Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Mesh Dosyalar üzerinde müdahale (?)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

tolga

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar;

Ben bir şey sormak istiyorum;
Örnek: Elimde bir mesh dosyası var. Stl, 3mf vs uzantılı yani. Ben bunu bir 3d Cad programı yardımı ile müdahale etmek istiyorum. Ekleme, çıkarma, bölme işlemlerini yapmak istiyorum.
Solidworks kullanıyorum. Solid de mesh işleme çok meşakkatli. Bunun daha kolay bir yöntemi olan programlar varmı?
3D Builder var, çok kısıtlı bir program.
Bu konuda bilgi sahibi var mı acaba?

Blender 4.4 programını deneyebilirsin.

Benim tasarım vs işleri ile ilgili 0 bilgim vardı, ufak bir işim oldu Blender ile çözmüştüm. Ayrıca çok fazla basit kullanım teknikleri ile ilgili youtube üzerinde videoları var blender ile ilgili. Bunu deneyebilirsiniz.

bağlantıyı ekliyorum resmi sitesinin: blender.org - Home of the Blender project - Free and Open 3D Creation Software

3mf ve stl dosyalarını solidworks özelinde düzenlemek için bir tüyo vereyim:

stl dosyasında çok fazla mesh varsa öncelikle bu mesh sayısını azaltın, bunun için bambu studio'yu bile kullanabilirsiniz, nesne üzerine sağ tıklayıp simplify model demeniz yeterli. 500k dan fazla ise solidworks stl dosyasını solid body olarak açmaz, açamaz. 500k ya yakın olanları da zar zor açar, üzerinde çalışmak zordur. öncelikle mesh sayısını azaltın.
mesh sayısını azalttıktan sonra solidworks üzerinde stl dosyasını surfacebody olarak açın, sonrasında gerekirse ve varsa missing surfaceleri tamir edin, sonrasında featureworks çalıştırın. feautureworks, surface body'i solid body e otomatik çevirir, parça geometrisine bağlı olarak zaman alabilir. organik modeller için tavsiye etmem bunu kullanmanızı tavsiye etmem. ve ayrıca düzenleme sonrası export ederken en yüksek çözünürlükte stl export edin. bu baskı kalitesini iyi yönde etkiler. farkı gözle göremeyebilirsin ama özellikle daire ve eğrilerde g-code çıktısının boyutu artar ve yazıcının baskı yaparken sesinde fark yaratır. mümkün olduğunca yüksek çözünürlükle stl' ler kullanın.

3D yazılımları gerçekten karmaşık ve çözümlemesi zor olabiliyor. Özellikle Adobe yazılımlarıyla büyüyen biri için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Çünkü bildiğimiz yazılım mantıkları çoğu zaman 3D yazılımlarda geçerli değil. Benim kullandığım bazı 3D yazılımlar da böyleydi. Ancak “Sharp 3D”, Adobe yazılımlarına göre daha yakın bir kullanım arayüzüne sahip. Bu yüzden sana Sharp 3D’yi tavsiye edebilirim. Kullanımı da oldukça kolay geldi bana, sen de deneyebilirsin.

blender e biraz kafa yormak gerek. ama sonuca hızlı bir şekilde ulaşılır. bende de aynı sorun var çünkü. stl blender de import etmek gerekiyor. ama komutları vede fırçaları da bilmek gerek.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri