Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bambu Lab A1 Combo ve P1S - P1 için Upgrade Önerileriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HakaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HakaN

Mehmet Hakan Yavuz
Yönetici
Kurucu
Deneyimli
Kurumsal Hesap
VIP YouTube
Onaylı Hesap
Konular
89
Selamün aleyküm dostlar.

Yakın zamanda hazırlayacağım yeni içerik için varsa baskı önerileriniz almak isterim. Peki nedir bu öneriler?

Bambu Lab A1
Bambu Lab A1 Combo
Bambu Lab P1
Bambu Lab P1S

3D Yazıcılar için https://makerworld.com veya 3D models database | Printables.com .STL sitelerinde bu yazıcı modelleri için kullandığınız güncelleme için baskı örnekleri varsa yoruma link olarak paylaşabilirsiniz. Sadece kullandığınız değil, gördüğünüz ama emin olmadığınız modellerde varsa mutlaka onlarıda eklerseniz video içerisinde ben baskı alıp genel bir çekim yapacağım.

İlk olarak ben başlayalım Bambu Lab P1S için olmazsa olmazlarımdan özellikle sıcak havalarda PLA baskılarda tıkanmama yapmaması için üst kapak havalandırması. Bununla birlikte ufak tefek bazı modifikasyonları ekliyorum

1- P1S LED Air Vent Glass Riser V1 by ENVY3D MakerWorld: Download Free 3D Models

1759228643012.webp

2- Bambu Lab Side Spool Holder P1S / P1P / X1C by Maker Tom MakerWorld: Download Free 3D Models

1759228663481.webp

3- Bearing cover P1S, P1P, X1C - only 0,99g by Joni MakerWorld: Download Free 3D Models

1759228682982.webp

4- Minimalist Screen Bezel for Bambu Lab P1P / P1S by blecheimer MakerWorld: Download Free 3D Models

1759228700620.webp

Önerilerinizi bekliyor olacağım

Bunların yazıcının akış testi yaptığı kısma takılanları var ve yer kaplamıyor ancak orada çöp birikince titreşim sesi rahatsız ettiğinden dolayı bu tarz yere koyulanlar daha iyi bence A1 Purge Poop Bucket by eljkaer MakerWorld: Download Free 3D Models

Şahsen yazıcı çalışırken ve kafayı sökerken arada bi fan elime değiyordu ondan dolayı bu parçayı basmıştım 12dk da basılıyor zaten çok gerekli olmasa bile aldığı vakit aşırı kısa ondan dolayı bence değer A1/A1 Mini fan cover by 3D design MakerWorld: Download Free 3D Models

Bunu denemedim yararlı olur mu bilemiyorum ancak mantıklı geldi A1 Bambu Lab upgrade purge wiper by Lab_X_3D MakerWorld: Download Free 3D Models

Bi dönem yazıcı sürekli sorun çıkarıyordu, bakım ve sökmede kullandığım eşyalarıda ortalığa atmak yerine kötü gözükmesin diye dolaba koyuyordum sürekli dolaptan al dolaba geri koy 2dk sonra gene sorun çıksın gene ordan al derken bu modeli direkt basmam gerektiğini anlamıştım :D A1 Side Storage - now with optional handle! by awes MakerWorld: Download Free 3D Models

Bence 1'den fazla tablası olanlar kesinlikle bunları basmalı ben şahsen koyacak yer bulamadığımdan basacağım bunu
[P1S için] Low-Profile Build Plate Rack V2 by JetSpool MakerWorld: Download Free 3D Models
[Herhangi bir yazıcıyla uyumlu] Build Plate Caddy, Plate Holder, X1 P1 A1 & Mini! by 727RC MakerWorld: Download Free 3D Models

Şimdilik bunlar aklımda daha aklıma gelen olursa paylaşacağım

Geri