Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Renkli baskının hatalı basılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan desdinaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Esun PLA+ Siyah - Esun PLA+ Beyaz
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

desdinaa

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
7
Selam ben dün siyah beyaz spirallere sahip bir obje bastım, bu objenin ana gövdesi siyahtı ancak benim beyaz olarak boyadığım spirallerimde aşırı derecede siyah renkler ve çizgiler oluştu. Bunun nedeni nedir sizce? Nasıl düzeltebilirim? Tekrar baskı alacağım ama çok flament harcadığı için sizlerden fikir alıp öyle yapayım diye düşündüm. Ben baskıdan önce ayarlar kısmında renk değişimlerinde artık flamenti dolgu olarak kullanma ayarını görmüş onu aktif etmiştim bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• resim_2025-07-29_183348889.webp
    resim_2025-07-29_183348889.webp
    41.5 KB · Görüntüleme: 6
  • WhatsApp Görsel 2025-07-29 saat 18.28.18_1e9a8609.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-29 saat 18.28.18_1e9a8609.webp
    36.8 KB · Görüntüleme: 6

Çözüldü Renkli baskının hatalı basılması

Komple beyaza boyayıp siyahlar mı çıktı, yoksa araya beyazlar atıp beyaz attığın aralarda siyahlar mı çıktı ?
Aralara beyaz attım komple beyaz değildi ama o sorunun kaynağı dediğim gibi açtığım ayar gibi görünüyor, 2 tane küçük halini bastım aynı objenin birinde açıp birinde kapatarak kapatınca ayarı düzeldi sorun. Ancak aynı konu ile alakalı başka bir sorum olacak ben siyah gövde üzerine beyaz bölümler çizip baskı alınca en üst katı sadece beyaz basıyor bundan dolayı alttaki siyahlık hafif belli oluyor bu boyadığım kısmın kaç katman boyunca o şekilde olacağını ayarlayamıyor muyuz? beyaz istediğim kısımlar 3 katman boyunca beyaz gitsin gibisinden
Komple beyaza boyayıp siyahlar mı çıktı, yoksa araya beyazlar atıp beyaz attığın aralarda siyahlar mı çıktı ?

Aralara beyaz attım komple beyaz değildi ama o sorunun kaynağı dediğim gibi açtığım ayar gibi görünüyor, 2 tane küçük halini bastım aynı objenin birinde açıp birinde kapatarak kapatınca ayarı düzeldi sorun. Ancak aynı konu ile alakalı başka bir sorum olacak ben siyah gövde üzerine beyaz bölümler çizip baskı alınca en üst katı sadece beyaz basıyor bundan dolayı alttaki siyahlık hafif belli oluyor bu boyadığım kısmın kaç katman boyunca o şekilde olacağını ayarlayamıyor muyuz? beyaz istediğim kısımlar 3 katman boyunca beyaz gitsin gibisinden

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 12.45.37_fdcbba0e.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 12.45.37_fdcbba0e.webp
    52 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Çözüm

Şimdi burada Nesneleri dolgu göre ayarla işaretli olduğu için zaman ve filament tüketimi azaltmak için bu şekilde oluyor. Eğer bu seçeneği kaldırırsan, modeli nasıl nereye boyadıysan eğer o şekilde baskısını yapar.

+ Bambu Stüdyo üzerinden boyama işlemi yapıyorsan dikkat etmek lazım. Bazen tam boyama verimli olmayabiliyor. En sağlıklısı tasarım esnasında bunu yapmak.

eğer yapabiliyorsan parçaları renklerine göre böl ve montaj olarak bambu studioya import et. parça için filament seçersin, renkler karışmaz.

Geri