Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yüzey Katma Bozukluğu Yardım Lütfen.

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambulab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Beta PLA Hyperspeed
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

Emrecixin

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Tablada iki adet parça bastığımda birisinin yüzeyi hatalı çıkıyor,neden olabilir?farklı model bastığımdada aynı sorunu yaşıyorum,yardımcı olurmusunuz? daha önce standart flament ayarları ile basıyordum sorun olmuyordu, üst yüzeylerde boşluklar olduğu için bazı flamentlerde kalibrasyon yapmayakarar verdim.
flamentleri kalibrasyon yaptıktan sonra başladı,ondanmıdır bilmiyorum yada tesadüfmü emin değilim. soğutma ile ilgili olabilirmi? yardımlarınızı bekliyorum.
1749746458142.webp

Çözüldü Yüzey Katma Bozukluğu Yardım Lütfen.

bunun nedeni doğrusu yok. Bu tarz durumlarda düzeltme için yapacağın seçenek çok.

Örnek;
  • dış duvar hızını düşürme.
  • baskı sıcaklığı ile oynama
  • gerekirse destek kullanma veya kullanmadan
  • değişken katman yüksekliği özelliğinden bu tarz bölgelerin hızını iyice düşürme

gibi seçenekleri değerlendirebilirsin. Eski ayarların ile deneyebilirsin tekrar, üst yüzeyde boşluk oluyor dediğin kısım için "Değişken Katman Yüksekliği" özelliğini kullanarak üst kısımları hızı azaltıp o boşlukları yok edebilirsin + üst katman sayısı en az 3 katman olsun.
Tavsiyeniz için çok teşekkürler, Şuan makinemin altındaki boşluğu farkettim çok azda olsa besleme yaptım sallantıyı kesmek için,soğutma için fan hızını 100 ayarladım deneme...
bunun nedeni doğrusu yok. Bu tarz durumlarda düzeltme için yapacağın seçenek çok.

Örnek;
  • değişken katman yüksekliği özelliğinden bu tarz bölgelerin hızını iyice düşürme

gibi seçenekleri değerlendirebilirsin. Eski ayarların ile deneyebilirsin tekrar, üst yüzeyde boşluk oluyor dediğin kısım için "Değişken Katman Yüksekliği" özelliğini kullanarak üst kısımları hızı azaltıp o boşlukları yok edebilirsin + üst katman sayısı en az 3 katman olsun.

Örnek;

Tavsiyeniz için çok teşekkürler, Şuan makinemin altındaki boşluğu farkettim çok azda olsa besleme yaptım sallantıyı kesmek için,soğutma için fan hızını 100 ayarladım deneme baskısı alıyorum tekrar oldukça iyi gidiyor gözlemlediğim kadarıyla,sonucu tekrar paylaşacağım.

Çözüm
Sonuç olarak yaptığım uygulamadan sonra problemim çözüldü. baskı kalitesi son derece güzel. şuan çok mutluyum :)

Sonuç olarak yaptığım uygulamadan sonra problemim çözüldü. baskı kalitesi son derece güzel. şuan çok mutluyum :)

güzeli sallanması etkilemez baskıyı bambuyu al kaldır ters cevir yine basar :) Fan ayarın belki etki yapmış olabilir.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri