Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazıcı yerinden oynuyor.

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

megatronist

Kayıtlı Kullanıcı
Yazıcı gyroid iç dolgu deseni seçtiğimde hız ve ivmeden dolayı eskimiş bulaşık makineleri gibi yerinden oynuyor kendi yarattığı titreşimden dolayı. soldaki atık kutusu ile yazıcının yer değiştirmesi fotoğrafta görüldüğü gibi. bu özellikle Hyper pla ile baskı alırken gyroid iç dolgu deseninde oluyor. daha öncesinde bir deneyim vakti youtube videosunda (
) yorumlarda bunu belirtmiştim ama masa stabil olmasına rağmen bu yerinden oynama devam ediyor.
Yazıcının pabuçları (yerle temas eden kaydırmaz padleri) aşınmış olabilir mi ? diye düşünüyorum ama yazıcı daha 3 aylık, yeni sayılır yani.
masanın üstünü sildim, tozunu aldım ama hala hareket ediyor yazıcı. ne yapabilirim ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-22 at 10.02.34 PM.webp
    WhatsApp Image 2025-06-22 at 10.02.34 PM.webp
    145.7 KB · Görüntüleme: 4

Çözüldü Yazıcı yerinden oynuyor.

hız ayarlarda bambu studionun 0.20mm katman kalınlığı için default hız ayarı.

ancak filament nanelab high speed pla, daha öncesinde high speed pla kullanmadım. bu ilk defa, yazıcı belki ilk defa bu kadar hızlı çalışıyordur.

ayrıca belirtmiş olayım nanelab'ın hyper pla'sı (reklam değil xd) baskı kalitesi bu kadar hızlı olmasına rağmen iyi, ufak tefek kozmetik kusurlar var sadece.

dediğiniz gibi halı kaydırmazı denenebilir, bu cevabı yazarken aklıma benim eski mousepadimi kullanmak geldi. mousepad'i denedikten sonra olmazsa halı kaydırmaz kullanmayı deneyeceğim. gelişmeleri haberdar ederim, teşekkür Yederim şimdiden.
Mousepad'i koymak için yazıcıyı kaldırınca altındaki pad'in yerinden çıkmış olduğunu gördüm (ilk foto)...
Öncelikle kullandığın hız ayarların nedir? Üst seviyede mi kullanıyorsun.

Bunun dışında yazıcının pedlerinde problem olacağını sanmıyorum ama problem belki masanın ahşap yüzeyinin kaygan olmasından olabilir diye düşünüyorum. Normal şartlarda ne olursa olsun hareket etmemesi lazım.

Önerim bu halı kaydırmaz malzemeler oluyor ince onlardan 1 parça varsa altına koyup bir denemen geliyor aklıma şimdilik.

Öncelikle kullandığın hız ayarların nedir? Üst seviyede mi kullanıyorsun.

Bunun dışında yazıcının pedlerinde problem olacağını sanmıyorum ama problem belki masanın ahşap yüzeyinin kaygan olmasından olabilir diye düşünüyorum. Normal şartlarda ne olursa olsun hareket etmemesi lazım.

Önerim bu halı kaydırmaz malzemeler oluyor ince onlardan 1 parça varsa altına koyup bir denemen geliyor aklıma şimdilik.

ancak filament nanelab high speed pla, daha öncesinde high speed pla kullanmadım. bu ilk defa, yazıcı belki ilk defa bu kadar hızlı çalışıyordur.

ayrıca belirtmiş olayım nanelab'ın hyper pla'sı (reklam değil xd) baskı kalitesi bu kadar hızlı olmasına rağmen iyi, ufak tefek kozmetik kusurlar var sadece.

dediğiniz gibi halı kaydırmazı denenebilir, bu cevabı yazarken aklıma benim eski mousepadimi kullanmak geldi. mousepad'i denedikten sonra olmazsa halı kaydırmaz kullanmayı deneyeceğim. gelişmeleri haberdar ederim, teşekkür ederim şimdiden.

dediğiniz gibi halı kaydırmazı denenebilir, bu cevabı yazarken aklıma benim eski mousepadimi kullanmak geldi. mousepad'i denedikten sonra olmazsa halı kaydırmaz kullanmayı deneyeceğim. gelişmeleri haberdar ederim, teşekkür Yederim şimdiden.
Mousepad'i koymak için yazıcıyı kaldırınca altındaki pad'in yerinden çıkmış olduğunu gördüm (ilk foto)

WhatsApp Image 2025-06-23 at 10.47.13 PM.webp

Çinliler şaşırtmadı, altındaki çift taraflı bantın ilk konumu ortada xd. onu ortalayıp yerine geri yapıştırdım.

WhatsApp Image 2025-06-23 at 10.47.14 PM.webp

mousepad'i de altına koydum. zımba gibi oldu. mousepad aynı zamanda süngerleme de yapıyor, sesi ve titreşimi azalttı.

WhatsApp Image 2025-06-23 at 10.47.15 PM.webp

Çözüm
düzgün m3 bant koyamamışlar :) neyse problem çözüldüyse sevindim, çünkü genelde ped kaynaklı oluyor bu tarz problemler.

düzgün m3 bant koyamamışlar :) neyse problem çözüldüyse sevindim, çünkü genelde ped kaynaklı oluyor bu tarz problemler.
teşekkür ederim. evet padlerin yapışkanı bir tık dandik, ve özellikle ortadakiler diğerlerinden bir tık kalın, yazıcının ağırlığı ile ezilmese ortayı kaldıracak.

P1S için makerworld'de TPU ve PETG ayak modelleri var. İkisini de denedim, oldukça işe yarıyorlar. Sizin modelinizde de benzer bir şey deneyebilirsiniz.

P1S için makerworld'de TPU ve PETG ayak modelleri var. İkisini de denedim, oldukça işe yarıyorlar. Sizin modelinizde de benzer bir şey deneyebilirsiniz.
teşekkür ederim, yapılacaklar listesine ekledim. tpu filament alırsam deneyeceğim. bu arada tpu ve petg birbirine yapışıyor mu yoksa direkt petg malzeme ile mi ayak yapmışlar.

anladım. petg filamentim var, deneyebilirim aslında ama şuanlık mousepad üzerinde yazıcı hem kendi ağırlığıyla, hem de mousepad yumuşak olduğu için bir tık ezerek duruyor. sorun gözükmüyor.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri