Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

boya tavsiyesi model yazdırdıktan sonra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali2025
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    n/a
Merhabalar

Sitelerde gördüğümüz modeller var ve bunlar boyama usulü ile tamamlanıyor. Sitede arattım boya diye bu onu çıktı ve fazla bir işçilik ve teferruat istiyor. açıkçası gözüm korkmadı değil

Bende aynı soruyu soracağım, ancak boyayacağım yer harf kısmı yani çok basit bir işlem olacağını düşünüyorum. Masekeleme bandı ile çevresini çevreleyip sprey boya uygulamayı düşünüyorum kalıcı olur mu boya bu şekilde uygulasam. Birde evde yapacağım kafamda kurdum 1-2 taktik umarım etrafın içine etmem :D

Birde boyayı şöyle kalemlerle uygulamak bir problem olur mu kalıcılık konusunda vs. ?

Boya konusu ayrı bir sanat, deneyim lazım çok fazla yöntem var doğrusu lakin 2 türlü seçeneğiniz var ya sprey yada akrilik boya (marka kişiden kişiye değişir hepsi iş görür)

ben şöyle bir yöntem kullanıyorum:
baskı sonrası özellikle overhang leri ve sarkan yerlerin kabasını falçata ile kesip düzeltiyorum.
sonrasında UV resin ile bebek pudrasını karıştırıyorum. bebek pudrası katman arasındaki izlerin boşluğunu dolduruyor. UV resin ise yüzeyi pürüzsüzleştirip düzleştiriyor.
UV resin sonrası elle yüzeyleri yokluyorum. gerekirse bir kat daha UV resin ama genelde tek kat UV resin yeterli oluyor.
Sonrasında astar ve gerekirse zımpara. Zımparadan sonra bir kat daha astar. Ardından boya.

Kullandığım UV resin, SLA yazıcılarda kullanılan reçineler.
Örnek çalışmalarınız var mı çok merak ettim, maşallah emek kokuyor :)

Geri