Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü P1S yazıcı baskı yapmıyor

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab P1S
🔹 Kullanılan Filament
porima eco pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Halil İbrahim KELEŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
3
P1S marka yazıcım yaklaşık 4 saatlik bir baskının bitmesine son 6dk kalasıya kendini durdurdu, devam ettirdiğimde son konumuna gelip hareketsiz bekliyor, ekranda hata kodu vs de yok sorun nedir çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
not; baskıyı sd kart ile yazıcıya gönderiyorumWhatsApp Image 2025-07-31 at 09.24.36.webp

Çözüldü P1S yazıcı baskı yapmıyor

Doğrusu hata kodu vs olmaması yorum yaptıramadı. Bambu stüdyo veya mobilden Bambu handy üzerinden baktığında hata yok mu ? en kötü uygulamadan görebilmen lazım problem varsa.

Yani böyle durumda ben yaşamış olsam, sağlık olsun der yeni baskıyı başlatırdım. Dikkatimi çeken konudan bağımsız, PLA filament için tabla sıcaklığı neden 80 derece ?
Sorunu bu sabah çözümledim çok şükür,
Önceki yazıcım K1MAX de flash disk ile baskıyı başlatıp yazıcı flash'daki modeli kendi için tamamiyle kopyalıyor ben de hemen ardından flash'ı çıkarıyordum ve sorun olmuyordu, ama bambuda aynı işlemi yaptığım zamanlarda baskının yarım kaldığını fark ettim, anladığım kadarıyla sd kartı takında bambu, modelin tamamını kendi içindeki hafızaya kopyalamıyor...
Muhtemel bir gcode hatası bu durum. Mesela değüşken katman ve organik ağaç destek bir arada olunca slizer uyarı veriyor. Gcode hatası olacağından dolayı. Çok fazla ayar var ise modelde belirli bir yerde gcodeları yorumlayanayıp öylece kalır. Ayaraları gözden geçirerek yeniden deneye bilirsin. Bunun dışında eğer modeli büyüttüyseniz bazı modellerin ebatları büyüdüğünde gcode hatasına sebep ola biliyor.

Doğrusu hata kodu vs olmaması yorum yaptıramadı. Bambu stüdyo veya mobilden Bambu handy üzerinden baktığında hata yok mu ? en kötü uygulamadan görebilmen lazım problem varsa.

Yani böyle durumda ben yaşamış olsam, sağlık olsun der yeni baskıyı başlatırdım. Dikkatimi çeken konudan bağımsız, PLA filament için tabla sıcaklığı neden 80 derece ?

Sorunu bu sabah çözümledim çok şükür,
Önceki yazıcım K1MAX de flash disk ile baskıyı başlatıp yazıcı flash'daki modeli kendi için tamamiyle kopyalıyor ben de hemen ardından flash'ı çıkarıyordum ve sorun olmuyordu, ama bambuda aynı işlemi yaptığım zamanlarda baskının yarım kaldığını fark ettim, anladığım kadarıyla sd kartı takında bambu, modelin tamamını kendi içindeki hafızaya kopyalamıyor onun yerine gcode'ları paketler halinde kendi dahili hafızasına alıyor, baskı sırasında sd kartı çıkarttığımda belli bir süre sonra hafızada gcode kalmadığı için yazıcı da öylece duruyor, kısa süreli baskılarda sd kartı çıkartmak da sorun olmuyor ama uzun süreli baskılarda çıkartılınca durum böyle oluyor.
Bu da böyle basit bir hataydı:)
Tabla sıcaklığına gelince bambunun kendi dilimleme programını kullanmıyordum da yazıcıyı değiştirince hata oldu heralde, bambu studi'ya geçince bütün ayarları düzelttim.
Teşekkürler..

Çözüm
Geri