Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Nemi nasıl giderebilirim

Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
a1 combo
🔹 Kullanılan Filament
valment & porima
🔹 Nozul
  1. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
Bambu Stüdyo

faith

Kayıtlı Kullanıcı
Kaldığım yer aşırı nemli, açtığım filamentleride 3-4 ay kullanabiliyorum bu sırada nemlenip bozulmasından korkuyorum. Nemlendikten sonra nasıl nemini giderebilirim buna özel çıkan makinaları görmüştüm ama fiyatları yüksek geldi, fırına atan vs de varmış yardım ederseniz sevinirim

Çözüldü Nemi nasıl giderebilirim

Kaldığım yer aşırı nemli, açtığım filamentleride 3-4 ay kullanabiliyorum bu sırada nemlenip bozulmasından korkuyorum. Nemlendikten sonra nasıl nemini giderebilirim buna özel çıkan makinaları görmüştüm ama fiyatları yüksek geldi, fırına atan vs de varmış yardım ederseniz sevinirim

Sana basit ve maliyeti düşük bir yöntem söyleyeceğim.

Ucuzluk pazarına gidip büyük bir tane şeffaf veya kapalı bir plastik kap alacaksın en büyüklerinden. Daha sonra içine sürekli her ay değiştirmek için nem jellerinden koyacaksın. Kullanmadığın filamentleri onun içerisinde sakla.

Ucuzluk pazarına gidip büyük bir tane şeffaf veya kapalı bir plastik kap alacaksın en büyüklerinden. Daha sonra içine sürekli her ay değiştirmek için nem jellerinden koyacaksın. Kullanmadığın filamentleri onun içerisinde sakla.

Çözüm

Çok teşekkür ederim hocam, peki daha önceden nemlenmiş filamentide düzeltir mi yoksa nem almasını mı önler bu teknik

Çok teşekkür ederim hocam, peki daha önceden nemlenmiş filamentide düzeltir mi yoksa nem almasını mı önler bu teknik

Bunu yeni filamentler için kullanabilirsin ama ben doğrusu daha önce açıkta bıraktıklarımıda koydum içine ve problem yaşamadım. Elbette bu konuma ve nem oranına göre değişir, belki benim burası çok nemli değildir.

Diğer kullanıcılardan gördüğüm Nem cihazı dışında normal fırına atıyorlar ama o hiç mantıklı gelmiyor bana, çünkü PLA erime derecesi çok düşük hiç riske girmeye gerek yok normal ev fırına atmak.

Aynısını bende yapıyorum.

Adana gibi duş alırken bile terlediğin bir yerde yaşıyorum.

Nemlendikten sonra kurutmak için @HakaN hocamın dediği gibi evdeki fırına atmak çok fizibıl değil, makaranın kendisini eritme olasılığı bile var.
Reddit'te ve YT' ta görmüştüm, yazıcı tablasını 80-90 derece yapıp makarayı üstü kapalı şekilde bırakıyorlar saatlerce ve işe yaradığını dile getiriyorlar. Bunu elektrik maliyeti açısından değerlendirecek olursan tablalar genelde 120 w tüketiyor. biz 150w üzerinden hesaplayalım. 5 saat kurutsan 150 x 5 = 750w = 0.75kw yakıyor. Yazıcının tablasını kullanarak kurutmak bu noktada mantıklı.

Ben de @HakaN hocamın yaptığı gibi kap aldım önceden. Benim aldığım kaplara bir tane makara rahat sığıyor. 3.7 litre round saklama kabı diye geçiyor. Artı silika jel atıyorum. Mis gibi.

20250703_165050.webp

Aynısını bende yapıyorum.

Adana gibi duş alırken bile terlediğin bir yerde yaşıyorum.

Nemlendikten sonra kurutmak için @HakaN hocamın dediği gibi evdeki fırına atmak çok fizibıl değil, makaranın kendisini eritme olasılığı bile var.
Reddit'te ve YT' ta görmüştüm, yazıcı tablasını 80-90 derece yapıp makarayı üstü kapalı şekilde bırakıyorlar saatlerce ve işe yaradığını dile getiriyorlar. Bunu elektrik maliyeti açısından değerlendirecek olursan tablalar genelde 120 w tüketiyor. biz 150w üzerinden hesaplayalım. 5 saat kurutsan 150 x 5 = 750w = 0.75kw yakıyor. Yazıcının tablasını kullanarak kurutmak bu noktada mantıklı.

Ben de @HakaN hocamın yaptığı gibi kap aldım önceden. Benim aldığım kaplara bir tane makara rahat sığıyor. 3.7 litre round saklama kabı diye geçiyor. Artı silika jel atıyorum. Mis gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 411

Tablayı ısıtma olayı mantıklı olabilir + bende çok filament olduğu için küçük kap yerine en büyüğünü aldım yaklaşık 20 tane filament rahat giriyor içine, belki daha fazla. Birde sistem yaptım ona teflon boru sokabileceğim bir uç yapıp istersem doğrudan filament içinde iken yazının filament beslemesini yapabiliyorum. 1 KG için mantıklı değil ama 3 KG filament için mantıklı

photo_2025-07-03_17-24-15.webp

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri