Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü negatif katman kalınlığı değerleri değişmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali2025
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    n/a
Açmış olduğunuz konu içeriği çözülmüş ise lütfen bunu işaretleyin
🔹 Yazıcı Marka Model
Creality K1 Max Yüksek Hızlı 3D Yazıcı
🔹 Kullanılan Filament
Porima ABS Filament
🔹 Nozul
  1. 0.2 mm
  2. 0.4 mm
🔹 Dilimleme Programı
bambo lab

ali2025

Onaylı Hesap
Kayıtlı Kullanıcı
ben 3 d modelimde negatif parça ekledim. dış modelin döngü kalınlıği 10. negatif parça da da aynı görünüyor değişmiyor. ne yapabilirim? resim ektedir. yeşil alanla işaretli olan

Ekli dosyalar

• ssss.webp
    ssss.webp
    118 KB · Görüntüleme: 4

Çözüldü negatif katman kalınlığı değerleri değişmiyor

Duvar kalınlığı değil, Duvar sayısı diyelim.

Duvar sayısı 10 yaptığın için o şekilde, duvar sayın ile oynarsan değişir.

Normalde mantık; belirlediğin duvar sayısını yapar eğer geriye baskı yeri kalırsa dolgu yapar ve bu mantıkla modeli basar. Sen 10 duvar yaptığın için 10 duvar olarak o kısımlar görünüyor. Bu arada değişmiyor dediğin nedir? neyin değişmesi gerekir göz kısımda ? bir problem yok

Normalde mantık; belirlediğin duvar sayısını yapar eğer geriye baskı yeri kalırsa dolgu yapar ve bu mantıkla modeli basar. Sen 10 duvar yaptığın için 10 duvar olarak o kısımlar görünüyor. Bu arada değişmiyor dediğin nedir? neyin değişmesi gerekir göz kısımda ? bir problem yok

Çözüm

normalde duvar sayısını negatif parça eklendiğinde düzenleme yapamıyorum anladığım kadarıyla. ama anladım dediğinizi.

normalde duvar sayısını negatif parça eklendiğinde düzenleme yapamıyorum anladığım kadarıyla. ama anladım dediğinizi.

duvar sayısı belirlendikten sonra tüm modele uygulanır, ayrı müdahale edebileceğin bir özellik değil. Negatif parça kavramı da modelin ön izlemesinde yoktur. Model tek parçadır ve o parçaya göre dilimlenir ve ayarlar uygulanır.

duvar sayısı belirlendikten sonra tüm modele uygulanır, ayrı müdahale edebileceğin bir özellik değil. Negatif parça kavramı da modelin ön izlemesinde yoktur. Model tek parçadır ve o parçaya göre dilimlenir ve ayarlar uygulanır.
evet negatif parça oradan çıkarma anlamına geliyor. hatta dosya da seçebiliyorsunuz.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri