Boşuna fazla para verip grees yağ çeşidi bakma. Bence WD40 direk çözüm, hem pas tutmaz.
Nozul için bir sürü alternatifler var orjinal olmayan, sadece uç değişen vs vs. Benim önerim set olarak alman hazır. Evet cihazlarda gelen sanırım paslanmaz çelik olması lazım. Sertleştirilmiş çelik alıp onu ona takman vs bir problem yok hepsi aynı sadece iç malzemesi farklı o kadar, hatta CF filamentler için sertleştirilmiş çelik önerirler. Bana kalmaz bence fark yok. Sadece çin işi bazı nozullar var, sadece alt nozul uç kısmı söküp takılabilen vs ekonomik olsun diye, o tarz kitlerden setlerden uzak dur yeter.
Bambu Stüdyo dışında bir dilimleme programı kullanmanız önermem, gerek yok bence. Her zaman üreticinin sunduğu araçları kullanmak daha iyi. Profil ayarları için bir link atmıştım biliyorsun, hemen göstereyim oradan.
wiki.polymaker.com
Polymaker.com Wiki sayfasına giriyoruz. Sol bölümde Polymaker Filamentleri bölümünden hangi filament türü ise seçiyoruz.
Örnek: Panchroma serisinden "PLA Marble" resimde görüldüğü gibi.
tıklayınca gelen sayfadan en alt kısımda "Printing Profiles" diye bir başlık göreceksin ona tıkla.
Tıkladığında gelen ekran şu şekilde olacak; Ekranda Bambu Lab bölümünden yer alan profil dosyasını indir.
Daha sonra indirdiğin dosyayı Bambu Lab dilimleme programından içe aktaracağız; Direk görsel olarak gösteriyorum.Ekran uyarı gelirse üzerinde yaz ve diye EVET demen yeterli.
Daha sonra filamentler kısmında Özel yer ayarları göreceksin
Tüm işlem bu kadar. Hangi filamenti kullanıyorsan bu şekilde aynı mantıklı profilleri indirmen yeterli.