Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sıfır cihaz Tabla aşınması ilk katman sorunu

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
bambu lab a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambu stüdyo

ahmetaykanbeli

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
cihazı yeni aldım a1 combo ilk ya da ikinci baskımda baskıya başlamadan önce arka kısma sürtüp tabla nın da bu kısmına dokunuş yapıyor ve sürtüyor bu esnada olsa gerek dokusunu kaldırmış bu sizde de böyle bi tablaya zarar vermesi normal bir durum mu baskının ilk aşamasında da sorun yaşıyorum o görselide iletiyorum aranıza yeni katıldım yönlendirirseniz sevinirim.
porima pla filement
başlangıç katmanı 0,2mm

ac342db5-8759-48d1-b2d1-dfd0b828412c.webp0508a78d-47ba-4f36-8f7f-f1948531dcc2.webp

cihazı yeni aldım a1 combo ilk ya da ikinci baskımda baskıya başlamadan önce arka kısma sürtüp tabla nın da bu kısmına dokunuş yapıyor ve sürtüyor bu esnada olsa gerek dokusunu kaldırmış bu sizde de böyle bi tablaya zarar vermesi normal bir durum mu baskının ilk aşamasında da sorun yaşıyorum o görselide iletiyorum aranıza yeni katıldım yönlendirirseniz sevinirim.
porima pla filement
başlangıç katmanı 0,2mm

Ekli dosyayı görüntüle 995Ekli dosyayı görüntüle 996
Tablanın o kısmını çizmesi normal uç kısımda kalan artık ve çapak tarzı sorun yaratacak şeyleri temizliyor. Ancak baskını anlayamadım modelni öyle yoksa normal bir dörtgenmi yazdırıyosun birkaç katmanlı bilmiyorum ancak bu normal bir dikdörtgen ise baskı baya sorunlu. Bence tam kalibrasyon yapıp yeniden denemen lazım eğer modelde resimdeki gibi açıklıklar yok ise.

Cihaz taşıma halindeyken ayarları bozulabiliyor, bende aynısını yaşadım ve teknik destek 2 link atarak bunları uygulamam gerektiğini söylediler sizde uygulayın büyük ihtimal düzelir

İşlemleri yaptıktan sonra gevşettiğiniz vidaları kalibrasyon öncesi tekrardan sıkmayı unutmayın ben sıkmayı unutmuşum ve yalama olmuştu o kısımlar

Bu işlemleri yaptıktan sonra tablayı ılık su + deterjan ile iyice temizleyin ve ilk katman testi alın büyük ihtimal sorununuz çözülecektir

tablayı temizledim ve ilk katman hızını düşürdüm sorun düzeldi teşekkür ederim

Çözüm
Geri