Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bu modeli bir türlü basamadım 4 kez denedim hepsinde bozuldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gusenol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 combo
🔹 Kullanılan Filament
porima silk
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

gusenol

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
13

bu modeli A1 combo ile basmayı deniyorum ama birtürlü basamadım. Ayarlarım da mı yoksa filamentim de mi sorun var acaba. Porima silk altın sarısı kullandım. 220 derece 65 derece tabla. Basmaya çalışrığım parça en büyük olan kafası ve ayaklarının olduğu kısım.

Çözüldü Bu modeli bir türlü basamadım 4 kez denedim hepsinde bozuldu

65 kullaniyorum. filament ayarlarinizda sizin 60 yazıyordu bende 60 yaptım. Fakat filament ayarı ile tabla ayarı değişmedi. o kismi cozemedim. heryerine destek koydum simdilik basiyor ama yine kalkma var sag tarafta

siz bence tekrar tablayı çıkartıp tekrar benim söylediğim şekilde sıcak suyla güzel bir temizleyin derim. Daha sonra olmadıysa eğer mecburen etek kullanmanız gerekecek. bazen ayarlarda 5 derece filan oynamak fayda sağlayabilir.

Ayarları değiştirince kaydet diyip yeni profil oluşturup onu seçmeniz lazım yaparsanız değişmesi lazım normalde.
resim atabilirmisiniz nasıl bır hatayla sorunla karsılasıyorsunuz

anladıgım kadarıyla tablaya yapışmadıgı ıcın bozuluyor kenar etek ekleyin tablaya yapışması daha iyi olacaktır cıkma yapmaz sıcaklık testi yapmadıysanız yapın birde tabla sıcaklıgını arttıra bilirsiniz birazcık

bu modeli A1 combo ile basmayı deniyorum ama birtürlü basamadım. Ayarlarım da mı yoksa filamentim de mi sorun var acaba. Porima silk altın sarısı kullandım. 220 derece 65 derece tabla. Basmaya çalışrığım parça en büyük olan kafası ve ayaklarının olduğu kısım.

Silk PLA için ayarları şu şekilde yap, bunun dışında modeli bambu stüdyo attığında baskı ayarlarını elleme. Öncen Silk PLA ayarlarını atayım sana :) normalde video için bekletiyordum. Bu arada Dış duvar hızını en fazla 90 mm/s yap üstüne çıkma.

1748170192714.webp

1748170203993.webp1748170212995.webp

Son düzenleme:
anladıgım kadarıyla tablaya yapışmadıgı ıcın bozuluyor kenar etek ekleyin tablaya yapışması daha iyi olacaktır cıkma yapmaz sıcaklık testi yapmadıysanız yapın birde tabla sıcaklıgını arttıra bilirsiniz birazcık
Hocam kenar etek hiç sevmiyorum ben. etek ekleyince sanırım birde zemine destek gibi bir katman atıyor. o katmanı sökünce modelin tablaya yapışan kısmı pürüzsüz olmuyor. Tel tel gözüküyor gözüme.

durum bu

Ekli dosyalar

• IMG_20250525_171509.webp
    IMG_20250525_171509.webp
    154.8 KB · Görüntüleme: 5
basacağınız modeli .STL buraya ekler misiniz bakayım bi
Büyük olduğu için dosyayı ekleyemedim.
linki burda

en baştaki 169 beğenili olan.

tabla sıcaklığınız nedir ?

tabla sıcaklığınız nedir ?
65 kullaniyorum. filament ayarlarinizda sizin 60 yazıyordu bende 60 yaptım. Fakat filament ayarı ile tabla ayarı değişmedi. o kismi cozemedim. heryerine destek koydum simdilik basiyor ama yine kalkma var sag tarafta

Ekli dosyalar

• IMG_20250525_221245.webp
    IMG_20250525_221245.webp
    51 KB · Görüntüleme: 4

siz bence tekrar tablayı çıkartıp tekrar benim söylediğim şekilde sıcak suyla güzel bir temizleyin derim. Daha sonra olmadıysa eğer mecburen etek kullanmanız gerekecek. bazen ayarlarda 5 derece filan oynamak fayda sağlayabilir.

Ayarları değiştirince kaydet diyip yeni profil oluşturup onu seçmeniz lazım yaparsanız değişmesi lazım normalde.

Çözüm
Tabladan hafif kalkan kısmı makineyi duraklatıp yapıştırmak mümkünmü ? ısıtarak yada yapıştırıcıyla her öneriye açıgım

Tabladan hafif kalkan kısmı makineyi duraklatıp yapıştırmak mümkünmü ? ısıtarak yada yapıştırıcıyla her öneriye açıgım

hayır :) öyle durumda kalktıysa zaten direk durdur devam ettirme boşuna.

5 derece arttirmak mi 5 derece azaltmak mı peki ?

etek ayarlarını iyi yaptıktan sonra rahat çıkıyor pürüzsüz şekilde ben nesneden 0.12 mm mesafe ayarladım 0.4 nuzul kullanıyorum sorunsuz alıyorum tabi markadan markaya degişiklik gösteriyor her markada aynı ayar verim vermiyor bende etek kullanma taraftarı değikim ama özellikle özel premium renklerde mecbur gibi olabiliyor normal renkler gibi değiller daha hassaslar

doğrusu bazen etek kullanmak mecburi olabiliyor :) şimdi yeni HT PETG deniyorum bende. Ne yaptıysam eteksiz yemiyor o yüzden etek kullanıyorum onda.

Geri