Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü PETG filament kullanıyorum A1 combo cihazım. Baskı da görselde ki sorunu yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 combo
🔹 Kullanılan Filament
PETF
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu stüdyo

Emirhan

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Görselde ki sorun neden kaynaklanır ? İlk baskılarım yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_8659.webp
    IMG_8659.webp
    28 KB · Görüntüleme: 13

Çözüldü PETG filament kullanıyorum A1 combo cihazım. Baskı da görselde ki sorunu yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz

hocamın dediği gibi, katman yüksekliğini düşürün + benim tavsiyem: estetik olması gereken yönü her zaman üst tarafa getirin, o yönde destek kullanmayın.

ben olsam bu parçayı ortadan ikiye böler ve baskı sonrasında birleştirirdim. hem desteksiz hem de daha estetik olurdu.
PETG filament doğru mu ? markası nedir. Diğer soru o kısımlarda destek var mıydı?

Petg filament hocam ELAS 3D marka ürün. Yeteri kadar destek var hocam ama sorun olan bölge de destek yok üst tarafında ve alt tarafında var

anladım.

Şimdi bu tarz çıkıntılı modellerde yapabileceğin ilk şey baskıyı iyileştirmek adına Değişken Katman Yüksekliği ayarını kullanabilirsin. Bu ayarı nasıl kullanabileceğini anlaman için kısa bir shorts videosu ekliyorum.

Burada gördüğün gibi mantığı anlayıp bu şekilde bir ayarlama ile baskıyı bir tık iyileştirme imkanın var.

hocamın dediği gibi, katman yüksekliğini düşürün + benim tavsiyem: estetik olması gereken yönü her zaman üst tarafa getirin, o yönde destek kullanmayın.

ben olsam bu parçayı ortadan ikiye böler ve baskı sonrasında birleştirirdim. hem desteksiz hem de daha estetik olurdu.

Çözüm
Geri