Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü P1S İlk katmanda yapışmıyor

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
BambuLab P1S
🔹 Kullanılan Filament
Creality Fast ve Bambu Lab
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

maintainer

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhaba dün gece bir baskı sırasında tıkanıklık yaşadım nozzle temizliği vs için nozzle ı söktüm temizledim flament gelişi var fakat baskı yere yapışmıyor bambunun creality fast in ürünlerini denedim önceden gayet güzel aldığım baskıyı şuanda hiç alamıyorum z offset vs denedim malesef olmadı resimde görüldüğü gibi oluyor çok şey denedim ama olamadı yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• p1s.webp
    p1s.webp
    150.3 KB · Görüntüleme: 4
  • p1s 2.webp
    p1s 2.webp
    110.9 KB · Görüntüleme: 4
  • p1s 3.webp
    p1s 3.webp
    151.2 KB · Görüntüleme: 4
Nozzle açılmamış tıkalı gibi görünüyor. Yapışmama sorunundan ziyade tıkalı olduğundan dolayı akış olmuyor gibi. 250 dereceye alın cihazı manuel olarak ve akış yaptırın boşa, 1 dakika kadar akış sonrası açılacaktır büyük ihtimalle.

dönüşünüz için teşekkür ederim fakat noozle ı manuel şekilde basabiliyorum temizliği vs normal şekilde yapıyor kalıntı kalmış olabilir mi içinde normal şekilde gibi geldi ama bana daha yeni makina 1 haftalık falan kalıntı kalma ihtimali var mı sizce

Bazen hatalı üretim bile olabiliyor ama bu resimdeki durum akışın sağlanaması ile ilgili gibi, alt tabla aşırı yakınsa nadiren buda engel olur ama sizinkisi nozzle kaynaklı sanki. Manuel akış sağlayın bakalım ne olucak ondan sonra düzelecek diye düşünüyorum.

katılıyorum @greenices yapışma değil akış problemi.

Manuel sıcaklığı dediği gibi 250 getirip akıt hatta sonra Nozul sıcaklığını manuel olarak ekrandan veya programdan 100 dereceye getir. Sonra filamenti akıtma geri çektir ama bunu yaparken teflon boruyu yukarıdan çıkartman lazım ve elinde filamenti geri çekmen lazım ( mantık filamenti çıkartırken 100 derece tam erimemiş olacak ve kalıntı vs ne varsa gelmiş olacak ) Bu son dediğimi başka nasıl anlatabilirim bilemedim umarım anlayabilirsin biraz karışık gibi değil.

Teşekkürler yardımlarınız için ısıt manuel flamenti bas sonra 100 dereceye indirip manuel sekilde geri çekicem kirli bölge gelmesinicin teşekkür ederim ben cok ugrastim akması için cok kez manuel bastım ama belki kalıntı kalmıştır bilemiyorum bakıcam teşekkür ederim

Geri