Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kalibrasyon

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
Elas Pla pro
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

hasantvsnc

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Cihazımın tam anlamıyla nasıl kalibre edeceğimi bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_3883.webp
    IMG_3883.webp
    42.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_3882.webp
    IMG_3882.webp
    27.5 KB · Görüntüleme: 3

Çözüldü Kalibrasyon

Kalibre yaparken aynı zamanda ekrandan adım adım yönlendirme yapmakta. Bu kalibre bittiğinde ekrandan sana hangi oranın daha düz çizgi olduğunu soruyor ve onu yazman gerekiyor. Göründüğü üzere bazıları düz çizgi devam ederken akışta değişiklik olup hafif tombul oluyor veya damla gibi noktalar oluşuyor. Burada gözüne hangisi düz daha az hata varsa onu giriyorsun ekrandan. Artık çıplak gözle seçim senin :)

1759781228640.webp
Kalibre yaparken aynı zamanda ekrandan adım adım yönlendirme yapmakta. Bu kalibre bittiğinde ekrandan sana hangi oranın daha düz çizgi olduğunu soruyor ve onu yazman gerekiyor. Göründüğü üzere bazıları düz çizgi devam ederken akışta değişiklik olup hafif tombul oluyor veya damla gibi noktalar oluşuyor. Burada gözüne hangisi düz daha az hata varsa onu giriyorsun ekrandan. Artık çıplak gözle seçim senin :)

1759781228640.webp

Çözüm

Ekli dosyayı görüntüle 1060
bunu bastım ama nasıl bastığımıda hatırlamıyorum kod falan istedi bende karıştırmamak adına ellemedim bi hesap falan yapılıyor galiba onu sıfırdan nasıl yapabilirim bu akış kalibrasyonunu zaten bende onları seçmek istedim ama yandaki rakamlar farklı bunu daha uzun basması gerekmiyor mu normalde

Bambu Stüdyo programından üst kısımda Kalibrasyon bölümü var. Ortada 2 tane kalibrasyon olması lazım sırayla başlatıyorsun ve seni yönlendiriyor.

0.03 daha düzgün gibi ama faktör alanına kaç yazmalıyım

Ekli dosyalar

• IMG_3886.webp
    IMG_3886.webp
    314 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_3887.webp
    IMG_3887.webp
    118.1 KB · Görüntüleme: 2
düzgün olanını yazacaksın aynı şekilde 0.03

bu ekranda görünenin aynını basmıyor cihaz neden böyle yarım basıyor

Örnek resime takılma önünde mevcut sonuça odaklan. Bu kadar detaya takılırsan işin çok zor + 3D yazıcıda mantık arama burada mantık yok :)

Geri