Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorular kontor özelliği

alicann

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Konular
1
Merhaba bu benim ilk postum,

Çıktı alacağımız üründe pütürlü yapının nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyorum. Marble filament ile bambu a1 combo cihazıyla çıktı alıcam. Pütürlü olarak nasıl yapacağımı öğrenmek için önereceğiniz videolar ya da farklı bir kaynak var mı?

ikinci olarak bu iki ürün arasında porima daha kötüsü ama onunla da baskı yaparsam iyi bir çıktı alabilir miyim merak ediyorum.
Panchroma PLA Marble Filament Beyaz | Mermer Efektli 3D Baskı Filamenti

son olarak beyaz renkli marble hoşuma gidiyor ancak siyah renkli olanı satılıyor mu? Satılıyor ise paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar hoşgeldin.

Bahsettiğin olay Bulanık kaplama Kontur olarak geçer, zaten konuştuk yorumlardan. Aşağıdaki resimden şu ayarı seçtiğinde dış kaplamasını istediğin gibi elde etmiş olursun.

1756145369330.webp

Bununla birlikte; Porima için o filamentte önerilen 0,6mm nozuldur. 0,4mm tıkanma yapma ihtimali var bilgin olsun. Bu yüzden video içerisinde bu konuyu eklemiştim. Polymaker Panchroma için 0,4mm tıkanmadan baskı alabiliyorsun, zaten ben bilakis denedikten sonra bu bilgiyi video içerisinde vermiştim. Elbette üretici polymaker da 0,4mm rahatlıkla kullanılacağını söylemekte.

Selamlar hoşgeldin.

Bahsettiğin olay Bulanık kaplama Kontur olarak geçer, zaten konuştuk yorumlardan. Aşağıdaki resimden şu ayarı seçtiğinde dış kaplamasını istediğin gibi elde etmiş olursun.

Ekli dosyayı görüntüle 791

Bununla birlikte; Porima için o filamentte önerilen 0,6mm nozuldur. 0,4mm tıkanma yapma ihtimali var bilgin olsun. Bu yüzden video içerisinde bu konuyu eklemiştim. Polymaker Panchroma için 0,4mm tıkanmadan baskı alabiliyorsun, zaten ben bilakis denedikten sonra bu bilgiyi video içerisinde vermiştim. Elbette üretici polymaker da 0,4mm rahatlıkla kullanılacağını söylemekte.
Cevabınız için teşekkürler. Peki kontor ayarları görseldeki gibi olmalı değil mi, bir değişiklik yapmama gerek yok. Son olarak siyah marble görme şansınız oldu mu. o konu hakkında öneriniz var mı.

rica ederim ne demek

Normal baskı ayarlarını nasıl yapmak istiyorsan öyle yap + üstüne sadece resimdeki gibi diğer ayarlar kısmından bulanık kaplamadan seçeneği "KONTUR" olarak seçip dilimleyip baskıya vermen yeterli.

Siyah renk görmedim büyük ihtimal yoktur. Çünkü mantıken anlamı olmaz, amaç renk içerisinde siyah parcacıkların olması ile marble yani mermer deseni diyoruz. Siyah içerisinde olmaz. Bence Beyaz dışında açık renk filament renkleri tercih edilebilir. Koyu renklerde bence çok anlamı olmaz diye düşünüyorum.

Merhaba bu benim ilk postum,

Çıktı alacağımız üründe pütürlü yapının nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyorum. Marble filament ile bambu a1 combo cihazıyla çıktı alıcam. Pütürlü olarak nasıl yapacağımı öğrenmek için önereceğiniz videolar ya da farklı bir kaynak var mı?

ikinci olarak bu iki ürün arasında porima daha kötüsü ama onunla da baskı yaparsam iyi bir çıktı alabilir miyim merak ediyorum.
Panchroma PLA Marble Filament Beyaz | Mermer Efektli 3D Baskı Filamenti

son olarak beyaz renkli marble hoşuma gidiyor ancak siyah renkli olanı satılıyor mu? Satılıyor ise paylaşırsanız sevinirim.
bulanık kaplama (fuzzy skin) kullanırken ne kadar yoğun olacağını (pütürün ne kadar abartılı olacağı) görebilmen için deneme çıktısı almanı tavsiye ederim.
zira default olan fuzzy skin parametresini ile denediğimde başta hoşuma gitmemişti. ancak daha sonrasında deneyerek kendim için optimum parametreyi buldum.
parametrelerin her ikisini de 0.1mm yaparsan çok güzel sonuç alabilirsin, tabii sen ne kadar pürüzlü bir yüzey istiyorsun bilmiyorum ama slicer'da dilimlediğin zaten önizlemeden tahmin yürütebilirsin.

Geri