Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Filament Sıkıştı

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
BambuLab P1S Combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima ECO PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

Okan

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Selamlar. BambuLab P1S Combo kullanıyorum. Yazdırmak istediğim modeli BambuLab Stüdyodan dilimleyip yazıcıma gönderdim. Yazıcım gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra yazma aşamasına başladı fakat filament akmadan yazmaya çalıştığını fark ettim. Baskıyı durdurdum ve ekstrüderin dış kapağını açtım, ptfe tüpünü çektim üst kısmından. Tüp geldi fakat içindeki filament gelmedi. Sanırım ucunu 45 derecelik bir açıyla kesmediğim için sıkıştı. Filamenti çekmeye çalışıyorum o da gelmiyor. Şimdi soğumasını bekliyorum belki o şekilde çekersem gelir diye tahmin ediyorum. Bu sorunu daha önceden yaşayan varsa yardım edebilir mi?. Ams modülünden ekstrüdere kadar filament duruyor (ptfe tüpünün içinde)

Selamlar. BambuLab P1S Combo kullanıyorum. Yazdırmak istediğim modeli BambuLab Stüdyodan dilimleyip yazıcıma gönderdim. Yazıcım gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra yazma aşamasına başladı fakat filament akmadan yazmaya çalıştığını fark ettim. Baskıyı durdurdum ve ekstrüderin dış kapağını açtım, ptfe tüpünü çektim üst kısmından. Tüp geldi fakat içindeki filament gelmedi. Sanırım ucunu 45 derecelik bir açıyla kesmediğim için sıkıştı. Filamenti çekmeye çalışıyorum o da gelmiyor. Şimdi soğumasını bekliyorum belki o şekilde çekersem gelir diye tahmin ediyorum. Bu sorunu daha önceden yaşayan varsa yardım edebilir mi?. Ams modülünden ekstrüdere kadar filament duruyor (ptfe tüpünün içinde)

Genel tıkanma olabilen bir durunm. Hotend içerisinde filament tıkandığı zaman kolay temizleme yapmanın bir yöntemi ise şu;

Üst kısımdan uzun bir ince bir ipne ile içeriye sokmak. Lakin bunu yapmadan önce Nozul sıcaklığını 100 derece getirmen gerekiyor. Bu şekilde içine sokup çektiğin zaman veya bunu filament ilede yapabilirsin iğne olması şart değil! geri çektiğinde nozul içerisinde tüm filament bütün olarak geri gelir. Bunu geri çekerken elinde biraz kuvvet uygulaman gerekir.

100 derecede ne erişim oluyor ne erimemiş oluyor, hafif yumuşak kaldığı için tüm atık filamentler vs çektiğinde tek parça geri gelmiş oluyor. Bu en temiz içerisini temizleme yöntemi. Bu tarz olaylar her zaman olabilecek durum. Genelde filament kaynaklı oluyor. Bu filament kaynaklı olması markadan bağımsız, en iyi markada bile yaşayabilirsin.

maalesef içeriye itemiyorum. Şu şekilde sıkıştı kaldı. Az önce içini açtım o sarı çarkı yerinden söküp bakmaya çalıştım fakat o sarı çarkı da yerinden çıkaramadım1000127371.webp

Normalde şu şekilde video bakabilirsin. Biraz kuvvet harcaman gerekebilir.

Çözüm
Geri