- Konular
- 32
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
anladım
tabla başlangıç katman sıcaklığı 110 a çıkardım sorun çözüldüprofil ayarına ek + kabin sıcaklığı ? Bu konuda püf nokta vereyim. Baskıyı başlatmadan tabla sıcaklığını manuel çalıştır 100 derece getir. 10 dakika çalıştır sonra baskıyı başlat. ABS için bu ufak ön uygulama baskının iyi tutunmasını sağlar. Yine olmaz ise, tablanı tekrar temizle. Elbette baskı esnasında ilk katmanı atıp daha sonrada baskı tabladan kalkıyor ise filament kaynaklıdır ve bunun için baskının dışına dış eteken ekleyerek çözüm bulabilirsin.
tablayı ön ısıtma yapıyorum 100 derece. basım da da tabla sıcaklığı 105 derece.başlangıç katmanda sanırım topluyor olsa gerek, bunun nedeni hız değil, tamamen baskının tablaya yapılmamasından kaynaklı. Bunun için tablanı temiz tut/temizle. Gerekli ABS için yüksek sıcaklığı sağlarsan rahatlıkla baskı alabilirsin.
filament ayarı sizin en uygun değerinin aynısı.başlangıç katmanda sanırım topluyor olsa gerek, bunun nedeni hız değil, tamamen baskının tablaya yapılmamasından kaynaklı. Bunun için tablanı temiz tut/temizle. Gerekli ABS için yüksek sıcaklığı sağlarsan rahatlıkla baskı alabilirsin.
filament ayarı sizin en uygun değerinin aynısı.
bu parça da çok küçük . bunu sorunsuz bir şekilde bastı.
anladımprofil ayarına ek + kabin sıcaklığı ? Bu konuda püf nokta vereyim. Baskıyı başlatmadan tabla sıcaklığını manuel çalıştır 100 derece getir. 10 dakika çalıştır sonra baskıyı başlat. ABS için bu ufak ön uygulama baskının iyi tutunmasını sağlar. Yine olmaz ise, tablanı tekrar temizle. Elbette baskı esnasında ilk katmanı atıp daha sonrada baskı tabladan kalkıyor ise filament kaynaklıdır ve bunun için baskının dışına dış eteken ekleyerek çözüm bulabilirsin.
bu parçayı aynı ayarlarda bastı. diğerini neden basmadı anlamadım gitti.boyut problem değil, zaten 0,5 kalınlıkla başlatıyorsun ilk katmanı
anladım
tabla başlangıç katman sıcaklığı 110 a çıkardım sorun çözüldüprofil ayarına ek + kabin sıcaklığı ? Bu konuda püf nokta vereyim. Baskıyı başlatmadan tabla sıcaklığını manuel çalıştır 100 derece getir. 10 dakika çalıştır sonra baskıyı başlat. ABS için bu ufak ön uygulama baskının iyi tutunmasını sağlar. Yine olmaz ise, tablanı tekrar temizle. Elbette baskı esnasında ilk katmanı atıp daha sonrada baskı tabladan kalkıyor ise filament kaynaklıdır ve bunun için baskının dışına dış eteken ekleyerek çözüm bulabilirsin.