Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular Objemde olmaması gereken çizgiler oluşuyor.

🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 Combo
🔹 Kullanılan Filament
Esun PLA+ Siyah - Microzey Pla Pro Max Beyaz
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Studio

desdinaa

Onaylı Hesap
Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
7
Selamlar benim baskılarımdaki parlama sorununu bir türlü çözememe durumuna şimdide baskıda oluşan çizgiler eklendi. :D Aldığım baskıda görseldeki gibi çizgi oluşuyor 2 farklı flament 2 farklı akış ayarı ile 3 baskı aldım
hepsinde bu sorun oldu ne yapmalıyım daha önceki parlama konusunu da düşününce nozzle çok mu yaklaşıyor diye düşündüm, Z-offset ayarı ile alakalı olabilir mi sizce?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.54_c60be5fe.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.54_c60be5fe.webp
    269.2 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.55_a3f50131.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 21.12.55_a3f50131.webp
    221 KB · Görüntüleme: 13
teşekkür ederim eyvallah bir problem yok baskıda, baskı ayarlarında temiz sorun yok zaten olması gereken şekilde. Bence tasarım kısmında bir problem var. Şimdi bu tasarım kısmında bilgim yok benim ama şunu iyi biliyorum; iyi bir baskı iyi, iyi bi tasarım gerektiği söylenir.

Belki burada kayıt ederken dikkat edilmesi gereken bir ayar vardır, belki .STL olarak veya 3MF olarak çıktı alıp artık hangisini yaptıysan tam tersini yaparak kayıt edip öyle denemen gerekebilir. Yani tam hakim olduğun konu değil.

Konuyla ilgili şöyle bir bilgi buldum. Soru şu; 3D baskı için Blender ile yaptığım modeli baskıya vermeden modelde hata var mı yok mu diye bir soru sormuş. Bu soruya biri şöyle bir yanıt vermiş, belki işine yarar.

Blender'da etkinleştirmeniz gereken 3D Print Toolbox adlı yerleşik bir eklenti var. Etkinleştirdikten sonra, Görünüm Penceresinde, kenar çubuğu için N'ye basın ve orada 3D baskı için uygun olmayan kötü geometriyi bulmanıza ve son çıktıyı baskı için STL'ye aktarmanıza yardımcı olan 3D Print adlı bir sekme var.

Umarım bilmeniz gereken her şeyi açıklayan bir YouTube eğitimi. Değilse, YouTube'da 3D Print Toolbox araması yapın. Başka birkaç tane daha var:

hakan hocamın dediği gibi 3d print alırken stl resolution önemli, bundan daha önce bahsetmiştim ben. eğer yapabiliyorsan stl export resolution artır.

Geri