Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgi Bambu Lab A1 Mini - A1 - P1P - P1S - X1C için Isı Kule Testi

İlgili modellerin hazır profil ayarları ile ısı kule testi yapmak isteyenler eklediğim bağlantıdan tasarımcının modellerini kullanabilirsiniz. Doğrudan Bambu Stüdyo programından aç demeden önce modelinizi seçip direk dilimleyip baskıyı verin. "Katman kalınlığını kendinize göre değiştirin"

Elbette bu ayarları dileyen başka yazıcı modelleri içinde kullanabilir. Isı kule testi genellikle yeni filament değişiminde ipliklenme var mı? yok mu! veya katmanlar arası baskı kalitesini öncesinden kontrol etmek için yaparız.

1747659824580.webp

Bugün ısı kulesi basmaya çalıştım. Fakat dilimle dediğimde ısı en alttan ykarıya kadar sabit ısıda baskı yaptı. ara katmanlarda manuel olarak ısı değiştirmek zorunda kaldım. Dilimleme öncesi bir yerde hata yapıyorum sanırım. Onu bulamadım...

Tamam sorun bendeymiş. Yukarıdaki linkten tekrar denedim. dilimleme sonrası ısı değişkenlerini gördüm. Boşuna 1 saat manuel uğraşmışım :D
Teşekkürler....

Sizin gönderdiğiniz linki yapınca ısılar katman katman olması gerektiği gibi değişiyor ancak bana 190-230 arası sıcaklıklar lazım olduğu için bir başka ısı kulesi çalışmasına girdim onda sabit olarak ısı 230, bunu nasıl değiştirebilirim ?
Isı kulesi çalışması: Tower Temp / Temperature Tower Test -PLA-ABS-PETG by 3DinPlasticMakerWorld: Download Free 3D Models
Açıklamaya baktlığımda plakayı dilimledikten sonra özel g kodu yazıyormuşuz, benim gibi ilk defa bu işe girenler görürde işine yarar diye silmeyeyim 😓

G-code
Açıklamaya baktlığımda plakayı dilimledikten sonra özel g kodu yazıyormuşuz, benim gibi ilk defa bu işe girenler görürde işine yarar diye silmeyeyim 😓

eklediğim test modelini indirdiğinde solda 9 tane filament gördüğün yerde kenardan düzenle diyerek hangisinin sıcaklığını değiştireceksen oradan değiştirip tekrar kayıt et daha sonra tekrar o profil seçeneklerinden kayıt ettiğin filamenti seçerek değiştir yapman yeterli.

Umarım anlaşılmıştır :) yoksa tek tek göstereceğim.

1748026943358.webp

G-code

eklediğim test modelini indirdiğinde solda 9 tane filament gördüğün yerde kenardan düzenle diyerek hangisinin sıcaklığını değiştireceksen oradan değiştirip tekrar kayıt et daha sonra tekrar o profil seçeneklerinden kayıt ettiğin filamenti seçerek değiştir yapman yeterli.

Umarım anlaşılmıştır :) yoksa tek tek göstereceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 78
Anladım çok teşekkür ederim siz olmasanız halen can çekişiyordum valla 😁

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri