Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Tasarım boyutları uyuşmuyor

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
İSTANBUL FİLAMENT PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Halil İbrahim KELEŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
WhatsApp Image 2025-08-06 at 09.19.46 (2).webpWhatsApp Image 2025-08-06 at 09.19.46 (1).webpWhatsApp Image 2025-08-06 at 09.19.46.webp

Tasarımı defaatle kontrol ettim kenarlar birbirine 90 derece açıda görünüyorlar, zaten direkt dikdörtgen çizerek tasarlamıştım, ancak aldığım baskılarda ufak bir anormallik sezdim, dikkatli inceleyince kenarlar arasında tam olarak 90 derece olmadığını ufak kaymalar olduğunu fark ettim, görsellerde bu net bi şekilde görünüyor, sorun ne olabilir, şimdiden teşekkürler.

Bana .STL dosyayı buraya yükler misin dilimleme programı üzerinden bir bakmam lazım.

1 saniye tamam .STL gerek yok resimdeki detay gözümden kaçmış benim. Problem çekme var, eşit değil ölçüler baskı sonrası. Aşağıdaki konuya göz atar mısın. Aynı problemi başkasıda yaşamış konu açmıştı.

Benim yazıcı daha yeni alındı, yaklaşık 1 aylık, bakım kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum, hava değişiminden dolayı teoride olabilir ama ondan da olduğunu pek sanmıyorum eğim gayet doğrusal çünkü

Benim yazıcı daha yeni alındı, yaklaşık 1 aylık, bakım kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum, hava değişiminden dolayı teoride olabilir ama ondan da olduğunu pek sanmıyorum eğim gayet doğrusal çünkü

Bambu Stüdyoda aç, sağ tıkla bir tane şekil küp ekle 5 cm x 5 cm küçük olsun. Test baskısı alıp onu kontrol eder misin. Bunda aynı şekilde aynı kaymalar olacak mı

Bambu Stüdyoda aç, sağ tıkla bir tane şekil küp ekle 5 cm x 5 cm küçük olsun. Test baskısı alıp onu kontrol eder misin. Bunda aynı şekilde aynı kaymalar olacak mı
Foto da fark ediliyor mu bilmiyorum ama dediğiniz gibi bambu üzerinden küp oluşturduğumda da aynı sorun oldu, şimdiye kadar ful yamuk yamuk baskılar alıyorum, bilen varsa yardımcı olursa çokk sevinirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-13 at 16.52.40.webp
    WhatsApp Image 2025-08-13 at 16.52.40.webp
    96.7 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba, sorun çözüldümü bilmiyorum ancak deneme amaçlı bir küp daha yazdırmanızı rica ediyorum. Ayarlar şu şekilde olursa daha net sonuca ulaşırsınız. Filament kaynaklı olabilir durum. dış ve iç duvar hızı 120 dolgu üst yüzey vb ne varsa 130, başlangıç katmanın en üstteki iki ayarıda 70 olarak ayarlayıp, tablanızıda sabunlı su ve öizmeyecek bir sünger ile yıkayıp temiz ve iz bırakmayan bir bez ile eliniz kesinlikle deymeden yerleştirin. Elinizde var ise yine temiz bir bez ile İP alkol ilede silip baskı tablası sıcaklığını 65derece yapın. çünkü p1s 55 derecede geliyor tabla sıcaklığı ve bazı filamentler yapışma sorunu yapıyor bu sıcaklık yetmiyor. Ayarlarıda generil pla seçerek başların lütfen. Yalnız sadece tablayı 65 yapmayı unutmayın otomatik 55 gelecek çünkü. Sonrasında sağlıklı baskı alacağınızı düşünüyorum. Ancak %90 filament kaynaklı diye düşünüyorum. Hiçbir fan ayarını değiştirmeyin lütfen.

Sen yamukluk var diyorsan vardır, sorun yok :)

Şimdi ben olsam senin yerinde şu adımları izlerdim.

1- Yazıcının Nozul başlığını açıp oradaki videoları tekrar sıkardım (gevşemeye karşı kontrol)
2- Yazıcının ekranından ayarlardan tekrardan otomatik kalibrasyonu başlatırdım.
3- Bunları yaptıktan sonra tekrar aynı bu şekilde küçük küp testi alırdım, sorun devam ediyorsa aşağıdaki adımlarla devam ederdim.
4- Bambu Stüdyo üzerinden Kalibrasyon kısmına gelip (Akış Dinamiği ve Akış Hızı) tekrar bu kalibrasyonları yapardım.

Bunlarla birlikte, yazıcının konumu nerde durduğu önemli. Çok sarsıntı olan bir yerde mi? Bununla birlikte sana Filament ve Yazıcı Profil ayarlarımı vereceğim. Bu ayarlara göre kendi ayarlarını kıyasla bir fark varsa ona göre güncelle.

Hangi filamenti kullanıyorsan kullan farketmiyor aşağıdaki bağlantıda yer alan PLA Filament profil ayarlaını kullan (bu problemi çözmek için)

Yazıcı Profili ise şu şekilde;

1755432612707.webp1755432653903.webp

Son olarak Yazıcının ve Kullandığın uygulamaların son sürümde değil ise yani güncellemesi varsa mutlaka hepsini yap.

Merhaba, sorun çözüldümü bilmiyorum ancak deneme amaçlı bir küp daha yazdırmanızı rica ediyorum. Ayarlar şu şekilde olursa daha net sonuca ulaşırsınız. Filament kaynaklı olabilir durum. dış ve iç duvar hızı 120 dolgu üst yüzey vb ne varsa 130, başlangıç katmanın en üstteki iki ayarıda 70 olarak ayarlayıp, tablanızıda sabunlı su ve öizmeyecek bir sünger ile yıkayıp temiz ve iz bırakmayan bir bez ile eliniz kesinlikle deymeden yerleştirin. Elinizde var ise yine temiz bir bez ile İP alkol ilede silip baskı tablası sıcaklığını 65derece yapın. çünkü p1s 55 derecede geliyor tabla sıcaklığı ve bazı filamentler yapışma sorunu yapıyor bu sıcaklık yetmiyor. Ayarlarıda generil pla seçerek başların lütfen. Yalnız sadece tablayı 65 yapmayı unutmayın otomatik 55 gelecek çünkü. Sonrasında sağlıklı baskı alacağınızı düşünüyorum. Ancak %90 filament kaynaklı diye düşünüyorum. Hiçbir fan ayarını değiştirmeyin lütfen.

Evet Filament kaynaklı olma ihtimalide olabilir. Bunlara ek baskıya ayrıca dışına etek ekleyerek deneme yapılabilir.

Geri