Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Bambu studio ve app hatası

🔹 Yazıcı Marka Model
bambulab a1 ve p1sc
🔹 Kullanılan Filament
creality ender pla+
🔹 Nozul
  1. 0.2 mm
  2. 0.4 mm
  3. 0.6 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambu studio

greenices

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
2
Herkese selamlar.
Bambu app ve bazende pc üzerinden bambu studiodan bu hatayı alıyorum. Bu hatanın sebebini bir ağ eklentisi kurmam ile ilgili olduğunu öğrendim. Ancak ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım. Sebibini ve çözümünü bilen var ise yardımcı olma şansınız var mı? Bu uyarıdan ne şekilde kurtulurum.

Ekli dosyalar

• IMG_7471.webp
    IMG_7471.webp
    14.6 KB · Görüntüleme: 4
Bu olayı ilk kez görüyorum daha doğrusu yaşadığım bir olay değil, bu yüzden fikrim yok lakin başka biri yardım edene kadar bu problemi yapay zeka ile tartıştığım zaman şöyle bir geri dönüş yaptı. Belki işine yarayabilir diye aşağıya ekliyorum.

Bu hatada görülen mesaj şu şekilde:
MQTT Command verification failed.
Please update Studio (including the network plugin) or Handy to the latest version, then restart the software and try again.

Bu hata, Bambu Lab uygulamasında veya donanım yazılımında (firmware) yaşanan bir sürüm uyuşmazlığı nedeniyle oluşur. "MQTT" ise cihazlar arası haberleşmeyi sağlayan bir mesajlaşma protokolüdür. Komut doğrulaması başarısız olduğu için cihazlar birbiriyle sağlıklı iletişim kuramıyor.

Muhtemel Nedenler:​

1. Bambu Studio güncel değil.
  2. Network Plugin (Ağ Eklentisi) güncel değil.
  3. "Handy" (cihazın kendisi ya da Bambu Handy app) güncel değil.
  4. Uygulama yeniden başlatılmadı.
  5. Cihaz ile uygulama arasında ağ bağlantı sorunu var (aynı Wi-Fi ağında değiller, ya da MQTT portu engelli).

Çözüm Adımları:​

1. Bambu Studio Güncellemesi​

2. Handy Uygulamasını Güncelleyin (Mobil)​

• iOS veya Android cihazınızda Bambu Handy uygulamasını son sürüme güncelleyin.
  • Gerekirse uygulamayı tamamen silip tekrar yükleyin.

3. Yazıcınızın Firmware’ini Güncelleyin​

• Bambu Studio içinden veya cihazın ekranından Ayarlar > Firmware Güncelleme menüsünden yazıcınızın (A1 ya da P1S) en güncel firmware’e sahip olduğundan emin olun.

4. Yazılım ve Yazıcıyı Yeniden Başlatın​

• Tüm yazılımları ve cihazı yeniden başlatın. (Studio, telefon uygulaması ve yazıcının kendisi)

5. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin

• Yazıcı ve bilgisayar/mobil cihaz aynı Wi-Fi ağına bağlı olmalı.
  • Router üzerinde MQTT bağlantı noktaları (1883, 8883) engellenmemiş olmalı.

Ekstra Not:​

Bambu Lab, zaman zaman MQTT protokolü ile ilgili güvenlik veya doğrulama güncellemeleri yayınlar. Sürüm farklılıkları olduğunda bu tür doğrulama hataları sık görülür. Tüm parçaların eş zamanlı güncellenmesi sorunu %90 ihtimalle çözecektir.

Bu olayı ilk kez görüyorum daha doğrusu yaşadığım bir olay değil, bu yüzden fikrim yok lakin başka biri yardım edene kadar bu problemi yapay zeka ile tartıştığım zaman şöyle bir geri dönüş yaptı. Belki işine yarayabilir diye aşağıya ekliyorum.

Bu hatada görülen mesaj şu şekilde:

Bu hata, Bambu Lab uygulamasında veya donanım yazılımında (firmware) yaşanan bir sürüm uyuşmazlığı nedeniyle oluşur. "MQTT" ise cihazlar arası haberleşmeyi sağlayan bir mesajlaşma protokolüdür. Komut doğrulaması başarısız olduğu için cihazlar birbiriyle sağlıklı iletişim kuramıyor.

Muhtemel Nedenler:​

1. Bambu Studio güncel değil.
  2. Network Plugin (Ağ Eklentisi) güncel değil.
  3. "Handy" (cihazın kendisi ya da Bambu Handy app) güncel değil.
  4. Uygulama yeniden başlatılmadı.
  5. Cihaz ile uygulama arasında ağ bağlantı sorunu var (aynı Wi-Fi ağında değiller, ya da MQTT portu engelli).

Çözüm Adımları:​

1. Bambu Studio Güncellemesi​

2. Handy Uygulamasını Güncelleyin (Mobil)​

• iOS veya Android cihazınızda Bambu Handy uygulamasını son sürüme güncelleyin.
  • Gerekirse uygulamayı tamamen silip tekrar yükleyin.

3. Yazıcınızın Firmware’ini Güncelleyin​

• Bambu Studio içinden veya cihazın ekranından Ayarlar > Firmware Güncelleme menüsünden yazıcınızın (A1 ya da P1S) en güncel firmware’e sahip olduğundan emin olun.

4. Yazılım ve Yazıcıyı Yeniden Başlatın​

• Tüm yazılımları ve cihazı yeniden başlatın. (Studio, telefon uygulaması ve yazıcının kendisi)

5. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin

• Yazıcı ve bilgisayar/mobil cihaz aynı Wi-Fi ağına bağlı olmalı.
  • Router üzerinde MQTT bağlantı noktaları (1883, 8883) engellenmemiş olmalı.

Ekstra Not:​

Bambu Lab, zaman zaman MQTT protokolü ile ilgili güvenlik veya doğrulama güncellemeleri yayınlar. Sürüm farklılıkları olduğunda bu tür doğrulama hataları sık görülür. Tüm parçaların eş zamanlı güncellenmesi sorunu %90 ihtimalle çözecektir.
Her şeyi yaptım fakat düzelmedi ancak şunu anladım. Eğer internet yavaş yada anlık bağlantı sorunları var ise iki taraflı veya tek taraflı olarak, bu hatayı veriyor. Aslında fiber kullanıyorum ama belki bazen ondada ağırlıklar oluyor. Yardım için teşekkür ederim.

Her şeyi yaptım fakat düzelmedi ancak şunu anladım. Eğer internet yavaş yada anlık bağlantı sorunları var ise iki taraflı veya tek taraflı olarak, bu hatayı veriyor. Aslında fiber kullanıyorum ama belki bazen ondada ağırlıklar oluyor. Yardım için teşekkür ederim.

Bu sorunu mutlaka çözeceksindir, çözüm bulursan haber ver öğrenmiş oluruz. Hatta Bambu Lab support yazarsan oldukça ilgilenerek çözüm üretiyorlar aklında olsun.

İnternet hızıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, neden dersen eğer şöyle. Benim yazıcılar ana modeme bağlı değiller arka odada oldukları için. Arada hariçi modem var ve 1000 MB internet hızım benim orada 3,4 MB anca görüyor :) Sadece şunu yaşadım ben; Yazıcıya baskı göndereceğim zaman bazen dilimleme programı yazıcıyı görmüyordu. Bu problemi ise yazıcı aç kapat yaptığımda düzelterek devam ettim.

Bir denicem yazmayı gelen cevabı burada paylaşırım ihtiyacı olanda faydalanmış olur.

Geri