Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Petg parçaya PLA destek yapınca oluşan kırılganlık sorunu

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambulab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Polymaker polylite petg siyah
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Alpgundem

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhaba Arkadaşlar,

Tasarımını paylaşamayacağım bir parçam var. Parçanın alt tabanı yatayla 10 derece açıya sahip ve 2 mm kalınlıkta. Burayı normal destek ile dolduruyorum. Malzeme biraz nemli Petg ve kurutucum da olmadığı için destekleri sökmek biraz ızdıraplı. Özel destek tasarlayarak min süreye indirdim ama daha da kolaylaştırabilsem iyi olur.

PLA destek attığımda, PETG ana parçam çok kırılganlaşıyor. Sanırım ısı geçişinden dolayı nozzle yeterince ısınmadan petg basıyor. Bunu çözmemin bir yolu var mı ? Isı tam ayarlandığında petg basmasını sağlayabilir miyim bambu studioda ? Baskı süresi önemli değil. Kolay temizlenmesi önemli.

Bu tarz konularda STL dosyasını paylaşmanıza gerek yok ama bir ekran görüntüsü eklemeniz faydalı olur.

Raft özelliğinden Desteğe alternatif filament eklerseniz PLA = PETG veya PETG = PLA özelinde baskısı biraz zor oluyor. Bu nozul sıcaklığından kaynaklanmıyor. İki filament türü çok zıt, bu yüzden yapılma konusu biraz problemli. Hatta bununla ilgili yeni bir video paylaştığım içerisinde bu testi yapmıştım. Filament türünü ne seçerseniz o filamente geçtiği zaman o filament sıcaklığı ayarı ne ise o ayarda filamenti ısıtır. Yani problem ısı değil iki farklı filament türünün bir birine kaynamasının zor olmasından dolayı.

Şimdi normal destek olayına gelirsek; PETG zaten PLA göre biraz uğraştıran filament türü olmasıyla + nemli olması ayrı bir olay yaratıyor. Burada yapman gereken Üst Z Mesafesini seni tatmin edecek seviyede ayarlayıp en iyi sonuçu olman. Bunun için öncesinde bu testi yapmış olman veya yapmadıysan yaparak ortalama hangi değeri kullanman gerektiğini tesğit etmen gerekiyor. Testi kullanmak istersen link ekliyorum

Özetle senin destek kısımlarına alternatif filament eklemek yerine normal bastığın PETG için destek ayarını doğru Üst Z Mesafe ayarı ile bu işi çözmen gerekiyor. Bunun dışında ek ayar olarak Üst arayüz katman sayısını 2 yerine 3 yapabilirsin. Modeli görüp ağaç mı veya normal mi destek türü kullanıyorsun ona göre ek yorumda yapabilirdim.

15 güne h2d gelecek. Onunla pla destekli olarak basmayı bir deneyeyim. Olmadı biraz daha destek ile ilgili çalışacağım bakalım. Son videonu izledim. Aynı mantıkla kendi parçama uygulayarak testleri yapacağım sağolasın 🙏

Geri