Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

STL Yeni Video için 3D Yazıcıdan Jet Motoru Yapıyoruz

HakaN

Yönetici
Kurucu
Selamın aleyküm dostlar.

Yeni hafta için içerik olarak güzel bir model belirledim. Hemen resim ve bağlantısını ekliyorum, kontrol etmek isteyenler için. Şimdi bu model dekoratif niyeti ile basacağımız ama aynı zamanda 3 Farklı filament türünü kullanmış olacağız.

• Porima ASA Filament (Siyah Renk)
  • Porima Silk PLA (Gold Renk)
  • Porima HT PETG (Beyaz Renk - Yeni PETG)
Daha önceki video içerisinde ASA filament için profil ayarlarını birlikte yapmıştık. Bu videoda ise Silk PLA ve HT PETG profil ayarlarınıda sizlere göstereceğim. Bununla birlikte karmaşık görünen bu model yaklaşık 80 adet baskı alacağımız parça mevcut. Ayrıca baskı dışında ihtiyaçımız olan yaklaşık 50 yakın yan ürünler var. Bunları temin etme birleştirme vs tüm aşamaları göstereceğim.

Etap etap ilerlemeyi bu konu altında devam edeceğim.

1748173777803.webp

Şimdi ilk modelimiz bu: 3d Printable Turbojet Engine Remixed by linus3dMakerWorld: Download Free 3D Models

Devamı olan: Afterburner & Variable Nozzle by linus3dMakerWorld: Download Free 3D Models

bir diğer devamı olan: Turbojet Stand by linus3dMakerWorld: Download Free 3D Models

Yan ürünler dediğim ise;

1. M3x12mm Makine Vidası 13 ADET
  2. M3 Nyloc Altıgen Somun 13 ADET
  3. M3 Dişli Çubuk 6 ADET
  4. M3 Bağlantı Çubuğu 12 ADET
  5. MR105ZZ Bilyalı Rulman 6 ADET

Bunları conta vidacı gibi yerden bulabilirsiniz. Rulmon için internetten uyguna bulabilirsiniz. Diş çubukta aynı şekilde. Sadece M3 bağlantı çubuğunu ben offline bulamadım onuda internete yazınca bir sürü satan satıcı çıkıyor direk sipariş verebilirsiniz. Maliyet olarak hesaplamadım ama çok fazla tutmuyor, video içerisinde toplam maliyet hesabı yapacağız.

Şimdi plan şu şekilde olacak.
  1. Dış kasayı Beyaz HT PETG ile basacağız.
  2. iç pervane kısmını Gold Silk PLA ile basacağız; çünkü parlak bir yüzey elde ederek güzel görüntü verecek.
  3. iç mil kısmı ve en alt stand kısmını siyah renk ASA filament ile basacağız.
Daha önce ASA filamenti ve Silk PLA kullanmıştım. HT PETG yeni bir deneyim olacak bakalım tek seferde tekrar kusur olmadan baskı alabilecek miyiz.

1748174009756.webp

1748174021847.webp

1748174032813.webp

1748174048316.webp

Şimdilik baskı kalitesi oldukça üst seviyede, özellikle Silk PLA çok iyi ve Gold renk olması rengin tutarlı olması baskı sonrası beni memnun etti. Konuyu güncellemeye devam edeceğim.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri