Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

A1 Combo Renkli Baskıda Tıkanma Yaşanması

HakaN

Mehmet Hakan Yavuz
Yönetici
Kurucu
Deneyimli
Kurumsal Hesap
VIP YouTube
Onaylı Hesap
Konular
82
Biliyorsunuz bugün bir video paylaştım. Şimdi video içerisinde 15:18 zaman dilimden dinlerseniz A1 Combo ile ilgili yaşadığım bir problem var. Doğrusu üzerinde çok durmadım. İlgili konuyu video altında yorumlayacak kişiler olursa aranızdan birilerinize kapalı kutu filament göndereceğim :) ufak jest olsun.

Yorumları video altına bekliyorum

Tam olarak resimde görüldüğü gibi tıkanma yaptığı zaman temizleme kısmına gidiyor. Nasıl tıkandığı veya niye tıkandığını sormuyorum aslında. Tıkandığı zaman temizlemek için bu konumda iken normalde açıp nozulu çıkartmak temizlemek vs oluyor mu? normalde bizim bildiğimiz Hotendi ortaya getirirz öyle açardık sanki böyle burada zor olacak gibi geldi ama 1 video ile bu şekilde yapıyorlar diye gördüm bende.

1756014476270.webp

Son düzenleme:
Aynısını bende yaşamıştım ancak sizin yaşadığınız sıkışma daha farklı olabilir ben gene de başıma gelen söyleyeyim, makinanın kafası temizleme kısmına gittiğinde direkt orda nozzle ı söktüm ve söktüğüm yerde filament sıkıştığını gördüm bunu pense aracılığıyla çok sıkmadan(kırmadan) çektim ve baskıya devam ettim.

O kadar yardımcı oldunuz ben dahil herkese ufak bi araştırma da yaptım çok fazla bir şey bulamadım ancak tek olabilecek durum araştırdığım kadarıyla baskının iptal olduğu yükseklikten bu işleme tekrar başlamak chatgpt ye sordum ve 2 teknik söyledi belki işinize yarar;

3️⃣ Baskıyı kaldığınız katmandan devam ettirme

A) Yazıcıda “Resume from Z” özelliği varsa

1. Yazıcıyı açın → Resume / Continue print from Z seçeneğini seçin.
  2. Z yüksekliğini girin (ör. 10 mm).
  3. Filamenti ve nozzle’ı hazır hale getirin.
  4. Yazıcı baskıyı o Z yüksekliğinden devam ettirir.

B) G-kod dosyasını düzenleyerek

1. Orijinal G-kod dosyasını bilgisayarınıza alın.
  2. Kaldığınız katmandan önceki satırları silin.
    • Layer X satırını bulun (örn. ;LAYER:50)
    • Bu satırdan itibaren dosyayı kaydedin.
  3. Dosyayı SD karta yükleyin.
  4. Yazıcıyı açın ve filamenti yükleyin.
  5. Manuel priming ile ilk birkaç mm extrude edin, ardından baskıyı başlatın.

Konu içeriğini düzenledim, sorum resimdeki gibi bu konumdayken nozul çıkartıp temizlenip tekrar devam ettiriliyor mu. Büyük ihtimal evet olacak bakalım tekrar olursa deneyeceğim. Sanki orada çok alan yok gibi nasıl sökecez bilemedim :)

Konu içeriğini düzenledim, sorum resimdeki gibi bu konumdayken nozul çıkartıp temizlenip tekrar devam ettiriliyor mu. Büyük ihtimal evet olacak bakalım tekrar olursa deneyeceğim. Sanki orada çok alan yok gibi nasıl sökecez bilemedim :)
Uykusuzum şuan yanlış anlamaya çok meyilliyim :D eğer anladığım doğruysa zaten nozzle ı çekince direkt geliyor bende ordayken söküp nozzle i kendime doğru çekip içinde kalan ufak parçayı çıkarmıştım, içinde sıkışıp eritmeme vs. gerek kalmamıştı sonra geri taktım baskıya devam ettim

Uykusuzum şuan yanlış anlamaya çok meyilliyim :D eğer anladığım doğruysa zaten nozzle ı çekince direkt geliyor bende ordayken söküp nozzle i kendime doğru çekip içinde kalan ufak parçayı çıkarmıştım, içinde sıkışıp eritmeme vs. gerek kalmamıştı sonra geri taktım baskıya devam ettim

:) problem değil. Sanki bana altta siyah temizleme tepsiden ötürü çıkmaz gibi geldi ama şimdi video izledim 1 tane rahatlıkla çıkıyor muş gördüğüm kadarıyla :) deneyeceğim olursa tekrar eyvallah zorlama yat uyu :D bende yatarım birazdan 17 saattir ayaktayım

:) problem değil. Sanki bana altta siyah temizleme tepsiden ötürü çıkmaz gibi geldi ama şimdi video izledim 1 tane rahatlıkla çıkıyor muş gördüğüm kadarıyla :) deneyeceğim olursa tekrar eyvallah zorlama yat uyu :D bende yatarım birazdan 17 saattir ayaktayım
Bende bi ara bozuk filament çıkmıştı 10dk da bi tıkanıyodu hep sök tak yaptım problem olmaz yani, bi ara sadece tıkanmış filamenti çıkarırken çok sıktım ve ulaşamayacağım bi yerde kırıldı bu yüzden baskıyı iptal edip içindekini eritmiştim bu yüzden baskı yalan olmuştu ondan sonra daha nazik davranıp kırmadan temizledim sıkıntı olmadı. Valla uyku düzeni yapıcam dedim bakalım kaç saat dayanabilcem şuan tatlı bi yorgunluk var sonumuz hayır olsun bayılmam inşallah :D

Baskı sırasında böyle bir sorunu yaşadım birkere ben AMS deki flament'i el ile manuel olarak geriye çektim çok zorlamadan ucunu düzelttim bir miktar kestim ve geri besledim AMS den tabi benim durumumda içinde bir yığılma olmamış flament'i ucuna alamıyordu muhtemelen sende de öyle mi yaşandı bilemiyorum

Evet bunu yapabilirsin. Yani temizleye bilirsin ve sorunu çözersin fakat geri dönüp yazmaya devam ettiğinde kesin olarak söylüyorum katman atlayacak. Gerekirse manuel olarak filamenti kesip yeni ve temiz bir nozzle ike bile çözebilirsin sorunu ama katman atlaması garanti yani bu olduğunda aslında genellikle baskıda çöp oluyor.

Az önce bir baskımda filament makaraya sıkıştığı için içerisine alamadı flamenti ve hata verdi o durumdayken fark ettim ana ekranına dönülebiliyor yazıcının baskıyı durduğunda hatta direkt olarak durdurup sağdaki yatak ve nozzle ısısını gösteren kısma tıklarsanız manuel kontrol menüsü açılır oradan XYZ kısmına gelip sağa sola yönlendirme yapabilirsin %99

Ekli dosyalar

• 17560865899342608722223209712655.webp
    17560865899342608722223209712655.webp
    55.4 KB · Görüntüleme: 1
Az önce bir baskımda filament makaraya sıkıştığı için içerisine alamadı flamenti ve hata verdi o durumdayken fark ettim ana ekranına dönülebiliyor yazıcının baskıyı durduğunda hatta direkt olarak durdurup sağdaki yatak ve nozzle ısısını gösteren kısma tıklarsanız manuel kontrol menüsü açılır oradan XYZ kısmına gelip sağa sola yönlendirme yapabilirsin %99

Bu bende iken kontrol edemediydim izin vermemişti. Aslında bunu istiyordum bende kontrol edip çözmek sonra kaldığı yerden devam etsin. Bunu yapmak için baskıyı komple iptal ettiğim zaman yapabilmiştim. Tekrar olursa bu sefer dikkatli odaklanıp bakacağım, o vakit ayak üstü denk geldi çok kafa yoramamıştım.

Bu bende iken kontrol edemediydim izin vermemişti. Aslında bunu istiyordum bende kontrol edip çözmek sonra kaldığı yerden devam etsin. Bunu yapmak için baskıyı komple iptal ettiğim zaman yapabilmiştim. Tekrar olursa bu sefer dikkatli odaklanıp bakacağım, o vakit ayak üstü denk geldi çok kafa yoramamıştım.
Evet bende daha önce fark etmemiştim senin paylaşımından sonra yaşadım bu olayı ondan dolayı oturup biraz inceledim doğrusu, hareket menüsü açılabiliyor istediğin gibi o kısımdan ondan eminim ama ana menüye dönmek için nereye tıkladığımı hatırlamıyorum.😅

Geri