Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yuvarlak yüzeyde bozulmalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima Premium
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

faith

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
22
Baskının bu alt taraflarında katman izleri aşırı belirginleşiyor ve sarkmalar vs oluyor bunu nasıl düzeltebilirim baskıyı ters çevirip öyle bassam sorun çözülür mü ? baskı ayarlarımı da görsel olarak ekliyorum

1758734614866.webp

1758734730760.webp1758734741195.webp1758734765780.webp1758734787862.webp1758734804513.webp

Çözüldü Yuvarlak yüzeyde bozulmalar

Modeli ters çevirip yuvarlak kısım yukarı bakacak şekilde baskı aldım ve yaşadığım sorun büyük oranda çözüldü önceki haline göre aşırı pürüzsüz oldu tırtıklar rahatsız etmeyecek kıvamda şuan. Eğer bu şekilde bir baskı alacak varsa yuvarlak kısmı yukarı bakacak şekilde basarsanız daha pürüzsüz bir yüzey elde edebilirsiniz.

1758741004621.webp
Baskı yarıda bi yere takılıp tabladan ayrıldı, baya kötü yüzey kalitesi önerilerinizi bekliyorum

1758735232542.webp

Bu arada boşluk var etkenlerden biri de bu olabilir mi ? İlk defa böyle keskin yuvarlak bir şey basıyorum ondan dolayı neyden kaynaklandı bilemedim

Ekli dosyalar

• 1758737266428.webp
    1758737266428.webp
    82.5 KB · Görüntüleme: 1
Buna yapılacak şey yok, Bu modelden dolayı ve buna türkçe olarak merdiven basamağı denir. Bu izler yok olmaz ama azaltma imkanın var. Aşağıdaki kısa video izleyerek aynı mantığı uygulayabilirsin.

Buna yapılacak şey yok, Bu modelden dolayı ve buna türkçe olarak merdiven basamağı denir. Bu izler yok olmaz ama azaltma imkanın var. Aşağıdaki kısa video izleyerek aynı mantığı uygulayabilirsin.

Evet bu videonuzu hatırlıyorum ve denedim ancak gene yüzey çok kötü oldu, videodaki gibi olsa her türlü okeyim bu arada bendeki baya sarkma vs. yapmış halde bu yüzden bide ters çevirip öyle test ediyorum şuan belki daha düzgün olur diye

Tırtık dışında katmanlarda orantısızlık, üst üste çıkmalar, taşmalar, sarkmalar falan var

Anladım, buna ek yapabileceğin tek şey katman yüksekliğini 0,16mm veya en fazla 0,12mm düşerebilirsin ama izler yine olacak. Yine bir ihtimal PLA dışı Silk PLA veya CF filament ile kısmen biraz daha iyileşmiş yüzeyler elde etme imkanın var ama %100 değil yine o izler belli olacak.

Buna yapabileceğin tek çözüm, üzerine astar sprey atıp zımpara sonra boya

Modeli ters çevirip yuvarlak kısım yukarı bakacak şekilde baskı aldım ve yaşadığım sorun büyük oranda çözüldü önceki haline göre aşırı pürüzsüz oldu tırtıklar rahatsız etmeyecek kıvamda şuan. Eğer bu şekilde bir baskı alacak varsa yuvarlak kısmı yukarı bakacak şekilde basarsanız daha pürüzsüz bir yüzey elde edebilirsiniz.

1758741004621.webp

Çözüm
Anladım, buna ek yapabileceğin tek şey katman yüksekliğini 0,16mm veya en fazla 0,12mm düşerebilirsin ama izler yine olacak. Yine bir ihtimal PLA dışı Silk PLA veya CF filament ile kısmen biraz daha iyileşmiş yüzeyler elde etme imkanın var ama %100 değil yine o izler belli olacak.

DM'den mesaj atmayı bulamadım ondan dolayı burdan yazıyorum, youtubedan da yazmıştım a1 için upgradeler videosu çekseniz çok güzel olur bunun için dilerseniz forumda da bi konu açın işe yarayabilecekleri forumdakiler atsın basın yorumlayın işe yarıyor mu yaramıyor mu

Birde DM atabilir misinz ben bulamadım dm atma yerini bi video fikri var aklımda belki aklınıza yatar çekersiniz

Geri