Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Son 3 gündür baskılarımın ilk katmanında flament yapısmıyor ve topaklanıyor.

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab x1 Carbon
🔹 Kullanılan Filament
PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Hüseyin gündüz

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
farklı baskılarda daha önce bastığım baskılarıda denedim ama baskılarımın il katmanında topaklandığını görüyorum ve baskıyı durduruyorum. flamentım en basından beri aynı değiştirmedim hiç. yazıcıyı satın aldıgım yerden aldım filetto marka. Acaba problemimi nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim herkese

Çözüldü Son 3 gündür baskılarımın ilk katmanında flament yapısmıyor ve topaklanıyor.

Sorununuz masa vb zeminde kullanıyorsanız sarsıntı kaynaklı olabilir. 2. sorun nozzle içi bir miktar tıkalı oldığında bu sorun çok fazla yaşanıyor. ucu 260 derece civarında ısıtıp akıtma yapmayı dener misiniz manuel olarak topaklanma veya akışta değişimler görecek misiniz bir bakıp çözüme ulaşa bilirsiniz. Son olarakta zemin sıcaklığını kontrol edin lütfen bazen cihaz 60-70 göstersede zemin 45-50 de kalıyor buda akış sonrası yapışmama sorunu yaratıyor. ısı ölçer hatalı yada pozisyonu hatalı olabilir tablada
şimdi burada şu kısım çok önemli.

Baskıyı başlattığında yaşadığın problemi tespit etmek için başını izlemen gerekiyor. Sorun ilk katmanda dediğin gibi topaklanmayı nasıl yapıyor ? katmanı çekerken yapılmadığı için mi yoksa baskı esnasında nozul çarptığı için mi veya akışı tam veremediği için mi.

Ayrıca baskı ayarların tam olarak nedir ? Hız, ve katman genişliklerin vs ekran görüntüsü atarsan sevinirim. Son olarak yazıcının kabini açık mı kapalı mı kullanıyorsun? birde sıcaklık ayarların nedir.

hocam yarın dükkanda ekran başında olduğumda atacağım mutlaka geri dönüş için teşekkür ederim.

hocam bambu studıo dan kalibrasyon bölümünden akış dinamiği başlattan resimde gözüktüğü gibi bazı bölümlerde çapaklanma oluyor. kalibrasyon sonucunuda eklıyorum.1752060279106.webp

Ekli dosyalar

• hata.webp
    hata.webp
    140.2 KB · Görüntüleme: 6
hocam burda da hazır baskılardan secıp yazdırmaya calıstıgım bambu logolu baskı için ilk bölümde hata verdi. kapak açık yazdırdım. otomatık ayarlar

Ekli dosyalar

• hat3.webp
    hat3.webp
    87 KB · Görüntüleme: 6
  • hata.webp
    hata.webp
    140.2 KB · Görüntüleme: 5
  • hata2.webp
    hata2.webp
    32.9 KB · Görüntüleme: 5
  • hata4.webp
    hata4.webp
    113.8 KB · Görüntüleme: 4
Sorununuz masa vb zeminde kullanıyorsanız sarsıntı kaynaklı olabilir. 2. sorun nozzle içi bir miktar tıkalı oldığında bu sorun çok fazla yaşanıyor. ucu 260 derece civarında ısıtıp akıtma yapmayı dener misiniz manuel olarak topaklanma veya akışta değişimler görecek misiniz bir bakıp çözüme ulaşa bilirsiniz. Son olarakta zemin sıcaklığını kontrol edin lütfen bazen cihaz 60-70 göstersede zemin 45-50 de kalıyor buda akış sonrası yapışmama sorunu yaratıyor. ısı ölçer hatalı yada pozisyonu hatalı olabilir tablada

Çözüm

Geçenlerde ismini unuttum yazıcının altındaki ufak ped kaydığı için böyle bir problem yaşamıştı sonradan gördüğünde düzeltip problem kalkmıştı, evet olabilir sarsıntıdan kaynaklı.

Problemin ilk katman baskısı hatalı olduğu için lidar sensörü durduruyor baskıyı. Bunlara ek bir sürü neden yazılabilir. En başta cihazın tüm kalibrasyonu ve ayarları durumu tamam ise; sırasıyla Sıcaklık > Filament olarak ilk 2 seçenek gelir.

Geri