Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sponsor 🚀 3D Üreticilere Özel, Özgür Bir Pazaryeri: MyCraveX.com

MyCraveX.com

3D Üreticilerine Özel | İlk Özgür Pazaryeri
Kurumsal Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
3D baskı teknolojileri ile prototipleme süreçleri artık haftalar yerine saatler içinde tamamlanabiliyor ve bu durum Türkiye’deki üreticilere hem hız hem de rekabet avantajı sağlıyor. Ancak birçok üretici için temel sorun, ürünlerini doğru kitleye ulaştırmak ve sektörde görünürlük kazanmakta yaşanıyor. MyCraveX, tam da bu noktada devreye giriyor.

MyCraveX Nedir?​

MyCraveX, 🖨️ 3D üretim yapan üreticileri ve tüketicileri bir araya getiren, üreticilerin doğrudan müşteriyle iletişim kurabildiği, kişiye özel tasarım taleplerini hızlıca karşılayabildiği, marka değerlerini geliştirebildiği, etkileşimli ve yenilikçi bir pazaryeri platformudur. Platformumuz klasik e-ticaret anlayışından öte, üreticilerin emeklerini, tasarımlarını ve hikâyelerini ön plana çıkararak sektörde benzersiz bir değer yaratmayı amaçlar.

MyCraveX ile Neyi Hedefliyoruz?​

• 🗣️ Üreticilerin kendi markalarını ve hikâyelerini tüketiciye doğrudan ve etkili biçimde aktarabilmesini sağlamak.
  • 🌟 Türkiye'deki 3D üreticilerinin sektör içerisindeki görünürlüğünü artırmak.
  • 🚫 Üretici ve tüketici arasındaki aracıları kaldırarak, üreticilerin siparişleri doğrudan müşterilerle görüşerek, özelleştirme taleplerini ve geri bildirimleri anında alabileceği şeffaf bir iletişimi desteklemek.
  • 🤝 3D üretim sektörüne yönelik güçlü ve sürdürülebilir bir topluluk kurmak.
1754574382105.webp

Platformumuzun Öne Çıkan Özellikleri:​

• 🖼️ Özgün Ürünler için Kişisel Vitrin: Üreticilerimiz, ürünlerini sergilerken üretim hikâyelerini ve süreçlerini doğrudan müşterilerle paylaşabilir.
  • 🏷️ Marka Oluşturma Fırsatları: MyCraveX’te satış yapan her üretici, kendi markasını oluşturup büyütebilir.
  • 👥 Topluluk Temelli Etkileşim: Üreticiler ve müşteriler arasında etkileşim sağlayarak, sektörü büyütmek ve birlikte ilerlemek için değerli bir ekosistem oluştururuz.
  • 🎯 3D Baskıya Odaklanma: Platformumuz, sektördeki uzmanlığı ve odaklanmış yapısı ile 3D üreticilerine özel avantajlar sunar.

Neden MyCraveX'i Tercih Etmelisiniz?​

MyCraveX, satıştan çok daha fazlasını hedefleyen bir platformdur; üreticilerin yeteneklerini, fikirlerini ve markalarını öne çıkarmak için tasarlanmış bir ekosistemdir. Burada her ürün, bir satıştan fazlasıdır: üreticinin emeğini, tasarımını ve vizyonunu temsil eder.

🗨️ Sizden Öğrenmek İstiyoruz:
  • 🔍 MyCraveX gibi 3D odaklı bir platformdan beklentileriniz nelerdir?
  • 🚧 Bugüne kadar dijital pazaryerlerinde karşılaştığınız en büyük sorunlar neydi?
  • 💡 Sizce ideal bir 3D pazaryeri hangi özelliklere sahip olmalıdır?
Bu sorular ışığında, görüşlerinizi bizimle paylaşmanız, platformumuzun sizler için çok daha faydalı hale gelmesine doğrudan katkıda bulunacaktır.

🙏 Görüşleriniz bizim için çok değerli. Teşekkür ederiz!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamünaleyküm dostlar;

MyCraveX, 3D üreticiler için gerçekten dikkat çekici bir girişim. Biz de platformun sunduğu avantajları ve sektöre katkılarını yakından takip edeceğiz.
Siz de bu özgün pazaryerinde yer almak isterseniz aşağıdaki linkten kayıt olabilir, kayıt sırasında MYCX10 referans kodunu kullanarak destek olabilirsiniz. 😊👇

🔗 https://www.mycravex.com

Araya aracı koyun tırtsın

ön başvuru için bir ücretlendirme var mı @MyCraveX.com yoksa sadece satışlardan komisyon mu alıyorsunuz
Merhaba,
MyCraveX’te üreticiler için herhangi bir ön başvuru ücreti yoktur.
Sadece gerçekleşen satışlar üzerinden komisyon alıyoruz.
Böylece maliyet riski olmadan ürünlerinizi platformda sergileyebilirsiniz.

Dilerseniz platform üzerinden iletişim formunu doldurarak, size süreçle ilgili kısa bir tanıtım yapabiliriz.

Merhaba,

Dilerseniz platform üzerinden iletişim formunu doldurarak, size süreçle ilgili kısa bir tanıtım yapabiliriz.
Şirket fatura kargo vb gibi süreçlerden bahsetme şansın var mı? Yani sizinle çalışmak için insanların şirketi olması gerekiyormu? Biraz bunlardan bahsedermisin rica etsem.

Şirket fatura kargo vb gibi süreçlerden bahsetme şansın var mı? Yani sizinle çalışmak için insanların şirketi olması gerekiyormu? Biraz bunlardan bahsedermisin rica etsem.
Tabii ki. Şu an MyCraveX’te yer almak için şirket sahibi olmanız gerekiyor.

Şahıs şirketi veya sermaye şirketi fark etmez, faturalarınızı kendi adınıza kesebiliyor olmanız yeterli.

Kargo anlaşmaları ve diğer operasyonel kolaylıklar konusunda platformumuz üreticilere destek veriyor. Yinede partnerlerimizin kendi kargo anlaşması olması gerekmektedir.

İlerleyen dönemde, şirketi olmayan üreticiler için de çözüm ortaklarımızla faturalandırma desteğini başlatmayı planlıyoruz.

Merhaba,

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, sanırım ön başvuru talepleri alıyorsunuz. Ne zaman aktif etmeyi düşünüyorsunuz?
Tabii ki. Şu an MyCraveX’te yer almak için şirket sahibi olmanız gerekiyor.

Şahıs şirketi veya sermaye şirketi fark etmez, faturalarınızı kendi adınıza kesebiliyor olmanız yeterli.

Kargo anlaşmaları ve diğer operasyonel kolaylıklar konusunda platformumuz üreticilere destek veriyor. Yinede partnerlerimizin kendi kargo anlaşması olması gerekmektedir.

İlerleyen dönemde, şirketi olmayan üreticiler için de çözüm ortaklarımızla faturalandırma desteğini başlatmayı planlıyoruz.

Burada cevap vermişiniz ama vergi mükellefi değilim yine başvuru yapma imkanımız var mı? şundan dolayı soruyorum, vergi mükellefi olmasamda fatura kesme işini başka bir arkadaşımın şirketi üzerinden yapıyorum. Eğer konu fatura kesmek ise müşteriye karşı o problem değil. Lakin başvuru ve satışa açma kısmına vergi levhası vs istiyorsanız onlar bende yok. Bu konuyla ilgili yine söylediğiniz gibi net kendi adımıza fatura kesebiliyor olmamız gerekiyor mu?

teşekkürler

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, sanırım ön başvuru talepleri alıyorsunuz. Ne zaman aktif etmeyi düşünüyorsunuz?

Burada cevap vermişiniz ama vergi mükellefi değilim yine başvuru yapma imkanımız var mı? şundan dolayı soruyorum, vergi mükellefi olmasamda fatura kesme işini başka bir arkadaşımın şirketi üzerinden yapıyorum. Eğer konu fatura kesmek ise müşteriye karşı o problem değil. Lakin başvuru ve satışa açma kısmına vergi levhası vs istiyorsanız onlar bende yok. Bu konuyla ilgili yine söylediğiniz gibi net kendi adımıza fatura kesebiliyor olmamız gerekiyor mu?

teşekkürler
MyCraveX’e üretici/satıcı olarak başvurabilmeniz için kendi adınıza fatura kesebiliyor olmanız gerekiyor. Yani vergi mükellefiyetiniz ve buna bağlı olarak vergi levhanız olması şart.

Başka bir şirket üzerinden fatura kesmek, başvuru sürecinde yeterli kabul edilmiyor çünkü platformdaki tüm satış ve ödeme süreçleri yasal olarak satıcı adına yürütülüyor.

türkiye dışına satış için oldukça ilginç bir platform olacak gibi görünüyor, aktif olana kadar takip edeceğim. Eğer satıcılar için son tüketiciye erişme konusunda umarım başarılı olur, özellikle yazıcıyla üretim yaparak sadece hepsiburadaya mahkum olmamış olunması kulağa güzel geliyor. başarılar dilerim

teşekkürler

Eğer belli bir satış hacmin varsa iyi-kötü bence şahıs şirketi açman gerek, sadece aylık bir muhasebeci ücreti ödeyeceksin bunun dışında şahıs şirketi oldukça esnek. İstediğin zaman iptal edebiliyorsun en güzeli tüm masraflarını gider olarak gösteriyorsun. Bence başkasının üzerinden yapma, bundan dolayı kısıtlı kalıyorsun.

MyCraveX’e üretici/satıcı olarak başvurabilmeniz için kendi adınıza fatura kesebiliyor olmanız gerekiyor. Yani vergi mükellefiyetiniz ve buna bağlı olarak vergi levhanız olması şart.

Başka bir şirket üzerinden fatura kesmek, başvuru sürecinde yeterli kabul edilmiyor çünkü platformdaki tüm satış ve ödeme süreçleri yasal olarak satıcı adına yürütülüyor.

anladım teşekkür ederim, tahmin etmiştim yine sormak istedim.

Eğer belli bir satış hacmin varsa iyi-kötü bence şahıs şirketi açman gerek, sadece aylık bir muhasebeci ücreti ödeyeceksin bunun dışında şahıs şirketi oldukça esnek. İstediğin zaman iptal edebiliyorsun en güzeli tüm masraflarını gider olarak gösteriyorsun. Bence başkasının üzerinden yapma, bundan dolayı kısıtlı kalıyorsun.

tavsiyeniz için teşekkür ederim, hacmim sadece ek gelir olarak yaptığım için şimdilik bu şekilde ilerliyorum Bunu araştırmıştım muhasebeci 3 bin tl istedi birde efatura için e imza gerekiyor oda yıllık bin küsür lira sanırım birde fatura platformuna aylık ücret var 500 lira civarı aşağı yukarı. Sadece bağkur olayı otomatik başladığı için girmek istemiyorum çünkü ödeyemem, sigortam çok zorunlu sağlık sigortam var onun bozulmasını istemiyorum ve borçlu olmayı hiç istemiyorum bağkur için. aylık kazanç olarak 10 bin tl geçtiğim zaman bunu yapmayı planlıyorum bu sayede bağkuru ödemem kolay olacak.

Geri