Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Destek kalınlığı

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 combo
🔹 Kullanılan Filament
istanbul
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu studio

gusenol

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Destek kalınlıklarını bambu studio standartına göre kullanıyorum. PETG filament elimde olmadığı zaman milimetrik eklemem gereken destekler olduğunda malesef ki PLA destekleri sökülmüyor. Büyük desteklerde sorun yok. Yükseklik çok az olduğunda ve PETG elimde yoksa ayarları nasıl yapabilirim ki destekleri çıkartabileyim.

Çözüldü Destek kalınlığı

Normalde kolay söküm için ekstra 2. bir filament desteklerde kullanmaya bence gerek yok, PLA yine aynısını halledersiniz önemli olan mevcut ayarların doğru olması.

En dikkat edilecek kısım Üst Z mesafesi. Bunu mevcut testlerle kullandığınız filament ve yazıcınızı göre doğru ayarı bulmanız yeterli.

aşağıdaki videonun 2:50 dakikasından itibaren ayarlara bakabilirsin.

birde şu kısa videom var destek testi videosu

Normalde kolay söküm için ekstra 2. bir filament desteklerde kullanmaya bence gerek yok, PLA yine aynısını halledersiniz önemli olan mevcut ayarların doğru olması.

En dikkat edilecek kısım Üst Z mesafesi. Bunu mevcut testlerle kullandığınız filament ve yazıcınızı göre doğru ayarı bulmanız yeterli.

aşağıdaki videonun 2:50 dakikasından itibaren ayarlara bakabilirsin.

birde şu kısa videom var destek testi videosu

Çözüm
Malesef hocam videonuzdaki ayara göre yaptım fakat değişen birşey olmadı bende. Çünkü sizin destek uzunluklarınız uzun. Ben zeminden 1-5 mm arası yukarıda olan destekler için bir çözüm arıyorum.

Malesef hocam videonuzdaki ayara göre yaptım fakat değişen birşey olmadı bende. Çünkü sizin destek uzunluklarınız uzun. Ben zeminden 1-5 mm arası yukarıda olan destekler için bir çözüm arıyorum.

Aslında yapman gereken şu benim ayarları kullanmak değil mantığı anlamak. Eğer destekleri sökme konusunda problem yaşıyorsan üst ayar kısmını arttırman, tam tersi sarkma varsa düşürmen. Hatta boştayken 1 tane video içerisinde yaptığım gibi test modeli basarak hangi ayarda senin yazıcın iyi sonuç veriyor görebilirsin.

+ burada desteğin nerden geldiği gittiği uzunluğu kısalığı hiç önemli değil. Dilersen kullanmak istediğin modelin .STL dosyasını yükle bir bakayım ben.

Aslında yapman gereken şu benim ayarları kullanmak değil mantığı anlamak. Eğer destekleri sökme konusunda problem yaşıyorsan üst ayar kısmını arttırman, tam tersi sarkma varsa düşürmen. Hatta boştayken 1 tane video içerisinde yaptığım gibi test modeli basarak hangi ayarda senin yazıcın iyi sonuç veriyor görebilirsin.

+ burada desteğin nerden geldiği gittiği uzunluğu kısalığı hiç önemli değil. Dilersen kullanmak istediğin modelin .STL dosyasını yükle bir bakayım ben.
Camera keychain - possibility of custom text Remixed by Barney Ross_CZMakerWorld: Download Free 3D Models

destegi petg olarak belirlemiş oluşturan kişi. pla yapinca malesef sökemedim

Şimdi tasarımcı kendi ayarları ile bir profil oluşturmuş lakin destek gibi ayarları kendine göre ayarlaman lazım. Herkes için bu ayarlar farklı olabilir. Öncelikle senin ilk destekle ilgili test baskısı yapıp hangi oranlarda destekleri rahat sökebiliyorsun bunu tespit etmen lazım. Herkes desteği PETG kullanmıyor "ki" gerekte yok. O yüzden dediğimi yaparsan daha sağlıklı ilerlersin. Bence destek bu işin en kolay kısmı.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri