Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Baskı Basarken Nozzle yukarda kalıyor

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
P1 s
🔹 Kullanılan Filament
Ccf
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambu stüdyo

eyuphanakd

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
6
Baskı basarken kendi tabla eksen sıfırını aldıktan sonra ön tarafa kendisi bi katman çekiyor o çektiği çizgi de sorun yok ama yazdıracağım parçaya geldi mi sanki yukarda gibi nozzle ucu öyle olunca flamenti kendi ağzına dolduruyor tablanın eksenini kendimce almaya çalıştım tavsiyeniz varmı neden yapar bunu arkadaşlar. Yapışmama sorunu olsa ilk başta da kendi çizdiği yere de yapışmaz gördüğüm bu öneriniz var mı su terazisi sipariş verdim 2 güne anca gelir sizin bi tavsiyeniz varmı başınıza geldi mi

Çözüldü Baskı Basarken Nozzle yukarda kalıyor

Bunu ben flamentin sıcaklığını 215 den 235 yaparak ve 60 olan tabla sıcaklığını 65 olarak çözdüm, Tabla sıfırı z sıfırı herşeyi aldım yok, sabah saat 10-11 civarı bastığım modelin aynısını gece basamadım, hiç aklıma gelmedi neden böyle oldu bilmiyorum şuan her hangi bir sorun yok Teşekkür ederim ilginiz için.
Baskı basarken kendi tabla eksen sıfırını aldıktan sonra ön tarafa kendisi bi katman çekiyor o çektiği çizgi de sorun yok ama yazdıracağım parçaya geldi mi sanki yukarda gibi nozzle ucu öyle olunca flamenti kendi ağzına dolduruyor tablanın eksenini kendimce almaya çalıştım tavsiyeniz varmı neden yapar bunu arkadaşlar. Yapışmama sorunu olsa ilk başta da kendi çizdiği yere de yapışmaz gördüğüm bu öneriniz var mı su terazisi sipariş verdim 2 güne anca gelir sizin bi tavsiyeniz varmı başınıza geldi mi
Baktım kimse yazmamış amatör biri olarak öneride bulunayım bari :D Eğer yatakta yamukluk olduğunu düşünüyorsanız manuel bed leveling yapmanız lazım olabilir banada makina ilk geldiğinde yatak düz değildi, taşıma sırasında ayarları bozulabiliyormuş. Manual Bed Leveling / Manual Bed Tramming bu linkteki talimatları uygulamayı deneyin isterseniz umarım çözülür

Selamlar

yukarıdaki gibi dediğin kısım bende yok, sanırım resim eklemeye çalıştın ama görünmüyor. Sanırım yapışma problemimi var sanırım.

Doğrusu otomatik kalibrasyon iş görüyor, çok çok ekstra durumda manuel kalibrasyon yapma imkanı var ama en son adım oluyor o. Bence bunun için net bir ilk katman testi yapmanı isteyeceğim.

makerworld.com sitesinde first layer yaz. Çıkan modellerden 1 tanesini bas ve çıkan sonuç ne ise resim olarak atarsan yorumlayalım

2 modelide test baskısı alıp sonuçları paylaşırsanız ona göre yorum yapmak doğru olacaktır.

Bunu ben flamentin sıcaklığını 215 den 235 yaparak ve 60 olan tabla sıcaklığını 65 olarak çözdüm, Tabla sıfırı z sıfırı herşeyi aldım yok, sabah saat 10-11 civarı bastığım modelin aynısını gece basamadım, hiç aklıma gelmedi neden böyle oldu bilmiyorum şuan her hangi bir sorun yok Teşekkür ederim ilginiz için.

Çözüm
Geri