Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ekstruder dişli atlaması (takılması)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgkandmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
bambu lab a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
abg - robonio
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

dgkandmr

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhabalar bende a1 combo yazıcı var extruder tak tak takılıyor baskıda bozulmalar meydana geliyor bu sebebten servise gönderdim geldi 2 hafta sorunsuz kullandım dün tekrar aynı hatayı aldım
manuel olarak filamenti kendim taktım
Extruder çark temizliği
Nozzle temizliği nozzle arkası 4 küçük vida sıkımı
X Y Z eksenleri kayış ayarı
yatak ayarları
farklı filamentle baskı denemeleri yaptım ancak herhangi olumlu bir sonuç alamadım nasıl bir yol izlemeyeliyim

Çözüldü Ekstruder dişli atlaması (takılması)

ana başlıktaki coğu vida sonsuzluğa dönüyordu extrudura yakın bölgedeki boşa dönen tutmayan vida yerlerindeki parcalar değişti hocam
Merhabalar bende a1 combo yazıcı var extruder tak tak takılıyor baskıda bozulmalar meydana geliyor bu sebebten servise gönderdim geldi 2 hafta sorunsuz kullandım dün tekrar aynı hatayı aldım
manuel olarak filamenti kendim taktım
Extruder çark temizliği
Nozzle temizliği nozzle arkası 4 küçük vida sıkımı
X Y Z eksenleri kayış ayarı
yatak ayarları
farklı filamentle baskı denemeleri yaptım ancak herhangi olumlu bir sonuç alamadım nasıl bir yol izlemeyeliyim

Peki servisde ne işlem gördü bilginiz var mı?

Ses filament kesimi sırasındamı geliyor acaba? Bunun dışında dişli bölümünü temizlerken dişkerde bir aşınma gördünüz mü? eğer bunlardan değilse extruder dişli vidası gevşek olabilir. içerüde filament yokken abartmadan tatlı şekilde sıkarmısınız. Ancak hangisi olduğuna lütfen bakıp sıkın yanlış bir şey yapmayın. bu filament süren dişleri yakınlaştırıp daha kaliteli bir itme kuvveti sağlayacak.

Ses filament kesimi sırasındamı geliyor acaba? Bunun dışında dişli bölümünü temizlerken dişkerde bir aşınma gördünüz mü? eğer bunlardan değilse extruder dişli vidası gevşek olabilir. içerüde filament yokken abartmadan tatlı şekilde sıkarmısınız. Ancak hangisi olduğuna lütfen bakıp sıkın yanlış bir şey yapmayın. bu filament süren dişleri yakınlaştırıp daha kaliteli bir itme kuvveti sağlayacak.
yanda içinde yaylı olan vidayı mı vidayı mı sıkmamı öneriyorsunuz 1752913903928.webp

evet önce dişlileri hizalayın sonrada sıkıp bir deneyin lütfen

bu resmi siz çektiyseniz siyah olan kısımlar yani filamenti süren kısımlar hizalı değil gibi. sanki doldaki dişli önde

yok ben çekmedim hocam bendeki yerler hizalı örnek görsel olsun diye internetten yükledim

beyaz dün abg pla ile aldığım baskı
kırmızı bugün robonio pla ile aldığım baskı
her gün çok farklı bir süreç :)

Ekli dosyalar

• first layer.webp
    first layer.webp
    147.2 KB · Görüntüleme: 6
Isıtıcı vidaları gevşek büyük ihtimalle. ama kullandığın 2 farklı üründe 2 ayrı sonuç var ise buda düşündürücü. Yani bayat yada beklemiş ürünler olabilir.

Bunu bir denemeni şiddetle tavsiye ederim dikkatli olman önemli ama acele etmeden sakince yap emin ol bir şeyler değilecek. İşlem sonrası kalibrasyon yap mutlaka hatta vaktin varsa tam kalibrasyon yap lütfen.

Bunu bir denemeni şiddetle tavsiye ederim dikkatli olman önemli ama acele etmeden sakince yap emin ol bir şeyler değilecek. İşlem sonrası kalibrasyon yap mutlaka hatta vaktin varsa tam kalibrasyon yap lütfen.
yaptım hocam bunu da şuan makine serviste

Hocam kendi sorunumu ben takip etmiyorum siz ediyorsunuz Allah razı olsun ilgi alakanız için süper insansınız. Şuan herhangi bir sıkıntı yok hocam çok teşekkür ediyorum.

Hocam kendi sorunumu ben takip etmiyorum siz ediyorsunuz Allah razı olsun ilgi alakanız için süper insansınız. Şuan herhangi bir sıkıntı yok hocam çok teşekkür ediyorum.

rica ederim ne demek, bu tarz konular açılıyor, çözümlerini eklersen başka biri aynı problemi yaşadığı zaman doğrudan kendi problemini çözsün isterim. Genel sorunlar ortak olduğu için bu önemli :)

Servis konuyla ilgili bir açıklama yaptı mı? değişen parça vs var mı

ana başlıktaki coğu vida sonsuzluğa dönüyordu extrudura yakın bölgedeki boşa dönen tutmayan vida yerlerindeki parcalar değişti hocam

Çözüm
bende aynısını yaşadım, yurtdışında da birisi aynısını yaşamış ve ücretsiz parça yollamışlar siz ücretli mi yaptınız yoksa tedarik ettiğiniz yer bambu lab ile görüşüp ücretsiz parça mı yolladı, cevaplandırırsanız çok sevinirim

bende aynısını yaşadım, yurtdışında da birisi aynısını yaşamış ve ücretsiz parça yollamışlar siz ücretli mi yaptınız yoksa tedarik ettiğiniz yer bambu lab ile görüşüp ücretsiz parça mı yolladı, cevaplandırırsanız çok sevinirim
merhabalar ben direk servise gönderdim ücretsiz bir şekilde o parçaları değiştirdiler şuan da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum

Geri