Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Porima Eco PLA Makara

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmrkfuat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu LAB P1S
🔹 Kullanılan Filament
Porima Eco PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

dmrkfuat

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Selamlar,
Porima marka eco pla aldım ve kendi sitesindeki makaradan bastım. ABS filament olarak bastım ama AMS' de makarayı döndüremiyo ve geri çekmede hata veriyo ne yapabilirim

Selamlar,
Porima marka eco pla aldım ve kendi sitesindeki makaradan bastım. ABS filament olarak bastım ama AMS' de makarayı döndüremiyo ve geri çekmede hata veriyo ne yapabilirim

AMS için biraz problem olabiliyor, olur da tekrar basarsınız aklınızda olsun ABS kullanmayın boşuna, PLA yeterli iş görüyor makara için. Bunu Porimanın destek ekibine yazar mısın ? AMS modülde kullanılmıyor diye, cevabını merak ediyorum gerçekten. Normalde sorun olmaması lazım ama son dönemdir porima makaraları AMS modülde problem oluyor diye duymuştum. Hatta 1,5 ay önce yetkili birine sorduydum en son. Konuyla ilgili bilgi alıp geri dönüş yapacaktı, halen yapmadı :)

Porima teknik destek ile görüştüğümde Eco PLA filamentler AMS ile uygun olmadığını ilettiler. Geri iade için uğraşıyorum :D

Çözüm
Porima teknik destek ile görüştüğümde Eco PLA filamentler AMS ile uygun olmadığını ilettiler. Geri iade için uğraşıyorum :D

Bunu not etmiş olalım o vakit, ilginç geldi ona göre bir makara tasarımı yapsalar aslında çalışırdı ama neyse artık. İade alırlar diye düşünüyorum, olursa problem yaratırlarsa mutlaka haber bilelim bizlerde :)

Kapalı jelatin filamentleri iade kabul ediyolar ama açılmış kabul etmiyolar. Makara ile uğraşırkende filament sarımı bozuldu, şimdi filament sarma makinesi gibi birşey basıyorum :D

Kapalı jelatin filamentleri iade kabul ediyolar ama açılmış kabul etmiyolar. Makara ile uğraşırkende filament sarımı bozuldu, şimdi filament sarma makinesi gibi birşey basıyorum :D

Onu bascam diye filamentin çoğu gidecek zaten :) paketi açılmamışı zaten iade alırlar önemli olan açılmışı almaları, ilginç valla. İnsan ürün kısmına en kötü AMS modüllerinde kullanılmaz gibi bir yazı ekleseler daha mantıklı olur.

Kesinlikle onu belirttim zaten , bana açtırdığınız filamentide yollim bana tekrar sarın yollayın değişim istemiyorum dedim öyle bir hizmet yok dediler :D

bende makarayaı basmadım ve porimaya mail attım cevap yok

Dünyanın en saçma olayı Eco PLA demişler Esun gibi büyük firmalar ile aynı fiyata satıyorlar birde yerli marka ne tedarik ücreti var ne başka birşey direkt sitesinden alıyoruz üreticinin sonra 150 gramlık plastik makara basıp flamentin %15 ini geri harcıyoruz zaten normal pla ile fiyat farkı anca o kadar ediyor

Geri dönüşüm ve tekrar kullanım için mantıklı ama AMS de kullanılmıyorsa hiçbir mantığı yok.

Geri dönüşüm ve tekrar kullanım için mantıklı ama AMS de kullanılmıyorsa hiçbir mantığı yok.
Ama knk dolandırıcılığa dönmüş o iş tamamen kendi kazancına çevirmişler hani normal pla fiyatına Eco pla satıyor plastikden kazanıyorlar önceden fiyatı ucuza geliyordu gerçekten ama şimdi uygun demeye 1000 şahit lazım

kesinlikle düz makaralı filament almak çok daha mantıklı

Porima Eko filamentler oldukça problemli. AMS modül ve AMS Lite kullanamıyorsunuz. Ayrıca sarım kısmına çok dikkat etmek gerekiyor, sarım kısmı filamentin ortalarına geldiği zaman boşa çıkıp dolaşma ihtimali çok yüksek.

Geri