Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Nozzle temperature malfunction hatası? Bambu Lab A1 Combo

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Bambu lab A1 combo
🔹 Kullanılan Filament
Porima smart pla
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bilmiyorum

balmstafa

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Nozzle temperature malfunction hatası için başvurulacak hiç bı kaynak bulamıyorum?
Neyi nasıl yapmak gerekir
3 gün önce kurup sadece 2-3 baskı aldığım bu makinanin çok çabuk hata vermesi normal mi?
Bambu lab A1 combo

Ekli dosyalar

• IMG20250928215926.webp
    IMG20250928215926.webp
    151.9 KB · Görüntüleme: 1

Çözüldü Nozzle temperature malfunction hatası? Bambu Lab A1 Combo

Şöyle bir kaynak var yine burada kalsın başkaları için

🔎 Bu hata genellikle şu sebeplerden kaynaklanır:
  1. Termistör (nozzle sıcaklık sensörü) arızası → Sensör bozulmuş ya da kablosu kopmuş olabilir.
  2. Kablo bağlantısı gevşemiş/çıkarılmış → Nozzle üzerindeki küçük konektör tam oturmamışsa sıcaklık okunamaz.
  3. Hotend kartı veya kablo demeti sorunu → Nadiren de olsa hotend üzerindeki küçük devre kartı veya kablo demetinde kopma/temassızlık olabilir.
  4. Yanlış/bozuk firmware güncellemesi sonrası kalibrasyon sorunu (daha düşük ihtimal).

✅ Çözüm önerileri:
  1. Yazıcıyı kapatıp fişini çek.
  2. Nozzle/hotend üzerindeki termistör ve ısıtıcı kablolarının bağlantılarını kontrol et. (Konektörler tam...
Selamlar

Bu hatayı tam olarak hangi işlemde alıyorsunuz? Filament renk değiştirirken mi ? veya baskıya başlarken nozulu temizlerken mi ? veya baskı esnasında mı? Birde bu hatayı aç kapat yaptıktan sonra tekrar alıyorsanız şunu tavsiye edeceğim.

Bilgisayardan baskıyı başlatıp kontrol etmenizi istiyorum. Kontrol etmeniz gereken Bambu Stüdyo üzerinden nozul sıcaklığı. Burada gerekli sıcaklığa geliyor mu? geliyorsa düşerken mi hata veriyor gibi gibi aslında biraz detay lazım. Bu hata yazılımsalda olabilir, aç kapat yaparak düzelecek bir hata olabileceği gibi, hotend içerisinde nozul soketini çıkart tak yaparak düzelmesi muhtemel bir problem.

Özetle çok daha fazla detay lazım + net bir çözüm şu diyebileceğimiz bir hata değil.

Teşekkürler ilgiliniz için
Şu şekilde oldu bambu handy ugulamasindan yazıcıya gönderdiğim 6 parça dan ilk ikisinde sorun yaşamadim ama 3. Parçayi gönderdiğim de baskının ortasında bu hatayı verdi.
Kapadım actim reset attım nozzle çıkardım flamentleri temizledim düzelmedi komple çıkardım flamentleri tekrar taktim yine olmadı .Yeni başlayan biri olarak yapabileceğim her şeyi yaptım sanki.

Teşekkürler ilgiliniz için
Şu şekilde oldu bambu handy ugulamasindan yazıcıya gönderdiğim 6 parça dan ilk ikisinde sorun yaşamadim ama 3. Parçayi gönderdiğim de baskının ortasında bu hatayı verdi.
Kapadım actim reset attım nozzle çıkardım flamentleri temizledim düzelmedi komple çıkardım flamentleri tekrar taktim yine olmadı .Yeni başlayan biri olarak yapabileceğim her şeyi yaptım sanki.

Immm aslında yapılması gerekeni yapmışınız genel olarak. Ben P1S için böyle bir olay yaşamıştım doğrusu çözüm için en son servise yazdım daha sonra göndermek zorunda kaldım yazıcı ve hotend seti komple değişmişti.

Tavsiyem son olarak şu olacak. Aldığınız yer hangi site ise onların destek ekibine WhatsApp üzerinden yazın hatayı iletin yaptığınız çözüm için adımlarıda anlatın. Bakalım onlar uzaktan alternatif sizi yönlendirecek başka ne adım söyleyecekler. Ya yapmanızı isteyecekleri 1,2 yöntem söyleyip düzelip düzelmediğine bakacaklar veya yazıcıyı servise bize gönderin diyecekler onlar çözüp size geri gönderecekler.

Şimdi yabancı forumada baktım bu problem için ama net bir çözüm veya kaynak bulamadım.

Tekrar basmak istediğim de bütün değerler bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-29-00-12-31-50_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    Screenshot_2025-09-29-00-12-31-50_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    9.8 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_2025-09-29-00-13-55-78_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    Screenshot_2025-09-29-00-13-55-78_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    21.9 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_2025-09-29-00-14-01-96_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    Screenshot_2025-09-29-00-14-01-96_65ccff193caf2ecf022bf931f3b12b60.webp
    22.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG20250929001342.webp
    IMG20250929001342.webp
    99.2 KB · Görüntüleme: 3
Şöyle bir kaynak var yine burada kalsın başkaları için

🔎 Bu hata genellikle şu sebeplerden kaynaklanır:
  1. Termistör (nozzle sıcaklık sensörü) arızası → Sensör bozulmuş ya da kablosu kopmuş olabilir.
  2. Kablo bağlantısı gevşemiş/çıkarılmış → Nozzle üzerindeki küçük konektör tam oturmamışsa sıcaklık okunamaz.
  3. Hotend kartı veya kablo demeti sorunu → Nadiren de olsa hotend üzerindeki küçük devre kartı veya kablo demetinde kopma/temassızlık olabilir.
  4. Yanlış/bozuk firmware güncellemesi sonrası kalibrasyon sorunu (daha düşük ihtimal).

✅ Çözüm önerileri:
  1. Yazıcıyı kapatıp fişini çek.
  2. Nozzle/hotend üzerindeki termistör ve ısıtıcı kablolarının bağlantılarını kontrol et. (Konektörler tam oturmuş olmalı.)
  3. Kablolarda kopukluk ya da ezilme varsa değiştirmen gerekir.
  4. Eğer sorun devam ederse hotend assembly (nozzle + heater + sensor seti) değiştirmen gerekir. Bambu Lab genelde bu parçayı yedek olarak satıyor.
  5. Yazılım üzerinden reset atıp tekrar dene (ama sensör arızasıysa çözüm olmaz).

ℹ️ Kısaca: Bu hata %90 ihtimalle nozzle sıcaklık sensörü (termistör) arızası veya bağlantı kopukluğu demektir. Geçici değil, donanım müdahalesi gerektiriyor.

Çözüm
Buna yakın bir açılan ve tartışan bir konu var bağlantıyı ekliyorum

Türkçe çeviri yaparsanız tarayıcıdan az çok anlarsınız. Birde ek bir bağlantıda var konuya yorum yapan birinin onuda ekliyorum

Umarım yardımcı olur, bunlar dışında doğrudan satın aldığınız yer ile iletişim geçip onlardan talimat almanız daha faydalı olacaktır.

Geri