Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baskının üst yüzeyinin bazı yerleri parlak bazı yerleri mat

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
valment & porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

faith

Kayıtlı Kullanıcı
Baskının üst yüzeyinde bazı yerler parlak bazı yerler mat oluyor büyük ihtimal hızından kaynaklandığını düşünüyorum, nasıl fixleyebilirim

Ekli dosyalar

• d1185069-762a-4699-8662-b3859501a78b.webp
    d1185069-762a-4699-8662-b3859501a78b.webp
    79.2 KB · Görüntüleme: 5

Çözüldü Baskının üst yüzeyinin bazı yerleri parlak bazı yerleri mat

bunun sebebi soğutmadan kaynaklı olabilir ve de gösterdiğin bölgeyi yani üst top surface' in yazdırma açısından kaynaklı.

aşağıdaki fotoğrafta görülebildiği gibi: dış duvar hızı ve top surface'in hızı aynı, ayrıca slicing result' ta hız ve akışta sabit yani tek renk.

slicer'dan:
1751549430014.webp
1751549498906.webp

gerçekte hem tablaya yapışan ilk katman hem de son katmanda bu renk değişimleri mevcut:
20250703_162414.webp
20250703_162420.webp

Sorun akıştan ve hızdan kaynaklı değil. Bu renk değişimleri soğutma süresinden ve dolgu yazdırma açısından kaynaklı. düz yüzeyi yazdırırken yan yana olan yazdırma çizgilerinin hızı aynı olsa bile çizgi uzunluğu farklı olduğundan dolayı çizgiler arası soğutma süresi de değişiyor. dolayısıyla çizgilerden kısa ve...
il değiştirdiğim o yorumdan sonra fazla deneyemedim ama ütüleme ayarlarını değiştirdim farklar oldu ama asla düzgün bir sonuç alamadım illa bir sıkıntı yaşadım bende porima filament kullandım dönünce valment deneyeceğim nedense valmentte kusursuz ütüleme alırken porimada baya sıkıntı çekiyorum bence ondan kaynaklanıyor

değişik bir deneyim porimada sorun olup başka filamentte sorun olmaması. Mutlaka deneyince tekrar haber ver. Bende de valment var denememiştim hiç dediğin gibi mi acaba

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri