Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Valment PLA Filament tabladan kalkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wburak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Valment
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

wburak

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
merhaba dostlar,

bambu lab a1 combo kullanıcısıyım yeni sayılırım pek tecrübem yok yazıcıyı alırken 2 adet porima pla eco smart filament almıştım hiç bir sorun ile karşılaşmadım

geçtiğimiz hafta renk çeşidi olması için Valment den 5 adet pla filament aldım fakat özellikle tamblaya teması küçük yüzeylerde sürekli kalkma yaşıyorum hatta elimde bulunan 3 senelik microzey filament ile dahil çokça baskı aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım porima ve microzeyden aldığım baskılar 3 duvar genişliğindeki noktalar dahil tabla soğumadan çıkmıyor ama Valment filamentte sorun yaşadım acaba aramızda bu markayı kullanan var mı ? ayarları nasıl acaba. bambu studio kullanıyorum sitesinde Generic seçin diyor olmadı üzerinde yazan ayarları farklı farklı yaptım olmadı tabla sıcaklığı nozul sıcaklığı vs. sonuç değişmiyor en fazla 25-30 dk sonra tabladan kalkıyor
Yazıcıya güncelleme gelmişti acaba yazıcıda mı bir sıkıntı var dedim elimde bulunan porima ve eski microzey filament ile baskı aldım bir sıkıntı oluşmadı
Asıl düşündürücü olan filamentlerin üzerinlerinde farklı farklı ayarlar var bunlar aynı tür filament neden böyle farklı ? normal mi?

Bilgi ve deneyimlerinize açığım özellikle bu markayı kullanan arkadaşlar var ise ayarları nasıl acaba ?

valment.webp

Çözüldü Valment PLA Filament tabladan kalkıyor

Tablayı çıkartıp ısıtıcıda suyu kaynat sonra durula > daha sonra süngerle deterjanı koy köpürt tekrar sıcak su ile durula. Finalde elinde temas etme tekrar koy testi al sorun kalkmış olacak.
Tablayı çıkartıp ısıtıcıda suyu kaynat sonra durula > daha sonra süngerle deterjanı koy köpürt tekrar sıcak su ile durula. Finalde elinde temas etme tekrar koy testi al sorun kalkmış olacak.

Çözüm
teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyip sonucu buraya yazacağım

Geri