Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Objemde olmaması gereken çizgiler oluşuyor.

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Esun PLA+ Siyah - Microzey Pla Pro Max Beyaz
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

desdinaa

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
7
Selamlar benim baskılarımdaki parlama sorununu bir türlü çözememe durumuna şimdide baskıda oluşan çizgiler eklendi. :D Aldığım baskıda görseldeki gibi çizgi oluşuyor 2 farklı flament 2 farklı akış ayarı ile 3 baskı aldım
hepsinde bu sorun oldu ne yapmalıyım daha önceki parlama konusunu da düşününce nozzle çok mu yaklaşıyor diye düşündüm, Z-offset ayarı ile alakalı olabilir mi sizce?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.54_c60be5fe.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.54_c60be5fe.webp
    269.2 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.55_a3f50131.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.55_a3f50131.webp
    221 KB · Görüntüleme: 13
Gördüğümüz çizgiler sanki ilk söylenen görselde de gösterdiğim gibi mesela ayaklarını yapıyor sonra gidip kafasından devam ediyor oradan yukarı çıkarak ilerlemeyi dümdüz ilerlemeyip orayı yarıda bıraktığı için devam ettiğinde çizgi izi kalıyor orada muhtemelen orası soğuyor o gelene kadar bunu nasıl çözebilirim ki? o kısmına müdahale etmek mümkün mü Bambu Studio'da? veya başka bir slaicer uygulaması kullansam değişme ihtimali var mı?
Alt katmanın oturmuyor galiba alttaki mesajı ve üsttekinide bir oku sana zahmet ve modeli alttan ve üstten traşla bence düzelecek. Anlatamadıysam tekrar yaz anlatırım karıştırdım biraz galiba 😀

Bir öneride bulunmak istiyorum ama saçma gelirse yapmayabilirsin karar senin. Bu modeli ölçeklemede 2-3 kat yada nasıl istersen kalınlaştır düzgün ölçek butonunu kaldırıp sadece Z yi yani. Sonra istediğin yeden kes. Eğer model bozulursada sana onarım önerecek zaten bambu. Denemekte fayda var gibi hem de anlamış olursun sorun neyde diye ince kes hemen bitsin bakalım ne çıkacak ortaya.
Aksine çok mantıklı geldi bana :D Objenin boyutunu 9 yapıp sonra alttan 3mm olacak şekilde kesip deneyeceğim böylece her türlü düz yüzey elde ederim normalde göremediğim bir sorun varsa bile görselini baskı bitince atarım buraya. Senden ricam attığım obje 10gramlık bir obje onun baskısını alıp deneme şansın var mı seninde? sende nasıl çıkacağını merak ediyorum eğer sorun bendeyse gerçekten artık bu yazıcıyı satıp Creality felan almayı düşüneceğim :(

Çöp olan bir baskı daha :D sanırım birazda akış kalibrasyonunu düşürmeyi deneyeceğim önceden arttırmayı denemiştim birazda düşüreyim belki şans yüzüme orada güler
WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 03.22.27_88189f4f.webp

Çöp olan bir baskı daha :D sanırım birazda akış kalibrasyonunu düşürmeyi deneyeceğim önceden arttırmayı denemiştim birazda düşüreyim belki şans yüzüme orada güler
Ekli dosyayı görüntüle 772
Şu an evde değilim şehir dışındayın ama şöz bu baskıyı denicem yarın akşam. Son halini yani son resmi yolla buraya sana zahmet. Bu arada bu yazıcı çok stabil bir yazıcıdır ancak hiçbir markada bu stabillik yok emin ol neredeyse her marka ve modeli kullandım. Belki kayış kasnak vb bileşenlerde sorunlar olabilir nadirende olsa oluyor. Bunu 2 şekilde anlarız 7-8 cm bir xyz küpü ilk adımda fikir verir. 2. adımda yedek bir nozzle ve o bölümdeki bileşenlerin doğru yerde olduğu ile ilgili eğer bir şeyler yolunda değilse yani yerinde değilse

Şu an evde değilim şehir dışındayın ama şöz bu baskıyı denicem yarın akşam. Son halini yani son resmi yolla buraya sana zahmet. Bu arada bu yazıcı çok stabil bir yazıcıdır ancak hiçbir markada bu stabillik yok emin ol neredeyse her marka ve modeli kullandım. Belki kayış kasnak vb bileşenlerde sorunlar olabilir nadirende olsa oluyor. Bunu 2 şekilde anlarız 7-8 cm bir xyz küpü ilk adımda fikir verir. 2. adımda yedek bir nozzle ve o bölümdeki bileşenlerin doğru yerde olduğu ile ilgili eğer bir şeyler yolunda değilse yani yerinde değilse
Sorun büyüyerek devam eder. yanlışlıkla bitirmeden butona dokundum. devam ediyorum. Mesela 1 ay kadar önce yepyeni nozzle ortadan kırıldı tuhaf şeyler oluyor ve anksiyeteyede sebep oluyor. Takıntılarla çok zaman harcıyor. Sana tavsiyem acele etme, emin ol çözülmeyecek bir şey yok. En kötü ihtimalle ticket açar ve sorunu bambudan öğrenirsin. nokta atış oluyor çoğunlukla. Çünkü hafıza kartındaki dosyaları inceleyip orada hatalı bir durum var ise bileşenler ile ilgili net çözüm sunarlar 2-3 gün içinde. Ama varsa yedek nozzle da denemekte ve her şey yerindemi kontrol etmekte fayda var. acelen yoksa yarın 7-8 de evde olacağım a1 evimde orada denicem.

Sıcaklığı 5-10 derece düşürsene birde, akışı düşürmeyle birlikte yapma tıkanır yoksa
Sen Porima flamenleri çok sık kullanıyordun yanlış hatırlamıyorsam siyah Porimada hiç sorun yaşadın mı parlama veya iz yapıyor muydu anasını ağlattım siyah Esun flamenti bi 20 tane kurt basmışımdır dünden beri herhalde Microzey ile makara basıp Porimaya geçicem birazdan Siyahlarda

Sorun büyüyerek devam eder. yanlışlıkla bitirmeden butona dokundum. devam ediyorum. Mesela 1 ay kadar önce yepyeni nozzle ortadan kırıldı tuhaf şeyler oluyor ve anksiyeteyede sebep oluyor. Takıntılarla çok zaman harcıyor. Sana tavsiyem acele etme, emin ol çözülmeyecek bir şey yok. En kötü ihtimalle ticket açar ve sorunu bambudan öğrenirsin. nokta atış oluyor çoğunlukla. Çünkü hafıza kartındaki dosyaları inceleyip orada hatalı bir durum var ise bileşenler ile ilgili net çözüm sunarlar 2-3 gün içinde. Ama varsa yedek nozzle da denemekte ve her şey yerindemi kontrol etmekte fayda var. acelen yoksa yarın 7-8 de evde olacağım a1 evimde orada denicem.
Her zaman öyle olur ya zaten bela insana 1 kere musallat olunca anasını ağlatmadan bırakmaz bende 3 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldım fırsat bu fırsat hep aklımdaydı alayım bi yazıcı işe dönüştürürüm belki yan gelir yaparım kendime küçük küçük dedim aldığımdan beri belalar başımı bırakmadı asla istediğim baskıları alamadım tutupta kötü ürün yapıp satacak biri de değilim o ürün benim içime sinmeli önce ondan dolayı bu kadar uğraşıyorum. :( Bir sorumda bu akış kalibrasyonunu yapmanın bir kolay yolu yok mu? Basıyorum akışı düşürüp çizgi kayboluyor sonra eccük arttırıyorum yine çıkıyor 1 baskı alırken 5-6 tane farklı akışa sahip ürün basamaz mıyım akış kalibrasyonunu tek seferde yapabilmek için yan yana dizsem şöyle objeleri hepsi farklı değerde olsa doğruyu seçsem aralarından

Son düzenleme:
Her zaman öyle olur ya zaten bela insana 1 kere musallat olunca anasını ağlatmadan bırakmaz bende 3 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldım fırsat bu fırsat hep aklımdaydı alayım bi yazıcı işe dönüştürürüm belki yan gelir yaparım kendime küçük küçük dedim aldığımdan beri belalar başımı bırakmadı asla istediğim baskıları alamadım tutupta kötü ürün yapıp satacak biri de değilim o ürün benim içime sinmeli önce ondan dolayı bu kadar uğraşıyorum. :( Bir sorumda bu akış kalibrasyonunu yapmanın bir kolay yolu yok mu? Basıyorum akışı düşürüp çizgi kayboluyor sonra eccük arttırıyorum yine çıkıyor 1 baskı alırken 5-6 tane farklı akışa sahip ürün basamaz mıyım akış kalibrasyonunu tek seferde yapabilmek için yan yana dizsem şöyle objeleri hepsi farklı değerde olsa doğruyu seçsem aralarından
Söz vermiştim dün sana senin ayarlarında bastım. Kısacası bence berbat görünüyor üst taraf, benim pla iyi değil fazla orta hallli bir şey renk farketmesin diye siyahtan bastım onunla. Hız düşerse belki daha düzgün olucaktır ama çizgiler her türlü çıkacak yani modelde sorun var ben eminim ancak model çizmediğinden nokta atış söyleyemem. Ama şunu söyleyeyim sadece modeli ney ile çizdiysen hata orada. Bu modele benze bir şeyler denesen bence iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum. Bunun yerine benzer hazır modeller bulsan daha sağlıklı gibi görünüyor. İş olarak bir şeyler yapman tabiki çok güzel ancak bu işe tek makine ile girmek ve teknik yani sök tak tamir et işinden anlamıyorsan gerçekten işin biraz zor. Burada seni en çok oyalayan şey emin olabilirsin ki teknik sorunlar olacak modellerden çok. Ama peşini bırakma başına geldikçe tecrübe artacak bundanda emin ol.

Söz vermiştim dün sana senin ayarlarında bastım. Kısacası bence berbat görünüyor üst taraf, benim pla iyi değil fazla orta hallli bir şey renk farketmesin diye siyahtan bastım onunla. Hız düşerse belki daha düzgün olucaktır ama çizgiler her türlü çıkacak yani modelde sorun var ben eminim ancak model çizmediğinden nokta atış söyleyemem. Ama şunu söyleyeyim sadece modeli ney ile çizdiysen hata orada. Bu modele benze bir şeyler denesen bence iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum. Bunun yerine benzer hazır modeller bulsan daha sağlıklı gibi görünüyor. İş olarak bir şeyler yapman tabiki çok güzel ancak bu işe tek makine ile girmek ve teknik yani sök tak tamir et işinden anlamıyorsan gerçekten işin biraz zor. Burada seni en çok oyalayan şey emin olabilirsin ki teknik sorunlar olacak modellerden çok. Ama peşini bırakma başına geldikçe tecrübe artacak bundanda emin ol.
Evet senin baskında da kötü görünüyor model sorunlu dediğin gibi. Ama sende benim bahsettiğim çizgiler oluşmamış benim parlama sorunum hep vardı ama oluşan çizgiler ayrı bir can sıkıcı oluyor şimdi başka bir marka olan Microzey ile Porima'nın makarasını basıyorum onun bile üzerinde 2-3 adet bu çizgiden var neden oluyor acaba anlayamıyorum gerçekten bu çizgiyi nozzle çok yakın mı geçiyor çok mu sıcak kullanıyorum bilemiyorum ki ne denediysem çözemiyorum bu aletin sorunlarını :D

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.27.36_eae22714.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.27.36_eae22714.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.27.36_b0f80d5b.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.27.36_b0f80d5b.webp
    29.7 KB · Görüntüleme: 3
Sök tak yapabilecek kadar teknik yatkınlığım olduğunu düşünüyorum aslında çok karışık aletler değiller gibi orasını rahat hallederim ilerleyen süreçte diye düşünüyorum tek makine ile tabi ki çok zor bu iş ancak ben bunu başlangıç için aldım zaten hem öğreneyim 3d modeller yapmayı hem 3d yazıcının genel prensiplerini kullanım şeklini ayarlarını kavrayayım aynı zamanda tek tük üretim yapıp satmayı deneyerek bi pazarı göreyim dedim ancak bırakmadı bu baskı kalitesi sorunları başımı bir türlü eğer ki baktım burada bana biraz ekmek çıkabilir gibi gider 3-4 makine daha alırım o çok sorun değil ama önce şu sorunu çözüp gerçekten tamam budur diyeceğim ürünlere ihtiyacım var :(

Bu resimdeki bambunun orjinal hot end i ve baskı sırasında ortadan ayrıldı. Başa ilginç şeyler gele biliyor. Bu çizgiler hot end yamulması yada nozzle kısmındaki bir metal çapağı yada sıyrılma tarzı sebeplerden ola bilir. Bence ilk etapta nozzle dene derim. Belkide hiç sorun kalmayacak.

Ekli dosyalar

• IMG_7838.webp
    IMG_7838.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 4
Bu resimdeki bambunun orjinal hot end i ve baskı sırasında ortadan ayrıldı. Başa ilginç şeyler gele biliyor. Bu çizgiler hot end yamulması yada nozzle kısmındaki bir metal çapağı yada sıyrılma tarzı sebeplerden ola bilir. Bence ilk etapta nozzle dene derim. Belkide hiç sorun kalmayacak.
İçini mi temizlemeyi deneyeyim nozzle'un iğnesi ile? Bu arada harbiden seninkide ayrı bir şansızlık olmuş o nasıl kırılmış ya öyle 🥲

Konuyu toparlamak gerekirse; genel olarak tasarımdan kaynaklı diyebiliriz o vakit ?

Üst katmanda böyle çizgiler olması normal zaten.
Pürüzsüz bir baskı istiyorsan üst katman utulemeyi aktif etmen gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250825_012656_074.webp
    IMG_20250825_012656_074.webp
    26.6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250825_012653_895.webp
    IMG_20250825_012653_895.webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250825_012652_570.webp
    IMG_20250825_012652_570.webp
    42.8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250825_012647_187.webp
    IMG_20250825_012647_187.webp
    46.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250825_012644_676.webp
    IMG_20250825_012644_676.webp
    43.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250825_012638_350.webp
    IMG_20250825_012638_350.webp
    44.8 KB · Görüntüleme: 5
Üst katmanda böyle çizgiler olması normal zaten.
Pürüzsüz bir baskı istiyorsan üst katman utulemeyi aktif etmen gerekiyor.
Bahsettiğim sorun o çevresindeki parlama lekeleri değil aslında attığım fotoğraflarda ortadan dümdüz biz çizgi geçiyor o benim şuanda yaşadığım sorun. Dilimleme sırasında örnek veriyorum kafasından başlayıp ilk bacağına kadar yapıyor yazıcı sonra gidip kuyruktan tekrar başlayıp öbür uç ile birleşiyor o sırada da birleşim noktasında iz bırakıyor dikiş izi gibi 🥲

Hepiniz benim sorunumdan dolayı obje basmak zorunda kaldınız kusura bakmayın uğraştırdım herkesi🙏 benim de çok flamentimi yedi bu sorun birde yeniyim bu konularda hangi flament kaliteli bilmeyince bazen flament de çok sorun yaratıyor farkına varamıyorum 😀

Geri