Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü küçük parça çıktı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali2025
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    n/a
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Creality K1 Max Yüksek Hızlı 3D Yazıcı
🔹 Kullanılan Filament
Porima ABS Filament
🔹 Nozul
  1. 0.2 mm
  2. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambo lab

ali2025

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
32
ben küçük parça çıktı alacağım ama ne hikmetse nozle de parçayı topluyor. acaba yazma hızı yüksek anlayamadım. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. parça boyutu 30mm x 17mm çap 5mm

Ekli dosyalar

• Screenshot 2025-08-29 234702.webp
    Screenshot 2025-08-29 234702.webp
    49.1 KB · Görüntüleme: 3

Çözüldü küçük parça çıktı sorunu

profil ayarına ek + kabin sıcaklığı ? Bu konuda püf nokta vereyim. Baskıyı başlatmadan tabla sıcaklığını manuel çalıştır 100 derece getir. 10 dakika çalıştır sonra baskıyı başlat. ABS için bu ufak ön uygulama baskının iyi tutunmasını sağlar. Yine olmaz ise, tablanı tekrar temizle. Elbette baskı esnasında ilk katmanı atıp daha sonrada baskı tabladan kalkıyor ise filament kaynaklıdır ve bunun için baskının dışına dış eteken ekleyerek çözüm bulabilirsin.
tabla başlangıç katman sıcaklığı 110 a çıkardım sorun çözüldü
başlangıç katmanda sanırım topluyor olsa gerek, bunun nedeni hız değil, tamamen baskının tablaya yapılmamasından kaynaklı. Bunun için tablanı temiz tut/temizle. Gerekli ABS için yüksek sıcaklığı sağlarsan rahatlıkla baskı alabilirsin.

başlangıç katmanda sanırım topluyor olsa gerek, bunun nedeni hız değil, tamamen baskının tablaya yapılmamasından kaynaklı. Bunun için tablanı temiz tut/temizle. Gerekli ABS için yüksek sıcaklığı sağlarsan rahatlıkla baskı alabilirsin.
tablayı ön ısıtma yapıyorum 100 derece. basım da da tabla sıcaklığı 105 derece.

filament ayarı sizin en uygun değerinin aynısı.

bu parça da çok küçük . bunu sorunsuz bir şekilde bastı.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2025-08-29 235557.webp
    Screenshot 2025-08-29 235557.webp
    52.7 KB · Görüntüleme: 1
filament ayarı sizin en uygun değerinin aynısı.

profil ayarına ek + kabin sıcaklığı ? Bu konuda püf nokta vereyim. Baskıyı başlatmadan tabla sıcaklığını manuel çalıştır 100 derece getir. 10 dakika çalıştır sonra baskıyı başlat. ABS için bu ufak ön uygulama baskının iyi tutunmasını sağlar. Yine olmaz ise, tablanı tekrar temizle. Elbette baskı esnasında ilk katmanı atıp daha sonrada baskı tabladan kalkıyor ise filament kaynaklıdır ve bunun için baskının dışına dış eteken ekleyerek çözüm bulabilirsin.

anladım

tabla başlangıç katman sıcaklığı 110 a çıkardım sorun çözüldü

Çözüm
Geri