Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Dilimleme ayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Görsoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
🔹 Yazıcı Marka Model
Creality K1
🔹 Kullanılan Filament
PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
CREALİTY

Görsoy

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Merhabalar , ben anahtarlık ve duvar siluetleri gibi kalınlığı 4.5 mm geçmeyen objeler yapmayı düşünüyorum( bu arada duvar siluetleri 1 cm doğru kalınlık mıdır ?) fakat katman kalınlığı 2 olması normal midir ? nozzle 0.4 ten incemi olmalı ? yani standart ayarlarla mı yapmalıyım yada katman kalınlığını vs Değiştirmeliyim kısaca hangi ayarda yapmam gerekiyor

Standart ayar ile yapın. Bir soru olmaz büyük ihtimal. Sizin anahhtarlık çeşitlerinize göre değişebilir özellikler. Mesela çok ince detaylı şeyler için 0.2 nozzle daha iyi olur. Ben 0.4 kullanıyorum gayet yeteri oluyor. Uygulama çzelliklerini de bastığınız şeye göre deneme yanılma yolu ile keşfedersiniz. Kendiniz nasıl bir baskı istiyorsanız ayarlayabilirsiniz

yazı yok ise anahtar üzerinde 0,2mm ile denersiniz baktın tatmin olmadı 0,16mm düşebilirsin katman kalınlığını.

Standart ayarlarda doğrudan basıp sonuçlara bak sonrasında revize yapabilirsin.

normal ayarları kullanan, 0,16 ile 0,2 arasında eğer filamentiniz kaliteli ise fark yok, boşu boşuna baskı süresi artmış oluyor.

Geri