Bambu Lab A1 mi? P1S mi? P2S mi? Combo mu Combosuz mu? (2025 Rehberi)
3D yazıcı dünyasında son yılların en popüler markalarından biri haline gelen Bambu Lab, artık neredeyse her kullanıcı seviyesine hitap eden modeller sunuyor.Ancak bu kadar çok seçenek olunca akıllara tek bir soru geliyor:
Hangi Bambu Lab modeli bana uygun?
Bu rehberde, 14 Ekim 2025 itibarıyla Bambu Lab Türkiye Distribütörü MetatechTR tarafından satışta olan modelleri — A1, P1S ve yeni P2S — hem fiyat hem de özellik bazında karşılaştırıyoruz.
Güncel Türkiye Fiyatları (MetatechTR – 14.10.2025)
| Model | Fiyat (TL) | Not |
|---|---|---|
| Bambu Lab A1 (Combosuz) | 18.905 TL | En ekonomik model |
| Bambu Lab A1 Combo | 26.539 TL | AMS 1.0 modülü ile çok renkli baskı |
| Bambu Lab P1S (Combosuz) | 20.903 TL | Kapalı hazneli, yüksek hız |
| Bambu Lab P1S Combo (Eski AMS Modül) | 30.676 TL | Eski tip AMS 1.0 ile |
| Bambu Lab P1S Combo (AMS 2 Pro) | 34.101 TL | Yeni AMS 2 Pro ile uyumlu |
| Bambu Lab P2S (Combosuz) | 29.678 TL | Ön sipariş – Teslim: 15–30 Kasım |
| Bambu Lab P2S Combo | 42.805 TL | Ön sipariş – Teslim: 15–30 Kasım |
Model Karşılaştırması: A1 vs P1S vs P2S
Bambu Lab A1 – Başlangıç Seviyesi için En Uygun Seçenek
A1 modeli, Bambu Lab ekosistemine giriş yapmak isteyenler için en mantıklı tercih.Kompakt yapısı, sessiz çalışması ve kolay kurulumuyla özellikle ev kullanıcıları için ideal.
Ancak açık hazneye sahip olduğu için yüksek sıcaklıkta baskı gerektiren mühendislik filamentlerinde (ABS, ASA, PC) sınırlı performans gösterir.
Avantajları:
– En uygun fiyatlı Bambu modeli
– Sessiz, basit kullanım
– PLA, PETG gibi standart filamentlerde başarılı sonuç
Dezavantajları:
– Kapalı hazne yok
– Profesyonel filament desteği sınırlı
Kimler için uygun: Ev kullanıcıları, öğrenciler, hobi amaçlı baskı yapanlar.
Bambu Lab P1S – Orta Seviye Performans
P1S, A1’in bir adım ötesinde konumlanıyor.Kapalı hazne, kararlı sıcaklık kontrolü ve yüksek baskı hızı sayesinde çok daha kararlı sonuçlar alınabiliyor.
Ayrıca, AMS modülü ile birlikte geldiğinde çok renkli baskı deneyimi mümkün hale geliyor.
Avantajları:
– Kapalı hazne: daha kararlı baskı ortamı
– Yüksek baskı hızı
– AMS modülüyle 4 renk baskı desteği
Dezavantajları:
– Yeni AMS 2 Pro modülü sadece Combo 2 sürümünde
– A1’e göre biraz daha gürültülü
Kimler için uygun: Hobi + profesyonel geçiş kullanıcıları, küçük işletmeler, 3D baskı hizmeti sunanlar.
Bambu Lab P2S – Yeni Nesil Profesyonel Seri
Yeni tanıtılan P2S, P1S’in geliştirilmiş versiyonu olarak piyasaya çıktı.Hem donanım hem yazılım olarak “2. nesil Bambu teknolojileri”ne sahip.
Daha güçlü motor sistemi, 5 inç dokunmatik ekran, soğuk hava soğutma sistemi ve AI hata tespiti gibi üst seviye özelliklerle fark yaratıyor.
Avantajları:
– 5" dokunmatik ekran (2. nesil arayüz)
– AI destekli hata algılama
– Gelişmiş hava akış sistemi
– 50°C hazne sıcaklığı – mühendislik filamentleri için uygun
– P1S’e göre sessiz ve daha stabil çalışma
Dezavantajları:
– Fiyat daha yüksek
– Şu an sadece ön siparişte (teslim 15–30 Kasım)
Kimler için uygun: Profesyonel üreticiler, Ar-Ge departmanları, mühendislik projeleri.
Combo mu Combosuz mu Almalı?
Combo modelleri, kutu içeriğinde AMS (Automatic Material System) ile gelir.Bu sistem sayesinde yazıcı, otomatik olarak 4 farklı filament arasında geçiş yapabilir ve çok renkli baskılar oluşturabilir.
| Seçenek | Avantaj | Kime Uygun |
|---|---|---|
| Combosuz | Daha uygun fiyat, tek renk baskı | Hobi ve yeni başlayanlar |
| Combo (AMS 1.0 veya 2 Pro) | Çok renkli baskı, otomatik filament geçişi | Profesyonel kullanıcılar, model üreticileri |
AMS 2 Pro, eski AMS modülüne göre:
– Daha sessiz çalışır
– Filament kurutma sistemi içerir
– RFID otomatik tanıma desteği sunar.
Genel Değerlendirme
| Model | Kullanıcı Profili | Artı Yön | Eksi Yön |
|---|---|---|---|
| A1 | Yeni başlayanlar | Sessiz, uygun fiyatlı | Sınırlı malzeme desteği |
| P1S | Orta seviye kullanıcılar | Hızlı ve kararlı | Eski AMS sürümü |
| P2S | Profesyoneller | AI destekli, 2. nesil sistem | Yüksek fiyat |
Sonuç
Eğer “ilk 3D yazıcımı alıyorum” diyorsan, A1 Combo gayet yeterli.Daha stabil baskılar, mühendislik malzemeleri ve uzun süreli kullanım hedefliyorsan P1S Combo (AMS 2 Pro) en dengeli tercih.
Ancak “ben ileri seviye üretim yapacağım, AI destekli, tam donanımlı bir sistem istiyorum” diyorsan, P2S Combo şu an için en güçlü Bambu Lab seçeneği.
Kendi Yorumum
Bütçemiz doğrultusunda fiyat tablosuna baktığımızda nasıl bir seçim yapmamız gerekiyor?
Eğer düşük bir bütçeye sahipsem ve combosuz model alacaksam, Bambu Lab A1 yerine kapalı kasa olan Bambu Lab P1S modelini tercih edebilirim.
Çünkü aralarında yalnızca 1.998 TL fark var. Bu nedenle P1S combosuz model tercihi daha mantıklı olacaktır.
Eğer bütçem biraz daha yüksekse ve Combo’lu model tercih edeceksem, neyi seçerdim?
Baktığımızda A1 Combo ile P1S Combo arasında 4.137 TL fark bulunuyor.
Bu fark için kapalı kasa olan P1S’i tercih etmek daha doğru olurdu.
Hatta bütçem elveriyorsa, doğrudan AMS 2 Pro modüllü P1S Combo seçeneğini alırdım.
Peki, P1S Combo (AMS 2 Pro) ile Bambu Lab P2S Combo arasında tercih yapacak olursam?
Aralarında yaklaşık 8.709 TL fiyat farkı var.
Evet, bu fark ne az ne çok, ancak yeni nesil teknolojileriyle P2S bu farkı hak ediyor diyebilirim.
Bütçemi biraz zorlayarak P2S’i tercih etmek uzun vadede daha doğru bir yatırım olurdu.
Son olarak combosuz P1S ile P2S arasında nasıl bir tercih yapmam gerekir?
Aralarında 8.775 TL fark bulunuyor ve açıkçası bu fark için yine yeni nesil P2S 3D yazıcıyı tercih ederdim.
Sonuç olarak, bu kıyaslamaların bir sonu yok.
Bütçenizi her yükselttiğinizde birkaç bin lira daha ekleyerek bir üst modele geçmek mümkün oluyor.
Ama işin sonunda, çoğu zaman başlangıçta belirlediğiniz bütçeyi aşmış oluyorsunuz.
Bu içerik DeneyimVakti.com tarafından hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmeden veya izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz ya da başka platformlarda yayınlanamaz.İzinsiz paylaşım tespiti halinde Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) 5846 kapsamında yasal işlem başlatılacaktır.
Son düzenleme: