Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

P1S LED Hava Menfezi + Silica Jel Modelleri

brscengiz

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
6
Merhabalar arkadaşlar daha önceden P1S aldığımı ve basabileceğim işe yarar baskıları sormuştum ve Hakan hocam ekteki modeli tavsiye etmişti. Kapalı kasa olduğu için PLA basımında üst kapağı çıkartmak yada yükseltmek gerekiyordu çözümü bununla çok güzel ayarladım. Aynı cihaza sahip arkadaşlar varsa fikir vermesi açısından paylaşıyorum. :)

Daha önceden Hepsşburada'dan aldığım 5v (usb) ile çalışan LED Şeritim vardı ve kumandalı olduğu için harika renk şöleni oluyor baskı sırasında da ara ara ışığın rengini değiştiripte de TIMELAPSE deneyeceğim bakalım nasıl olacak :D

Bu arada ürünün kontrol ekranının tam arkasında iç kısımda yani USB beslemesi var bilginize.

Led Şerit Ürün Linki :

P1S Yükseltici Menfez Modeli : P1S LED Air Vent Glass Riser V1 by ENVY3D MakerWorld: Download Free 3D Models

IMG_20251007_180520.webp

IMG_20251007_180330.webp

IMG_20251007_180527.webp

IMG_20251007_180533.webp

IMG_20251007_180244.webp

Son düzenleme:
AMS 2 PRO Silica Jel Box Model : AMS 2 Pro Dry Pods - Multiple Sizes and Funnel Remixed by br1acc MakerWorld: Download Free 3D Models

Arka kısmı yukarıdaki tasarım da yok onda da bu baskıyı kullandım. Aynı kişi tasarlamış. AMS 2 Pro Rear Desiccant Box - Spill Proof by br1acc MakerWorld: Download Free 3D Models

Silica Jeller ise www.kimyaciniz.com sitesinden aldım.

Turuncu renk silica jel kg fiyatı : 250₺
Beyaz renk silica jel kg fiyatı : 150₺

NOT : Turuncu renkler nemlendiğinde renk değiştirip kararıyor ve işlevini yerine getirdiğini anlıyoruz, beyazda bu özellik yok ama 1 kutuya turuncu koyup diğerlerini beyaz kullanıp turuncunun renk değişimine göre durumu kontrol edebilirsiniz.

NOT 2 : Renk değiştirip artık nem tutma kapasitesi kalmadığında ürünleri fırında kurutup tekrar kullanabiliyormuşuz ben daha yeni koyduğum için denemedim ama kullandığınız fırında yapmanızı da önermem yada başka taktik bilen varsa bizi de bilgilendirir. :))

IMG_20251007_182714.webp

IMG_20251007_182229.webp

IMG_20251007_182526.webp

ellerine sağlık

P1S USB 5V 1.5A destekliyor, fakat kullandığınız LED 5V 2A. Matematiksel olarak kağıt üzerinde belirtilen amper değerleri genelde tam olarak çekmez, bu yüzden ölçüm yapmak gerekebilir.
P1S üzerindeki LED gerçekten yetersiz, biraz daha iyi olabilirdi. Ayrıca P1S'in üzerine koyduğunuz herhangi bir şeyin ses yapma olasılığı da var.
Eğer üzerinden hava akışı olmaması gereken bir filament kullanıyorsanız, o parça ne olacak? Keşke kapaklı bir model bassaydınız. Ben de ışık yetersiz olduğu için resimdeki mıknatıslı aparatı kullanıyorum. Üşenmesem cihazın kendi LED sistemini yenileyeceğim.
1759863170338.webp

Talimatlara uyup fırına attım, hatta deneme amaçlı biraz fazla tuttum hiç bir sıkıntı olmadı. Gönül rahatlığıyla fırına atabilirsiniz ancak çok jel koyarsanız ve üst üste binerlerse arada bi alttakileri üst kısma almanız lazım altta kalanlar nemini kaybetmeyebiliyor fırında

Talimatlara uyup fırına attım, hatta deneme amaçlı biraz fazla tuttum hiç bir sıkıntı olmadı. Gönül rahatlığıyla fırına atabilirsiniz ancak çok jel koyarsanız ve üst üste binerlerse arada bi alttakileri üst kısma almanız lazım altta kalanlar nemini kaybetmeyebiliyor fırında
Teşekkür ederim hocam geri dönüş ve blgilendirme için.

P1S USB 5V 1.5A destekliyor, fakat kullandığınız LED 5V 2A. Matematiksel olarak kağıt üzerinde belirtilen amper değerleri genelde tam olarak çekmez, bu yüzden ölçüm yapmak gerekebilir.
P1S üzerindeki LED gerçekten yetersiz, biraz daha iyi olabilirdi. Ayrıca P1S'in üzerine koyduğunuz herhangi bir şeyin ses yapma olasılığı da var.
Eğer üzerinden hava akışı olmaması gereken bir filament kullanıyorsanız, o parça ne olacak? Keşke kapaklı bir model bassaydınız. Ben de ışık yetersiz olduğu için resimdeki mıknatıslı aparatı kullanıyorum. Üşenmesem cihazın kendi LED sistemini yenileyeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 1077

Hocam 5 Metre Ledin 1,5 mt2sini kullandım sorun olmaz diye düşündüm ama ? Beyaz ışık açtığımda bariz içerisi aydınlanıyor aslında hatta cihazın Ledi açık bile olsa arada kayboluyor onun ışığı :D
Bastığım bu parça cihazdan bağımsız aslında direk alıp camını yuvasına koyarım diye düşündüm şuan PLA dışında baskı da pek düşünmüyorum :)

Son düzenleme:
Geri