Kolay gelsin baskılarımda hatalar olmaya başladı bende servise attım tabla ayarını kontrol etmemi söyledi manual g code ile yaptım a4 kağıdı gececek kadar ama katman aralarında boşluklar var tabla ayarını kolay bir şekilde nasıl yapabilirim
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Methatech den almıştım bu sorunları uzy filement ile yaşadım başka pla markası ile dememedim
Merhaba, bu filamenti daha önce kullandım. Yapışma sorunu ve katmanlarda sorunlar yaşadım. Aynı modeli creality ender pla+ ile aynı ayarlarda yeniden verdiğimde sorun yaşamadım. Markayı kötülemek istemiyorum ama benim deneyimim kötü oldu ve ayar konuşunda sıkıntı yada hata olmadığından emindim. Diğer bir konu tabla temizliği yapmak alırı önemli ve temizlik sonrası asla el değmemesi gerekiyor. Sabun su sünger ile düzenli yıkayıp ip alkol ile temiz tutmanı şiddet ile öneririm. Bu filamentten fena sayılmayacak sonucuda 240 derecede almıştım ziyan olmasın diye bitene kadar bu derecede kullandım. Pla için çok yüksek ama mecbur kaldım tutunca bitene kadar devam ettim sadece uzy filamentte. Birde soğukken nozzle ucunu kontrol edermisin bazen sürtme kaynaklı çok sivrilip çapak yapıyor. Buda modele ve akışa anormallik olarak yansıyor. eğer çapak var ise çok ince bir zımpara oto tamir zımparası ike çapak gidene kadar sabırlı ce yavaşça sürtmen işe yarar. Anca fazlası ucu kalıcı olarak bozar. Bu konuda karar senin eğer böyle bir durum var ise bi denemeni öneririm ama karar senin. Son olarakta dolgu hızı 450 ve tamda dolguda sorun yaşamışsın. Kullandığım ürğn hyper değil ve kaliteli de değil ve dikkat edersen en çok oralarda sorun var. Ben olsan tün hızları 150 nin altında basit bir modelde denerdim. Aklma gelenler bunlar umarım çözüm bulursun çünkü baskı almak ne kadar keyifli ise alamamak 10 kat keyifsiz.Methatech den almıştım bu sorunları uzy filement ile yaşadım başka pla markası ile dememedim
generic pla secili bu baskıları abg ile aldım tıkanıklık olabilirmiuzi micro aynı aşağı yukarı, neyse artık. Nozul sıcaklık ayarını 5-10 derece yükselt akış garanti olsun.
Bu arada bu filament için nasıl bir filament profil ayarı kullanıyorsun? dilimleme programın generic pla mı seçili yoksa özel bir ayar yaptın mı filament için
Teşekkür ederim dikkat edeceğimMerhaba, bu filamenti daha önce kullandım. Yapışma sorunu ve katmanlarda sorunlar yaşadım. Aynı modeli creality ender pla+ ile aynı ayarlarda yeniden verdiğimde sorun yaşamadım. Markayı kötülemek istemiyorum ama benim deneyimim kötü oldu ve ayar konuşunda sıkıntı yada hata olmadığından emindim. Diğer bir konu tabla temizliği yapmak alırı önemli ve temizlik sonrası asla el değmemesi gerekiyor. Sabun su sünger ile düzenli yıkayıp ip alkol ile temiz tutmanı şiddet ile öneririm. Bu filamentten fena sayılmayacak sonucuda 240 derecede almıştım ziyan olmasın diye bitene kadar bu derecede kullandım. Pla için çok yüksek ama mecbur kaldım tutunca bitene kadar devam ettim sadece uzy filamentte. Birde soğukken nozzle ucunu kontrol edermisin bazen sürtme kaynaklı çok sivrilip çapak yapıyor. Buda modele ve akışa anormallik olarak yansıyor. eğer çapak var ise çok ince bir zımpara oto tamir zımparası ike çapak gidene kadar sabırlı ce yavaşça sürtmen işe yarar. Anca fazlası ucu kalıcı olarak bozar. Bu konuda karar senin eğer böyle bir durum var ise bi denemeni öneririm ama karar senin. Son olarakta dolgu hızı 450 ve tamda dolguda sorun yaşamışsın. Kullandığım ürğn hyper değil ve kaliteli de değil ve dikkat edersen en çok oralarda sorun var. Ben olsan tün hızları 150 nin altında basit bir modelde denerdim. Aklma gelenler bunlar umarım çözüm bulursun çünkü baskı almak ne kadar keyifli ise alamamak 10 kat keyifsiz.
önerebileceğiniz cok pahalı olmadan yormayacak filemnet önerirmisiniz şuan kullandığım abg marka
porimanın kendi sitesindeki pla filemntler değilmi 636 tl ye satılan istanbul filementler hangisi oluyorAşağıya ekleyeceğim linkten profil ayarlarını kendine göre yaparak bu profil ayarı ile baskı yapar mısın ? olduğu gibi tüm ayarları kullan. Generic PLA profilini düzenle diyerek linkte yer alan ayarları gir.
- HakaN
- porima filament porima pla
- Cevaplar: 1
- Forum: Filament Profil Ayarları
Porima, İstanbul Filament önerim olabilir düşük bütçelidir
porimanın kendi sitesindeki pla filemntler değilmi 636 tl ye satılan istanbul filementler hangisi oluyor
ayar için değilde filement olarak normal porimanın sattığı 636 tl olan filementelrimi önermiştiniz istanbul filement diyince kafam karıştıanlamadımsen mevcut kullandığın filament ayarlarını bu profildeki gibi yap Porima vs karıştırma
ayar için değilde filement olarak normal porimanın sattığı 636 tl olan filementelrimi önermiştiniz istanbul filement diyince kafam karıştı