Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Unable to feed filament into the extruder. this could be due to tangled filament or a stuck pooş. if not please check if the AMS PTFE tube is connecte

🔹 Yazıcı Marka Model
BAMBU A1 COMBO
🔹 Kullanılan Filament
ELEGO-BETA-ESUN
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

behzat37

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
15
BU HATAYI ALIYORUM 3 NUMARALI FİLEMENT YERİ KIRMIZI YANIP SÖNÜYOR. CİHAZ 2 GÜN ÖNCE GELDİ BAMBU A1 COMBO ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN DELİ OLUCAM.
FİLEMENTİ ÇIKARIP UCUNU KESİP TEKRAR TAKIYORUM YİNE OLMUYOR. ÇOK FAZLA BİLGİM YOK YARDIM EDENE İNAN ÇOK DUA EDİCEM

BU HATAYI ALIYORUM 3 NUMARALI FİLEMENT YERİ KIRMIZI YANIP SÖNÜYOR. CİHAZ 2 GÜN ÖNCE GELDİ BAMBU A1 COMBO ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN DELİ OLUCAM.
FİLEMENTİ ÇIKARIP UCUNU KESİP TEKRAR TAKIYORUM YİNE OLMUYOR. ÇOK FAZLA BİLGİM YOK YARDIM EDENE İNAN ÇOK DUA EDİCEM

filamenti takmaya çalıştığında içine alıyor mu ? yoksa çekmiyor mu? çekiyorda geri tekrar çıkartıyor mu?

ABİ GERİ ÇIKARTMA OLAYI YOK. İÇİNE ALIYOR BEKLİYOR BEKLİYOR BİRAZ YAPIYOR BASKIYI SONRASINDA HATA VERİYOR. SENİN İÇİN VİDEO YÜKLEDİM BAKAR MISIN.

Bu genelde filamentin sıkışmasından kaynaklı filamenti tam alamadığını söyler.

Filament makaranın içinde dolanmış olabilir, 1 tane görsel ekliyorum örnek olması için Eğer baskıyı başlattığında ve sonrasında bunu yapıyorsa büyük ihtimal sorun bundan kaynaklıdır.

1763738674508.webp

Bunun dışında ekstra seçeneklerimiz; PTFE tüpü yani o boru tam oturmamış olabilir o filamentin gittiği boru ama baskıyı yapıyorsa başlarda bu seçenek çok geçerli değil. Ekstra olarak yine baskıyı hiç başlatmıyor veya ilerlemiyor ise nozul içi o borunun olduğu yerde tıkanmış olabilir, bu yine seçenekler arasında. Boruyu çıkartıp kontrol etmen lazım.

Özetle ilk söylediğim şimdilik senin için kuvvetli nedenler arasında.

ABİ CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜRLER FAKAT FİLEMENT MAKARASINDA DOLANMA SÖZ KONUSU DEĞİL + HORTUMUDA KONTROL ETTİM + CİHAZ 2 GÜNLÜK 2 GÜN ÖNCE ALDIM. TEKNİK DESTEK BİZE YOLLA DİYOR YOLLASAM KARGODA KIRILICAK . AYNI FİLEMENTİ BAŞKA NUMARAYA TAKTIM ORDA SORUNSUZ ÇALIŞIYOR

Anladım, peki ilk kurulumu yaptığından beri "zaten 2 günlük diyorsun" o bölümden sorunsuz baskı alabildin mi? yoksa hep bu şekilde problem/hata mı verdi.

ABİ HİÇ HATA ALMADIM . BUNLAR İSE İLK BASKILAR ALDIĞIM İLK BASKILAR.webp

orada yer alan filamenti başka yere taktığında problem yok filament gidiyor. Peki problemli olan yere başka filament taktın mı ? büyük ihtimal takmışındır.

O vakit teflon boruları sökecek tekrar oturtup kontrol edeceksin. Bununla birlikte o TUP kısmında tıkanmada olabilir filament sıkışmışta olabilir "kırık" yani biraz sök tak deneme yapman lazım.

Bu tarz problemlerin net bir şudur diyeceğim çözümü olmadığı için, bazende yazarak sadece çözüm sunmakta yetersiz kalabiliyor. Yazıcının yanında değilim görmüyorum o yüzden servise göndermeden tüm yapabileceğin seçenekleri denemen gerekiyor.

sonuç bulursan veya servise verirsen onlarıda daha sonra paylaşırsan bizim içinde deneyim olmuş olur.

Geri