Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3D tasarım için birçok program var misal sanatsal objeler yapmak istiyorsan benim için ücretsiz olmasıyla başı Blander çekiyor daha çok ölçülü objeler yapmak hatta direkt olarak bir obje yapmak istiyorsan Fusion 360 ve Shapr3d tercih edebilirsin çoğunluk onları kullanıyor ikisininde tam sürümü ücretli ancak öğrenciysen belgen ile ikisindede 1 yıl ücretsiz lisans alabiliyorsun diye biliyorum orada modellemeyi öğrenip modelini oluşturduktan sonra kaydetme veya dışarı aktarma kısımları olur oradan STL Veya 3MF seçeneğini seçmen gerekiyor genelde hepsinde STL olur o şekilde bilgisayarına kaydettikden sonra o dosyayı açtığında mevcutta yüklü olan Slicer uygulamanda açılacaktır yada direkt olarak uygulamayı açıp dosyayı içine de sürükleyebilirsin boyutlarını oradan ayarlayabiliyorsun ancak obje üzerindeki oynamalarını modelleme uygulamasında yapman gerekiyor ayrıca Blander'da ölçülü pek çalışamazsın ayrıntılı objeler yaparken seni çok zorlayacaktır diğer uygulamalara göre bilgin olsun. Bence Shapr3d de öğrenci lisansı almayı dene çok kolay kullanımı var hızlı çözebilirsin diyor herkes bende çok kullanmadım Blander aralarında en zor öğrenileni tam bir baş belası hatta başka cümleleri hakediyor ama söylemeyeceğim
1- Tasarım çizim biliyor olman gerekiyor öncelikle, bunu biliyor isen zaten bu soruyu doğal olarak sormaman gerekir.
2- Çizim bilmiyorsan, tipik ben gibi el mahkum başkaların yaptığı modelleri hazır dilimleme programına ekleyip basacaksın.
3. seçenek ise; kendini çizim konusunda geliştirmek istiyorsan şayet; bol bol eğitim videoları var programlar üzerinden anlatılan. 1 tanesini belirleyip o program üzerinden full izleyip tek tek pratik yaparak zamanla öğrenmen. Doğrusu bu çok zor değil, bence 2,3 aylık bir zamanla orta seviye bir bilgiye gelinebilir. Ben denedim, belli bir yaştan sonra baktım olmuyor bıraktım