Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu baskıda üst kısımları düzgün basmıyor

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu Lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Elas
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

hasantvsnc

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Yazıcıyı yeni aldım Elas marka ola pro filament kullanıyorum tekli baskılarda çok sorun olmasada çoklu baskı anahtarlık basayım dedim fakat sorun oluştu nasıl düzeltebilirim ekstra bir ayar yapmam gerekiyor mu şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_3881.webp
    IMG_3881.webp
    89.7 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3880.webp
    IMG_3880.webp
    87.4 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3874.webp
    IMG_3874.webp
    168.7 KB · Görüntüleme: 8

Çözüldü Çoklu baskıda üst kısımları düzgün basmıyor

böyle durumlar çoklu baskı esnasında olabiliyor. Bazen böyle durumların nedeni olmuyor. Öncelikle çoklu baskıda olası bir veya birden fazla modelin bozulması durumunda baskıyı yarıda kesmene gerek yok, öncelik bunu nasıl yapabileceğini göstereyim. Aşağıdaki kısa video ile olayı anlayabilirsin. "SKİP" özelliği ile modelleri baskı esnasında devre dışı bırakabiliyorsun. Yeni güncelleme ile şimdi bilgisayar programı Bambu Stüdyo üzerinden de yapabiliyorsun.

Gelelim probleme; Büyük ihtimal mevcut modeli tasarımcının verdiği hazır profil ile bastın. Aslında olması gereken bu; Burada sadece nozul sıcaklığını ve dış duvar hızlarına bakabiliriz ama bu sorun sık yaşanırsa veya tekrar ederse kontrol etmek ve ayarları...
böyle durumlar çoklu baskı esnasında olabiliyor. Bazen böyle durumların nedeni olmuyor. Öncelikle çoklu baskıda olası bir veya birden fazla modelin bozulması durumunda baskıyı yarıda kesmene gerek yok, öncelik bunu nasıl yapabileceğini göstereyim. Aşağıdaki kısa video ile olayı anlayabilirsin. "SKİP" özelliği ile modelleri baskı esnasında devre dışı bırakabiliyorsun. Yeni güncelleme ile şimdi bilgisayar programı Bambu Stüdyo üzerinden de yapabiliyorsun.

Gelelim probleme; Büyük ihtimal mevcut modeli tasarımcının verdiği hazır profil ile bastın. Aslında olması gereken bu; Burada sadece nozul sıcaklığını ve dış duvar hızlarına bakabiliriz ama bu sorun sık yaşanırsa veya tekrar ederse kontrol etmek ve ayarları değiştirmek doğru olur.

Bu işin en sevmediğim yanı bu kısım: Bir model ile baskı alıyorsun "sorunsuz hatasız" Aynı ayarla aynı filament ile aynı ortamda tekrar alıyorsun problem oluyor. Daha sonra tekrar alınca problem olmuyor. Yani bu durumun nedeni belirsiz olduğu gibi bazen anlık filamentin o an o kısmıyla alakalıda olabiliyor.

Çözüm
skip olayını öğrendim ama neden yapıyor bazen 9 saatlik baskı oluyor gece yatarken veriyorum veya evde olmadığım zaman veriyorum kameradan da hangisinde ipliklenme yapıp bozduğunu görmekte zor oluyor kalibrasyon ayarlarını tam yapamıyorum galiba

skip olayını öğrendim ama neden yapıyor bazen 9 saatlik baskı oluyor gece yatarken veriyorum veya evde olmadığım zaman veriyorum kameradan da hangisinde ipliklenme yapıp bozduğunu görmekte zor oluyor kalibrasyon ayarlarını tam yapamıyorum galiba

özelden attığın o kalibrasyon konusunu resim ne ise ayrı bir konu açıp eklersen çözelim onuda

Gelelim probleme; Büyük ihtimal mevcut modeli tasarımcının verdiği hazır profil ile bastın. Aslında olması gereken bu; Burada sadece nozul sıcaklığını ve dış duvar hızlarına bakabiliriz ama bu sorun sık yaşanırsa veya tekrar ederse kontrol etmek ve ayarları değiştirmek doğru olur.

Bu işin en sevmediğim yanı bu kısım: Bir model ile baskı alıyorsun "sorunsuz hatasız" Aynı ayarla aynı filament ile aynı ortamda tekrar alıyorsun problem oluyor. Daha sonra tekrar alınca problem olmuyor. Yani bu durumun nedeni belirsiz olduğu gibi bazen anlık filamentin o an o kısmıyla alakalıda olabiliyor.
1759781210675.webp
baskısını yapmak istediğim modelin ekran görüntüsü dilimlenmiş hali

dediğim gibi tekrar denediğin belki bu sefer problem olmayacak. Bunlar yaşanılan durumlar "çoklu baskılarda" Bu yüzden skip özelliği çok kıymetli. Eğer bir problem olsa diğer modelleride basamayacağını unutma.

2 kez baskı aldım birini dün gece baskıya bıraktım 11 adetti 5 adetinin üst kısmını basmamış sabah kalkınca farkına vardım skip yapmak çok geçti baskı bitmek üzereydi ama yinede yaptım diğerlerine zarar vermedi en azından ama öğlen yine 4 tane baskı verdim pembe renkte olanlardan onlarda ise sadece 1 tanesinin kulak kısmında sorun oldu ve tabladan atmış Allah tan diğerlerine zarar vermemiş

nozul sıcaklığın ve dış duvar hızın nedir ?

dış duvar niye öyle neden öyle yapmış ki gereksiz. 150 yapabilirsin dış duvar hızını 60 mı kaldı bu devirde birde bambu kullanılıyorsa. Nozul sıcaklığı ideal

Yazıcıyı yeni aldım Elas marka ola pro filament kullanıyorum tekli baskılarda çok sorun olmasada çoklu baskı anahtarlık basayım dedim fakat sorun oluştu nasıl düzeltebilirim ekstra bir ayar yapmam gerekiyor mu şimdiden teşekkürler
Bende a1 mini'm ile yaşıyorum dün hatta hornet bastım 2 tabla bölmüştü TASARIMCI, bazı parçaları tek tablaya aldım sadece tabanı 2. tablaya bıraktım bende de karıştırdı çok :))

Geri