ben artillery kullanmadım, net bişey söyleyemem. ancak görsel bir 3D grafik, yazıcınızın tablasının yüzeyindeki düzlemselliği görsel olarak temsil ediyor. görsele bakarak yorum yapacak olursam:
Sol dikey çubukta "1.1750" ve "-1.3788" gibi değerler okuyorum. Bu değerler, tabla yüzeyindeki en yüksek ve en alçak noktaların Z eksenindeki milimetrik sapmalarını gösteriyor. diye tahmin ediyorum. tablanın en alçak (sağ ön) ile en yüksek noktası (sol arka) arasındaki fark görseldeki sayılara göre 2.5538mm. bu fark gerçekten yüksek. göz ardı etmek hata olur. Bu kadar yüksek bir farkta, ABL (auto bed leveling) tek başına bu sorunu tam olarak gideremeyebilir, sadece telafi etmeye çalışır.
bunlara sebep olacak tek şey aklıma sırayla:
1- tablayı koyduğunuz ısıtıcı tablanın yüzeyine plastik yapışmış olabilir, bu olağan birşey, kontrol etmek lazım.
2- ayrıca ısınma ile birlikte metalin genleşme şekli buna neden olabilir. ama bu her zaman olan birşey ve bu kadar fark "sıradışı"
3- yazıcı taşırken darbe almış olabilir ve tablanın ayarı kaçmıştır, yani sorun fiziksel olabilir.
4- sensörde sorun olabilir.
başka aklıma gelen yok ama görseldeki fark çok fazla, bu değerlerle baskı almak bir sürpriz olurdu.