Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shapr3d mi, solidworks mü?

gorkemerden

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Selamlar,

Şu an ufak tefek tasarımlar için çizim programı olarak Shapr3d kullanıyorum. Tabletten kullanıyorum ve gayet rahat kullanılabiliyor. Bir yandan da Solidworks aklımı çeliyor. Acaba aranızda iki programı da kullanan ve arasındaki farkları aktarabilecek olan var mı? İkisi de aynı mıdır yoksa solid alırsam eklenebilecek özellik, kullanım farklılığı, farklı modelleme gibi detayları var mıdır? Sanırım solid biraz daha teknik detaylar barındırıyor. Ayrıca birkaç farklı versiyonu var gibi gördüm. 3d yazıcıda basılabilecek tasarımları modellemek için hangi versiyonunu kullanmalıyım? Yardımcı olabilen çıkar mı?

Her iki yazılımı da kullanıyorum. Tam anlamıyla profesyonel sayılmam ama genellikle tablet ve çizim kalemi ile çalışıyorum. Sharp, bana daha kolay ve pratik geliyor. Solid'i ise daha çok PC'den, köprü veya prefabrik yapılar gibi büyük projelerin detayları için kullanıyorum. Açıkçası, Sharp ile çalışmak bana daha hızlı ve kolay geliyor."

Selamlar,

Şu an ufak tefek tasarımlar için çizim programı olarak Shapr3d kullanıyorum. Tabletten kullanıyorum ve gayet rahat kullanılabiliyor. Bir yandan da Solidworks aklımı çeliyor. Acaba aranızda iki programı da kullanan ve arasındaki farkları aktarabilecek olan var mı? İkisi de aynı mıdır yoksa solid alırsam eklenebilecek özellik, kullanım farklılığı, farklı modelleme gibi detayları var mıdır? Sanırım solid biraz daha teknik detaylar barındırıyor. Ayrıca birkaç farklı versiyonu var gibi gördüm. 3d yazıcıda basılabilecek tasarımları modellemek için hangi versiyonunu kullanmalıyım? Yardımcı olabilen çıkar mı?

Solidworks daha ıyı ama ogrenmesı sıkıntı

Solidworks daha ıyı ama ogrenmesı sıkıntı
olayı solidworks veya CAD programları olarak düşünme. olay aslında oradaki "modelleme uzayı" nı öğrenmek. sen onu öğrendiğinde ve oturttuğunda solidworks mü dersin, catia mı dersin, siemens NX mi dersin, hepsinin kilidi açılıyor. değişen sadece komutların yerleri ve program arayüzü oluyor.

Geri