Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Silk PLA dış yüzeyde baskı problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima Silk PLA
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

faith

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
22
Yazıcı garantiden döndü 2 günde 10 problemle karşılaştım gene valla hobiden lanet ettirdi yazıcı :D Silk PLA basarken modelin dış yüzeyinde ufak yuvarlaklıklar çıkıyor. 3-5 aylık silk pla kullanıyodum belki ondandır dedim sonra yenisini açtım gene aynısı oldu. Porima desteğe yazdım ve ayar gönderdiler, o ayarlara uygun bastım gene aynısını yaşıyorum şuan bi günde sıkıntısız geçsin :D ayarların görsellerini yüklüyorum. Bu arada dikişte "Arka" ayarında rastgele değil

1757588495455.webp1757588511131.webp1757588571927.webp1757588582135.webp1757588592259.webp1757588715597.webp

Çözüldü Silk PLA dış yüzeyde baskı problemi

Metatech ekibi kayış ayarı yapın taşıma sırasında bozulabiliyor ayar dedi, deneme baskım bitsin güncelleyeceğim son durumu
Gece parlayan filamentlerden kullandım glow diye geçiyor. Nozzle'a extrudere vs. zarar verebiliyormuş zamanla ama az baskı aldım yani birde daha yeni garantiden geldi orda da test baskısı almıştır. Ek olarak yeni filamentte açtım gene aynısı oldu. Gittim porimadan ayar aldım gene oldu kafayı yememe az kaldı allah rızası için çözün :D

böyle pütürümsü şeyler çıkıyor

1757588849382.webp

Extruder kısmını da söktüm kalıntı vs. yoktu gördüğüm kadarıyla iğneyle nozzle ucunu da temizledim.

İşin garibi 2-3 hafta önce sıkıntısız alıyordum bu modeli, belki 2 defa üst üste tesadüf gelmiştir filament sıkıntısı şuan esun silk ile deniyorum sonrada valmentin silki ile deneyeceğim. Yazıcı aldığımdan beri bana değil kendine çalışıyor kaç kilo filamenti çöp etti :D

Dikiş ayarında Dikiş konumu ne seçili ?

Dikiş ayarında Dikiş konumu ne seçili ?
Arka seçili, ön izleme kısmından "çizgi tipi" kısmına tek tek baktım o yuvarlakların çıktığı yerde hiç bir anormal ayar yok. Eski kullandığım ayarları kullanmama rağmen düzgün baskı alamıyorum ya farketmeden bi ayarımı bozdum ya filamentler sıkıntılı ya da kargoda kalibrasyonu bozuldu bed leveing falan

Metatech ekibi kayış ayarı yapın taşıma sırasında bozulabiliyor ayar dedi, deneme baskım bitsin güncelleyeceğim son durumu

Çözüm
Geri