Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ölçek - Boyut [UYARI HATASI] (Yeni başlayan birisiyim desteklerinizi bekliyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ARCHEROX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin

ARCHEROX

VIP Kullanıcı
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
blender ve bambu studio'da ölçeklerimi doğru şekilde boyutlandırdım.
fakat bambu'ya attığımda obje & nesne çok küçük gözüküyor ve dosyanın ilk açıldığında şöyle bir uyarı alıyorum. (fotoğraf olarak ekledim)Adsız1.webp

şimdi çoğu arkadaşın objesi büyük gözükürken, bu uyarıda EVET dediğimde benim modelim çok ufak gözüküyor. Ayrıca HAYIR dediğimde ise Nokta kadar gözüküyor.

bu ölçeklendirme boyutlandırma konusunda Blender'da yada Bambu Studio'da ben nerede yanlış yapıyorum.? yeniyim yardımcı olursanız sevinirim.

Blender ; Z > 20.0455 mm
Bambu Studio ; Z > 20.044 mm
bu boyutlarda demin bahsettiğim gibi EVET 'e tıkladığımda Adsız2.webp böyle bir görüntü ile karşılaşıyorum.

şimdi anlamadığım nokta şu bazı arkadaşlara bakıyorum objeleri normal gözüküyor. ama ben yaptığımda küçücük veya nokta gibi oluyor..

Sebebi nedir ?

Çözüldü Ölçek - Boyut [UYARI HATASI] (Yeni başlayan birisiyim desteklerinizi bekliyorum)

Başta uyarı vermesi sadece ölçüm cinsini nasıl olması gerektiğini soruyor. Evet hayır demeniz boyutu değiştirmez.

Daha önceki konuda söylediğim gibi yaptığın tasarım ve kaydettiğin boyutlar 2 cm x 2 cm

Blender ; Z > 20.0455 mm

verdiğiniz ve görünen ölçüler mm cinsinden bunların karşılığı 2 cm bu yüzden küçük. Aslında anormal bir durum yok. 2 cm boyutlarında tasarımı yapıp 2 cm olarak gönderiyorsunuz.

İstediğiniz ölçü örnek kaç cm ise karşılığından mm cinsini hesaplayıp blender veya bambu stüdyodan ölçeklendirme yapacaksın. Blender üzerinden yapman daha doğru olur.

Örnek; 20 cam yükseklik istiyorsan 200 mm olacak. veya 200.00 mm
Başta uyarı vermesi sadece ölçüm cinsini nasıl olması gerektiğini soruyor. Evet hayır demeniz boyutu değiştirmez.

Daha önceki konuda söylediğim gibi yaptığın tasarım ve kaydettiğin boyutlar 2 cm x 2 cm

Blender ; Z > 20.0455 mm

verdiğiniz ve görünen ölçüler mm cinsinden bunların karşılığı 2 cm bu yüzden küçük. Aslında anormal bir durum yok. 2 cm boyutlarında tasarımı yapıp 2 cm olarak gönderiyorsunuz.

İstediğiniz ölçü örnek kaç cm ise karşılığından mm cinsini hesaplayıp blender veya bambu stüdyodan ölçeklendirme yapacaksın. Blender üzerinden yapman daha doğru olur.

Örnek; 20 cam yükseklik istiyorsan 200 mm olacak. veya 200.00 mm

Çözüm
blender ölçek ayarını sürekli kurcalaya kurcalaya kafam eski ayarda kalmış hiçte dikkat etmedim.
valla çok teşekkür ederim çok sağol

mutlaka yazıcam.. buradan gelen desteğe çok ihtiyacım var.. zaten yeniyim her ne kadar basit gözükse de bilene kolay bilmeyene zor :)

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri